perjantaina, maaliskuuta 30, 2007

Hihaton

Villatakista puuttuu enää (VIELÄ) hihat. Etu- ja takakappaleet sain väännettyä loppuun eilisen Idolsin aikana. Olin vähällä, etten olisi laittanut Arille viestiä, mutten sitten sortunut. Sen verran kallista lystiä se on.

Etu- ja takakappaleet tein yhteinäisenä kainaloihin saakka. Ensimmäistä kertaa näin, jatkossa käytän varmasti samaa menetelmää. Kätevämpää. Tulee vähemmän langanpäitä sekä pääteltävää, että yhteen ompelua. En tykkää yhtään neulosten saumojen ompelusta. Hihat teen myös pyörönä, ihan vain käytännön syistä.

Villatakki näyttää aika pieneltä, mutta jospa minä siihen mahdun kastelun ja pingotukesn jälkeen. Siis kastelen ja pingoitan tuon villatakin, en itseäni!

torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Hupsista!

Johanna oli kommentoinut Ystäväkirjan puolella ettei blogissani voi kommentoida muuta kuin Googlen tunnuksilla. Mulla oli tosiaan eilen epähuomiossa jäänyt tarkistamatta nuo asetukset, automaattisesti siellä on päällä asetukset, joissa vain rekisteröitynyt käyttäjä voi kommentoida. Nyt kuka vain saa kommentoida! Tietenkin toivon tietäväni kuka kommenttia lähettää, nimi ois kiva jättää :)

Tänään olisi tarkoitus näin vapaapäivänä ottaa esille Burdan kaavat ja ihanat ruotsin kieliset ohjeet sekä leikellä kaavat jostain halvasta lakanakankaasta. Surauttaa kokoon ja näyttää kaverille. Siitä alkais se valmistujaimekon tekeminen. Varsinaisia kankaita meillä ei oo vielä, koska ei täällä lähiseudun kangaskaupoissa ole ollut mitään tarpeeksi hienoa. Pitänee varmaan suunnata Kokkolaan tässä keväällä, taikka Ouluun.

keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Laukkukevennys

Hämmästykseni huomasin, että tällä uudella blogillani on jo ensimmäisenä päivänä yhdeksän tilaajaa vaikkei täällä vielä mitään sisältöäkään ole! Kiva jos lukijoita on! :)

Käväisin tänään Kärkkäisellä, josta mukaan tulivat pienen harkinnan jälkeen kassin kahvat. Siis mullahan on sellaset pyöreetkin, jotka on leikattu jostain Seppälän tarjouslaukusta. Niistä oli tarkotus tulla huovutettu laukku jollain Novitan ohjeelle. Huopanen aiheutti minulle allergisen reaktion, kutitti nenää ja käsiä sekä pisti aivastamaan. Sitkeästi kuitenkin neuloin palasen loppuun ja laitoin pesukoneeseen. Tulos oli järkyttävä, huopunut palanen, josta olisi pitänyt tulla kassi olikin möykkyinen läjä, muistutti koiran vannuttamaa lapasta. Kassi oli hupunut nurkista kiinni ja muutenkin siitä oli tullut liian pieni. Leikkelin palasta vähän ja nakkasin suoraan roskakoriin. Huopasta on vielä puoli kerää jäljellä. Kyseistä lankaa en tule ostamaan varmasti enää ikinä, sen voin vannoa!

Kaivoin kaapista muutaman laukun, jotka on tehty joko jollain ohjeella tai itse visioiden. Tämä laukkua on tehty jollain viime kevään Modan ohjeella. Kerran on käytetty Lestijärvellä mökillä tätä... Ei siis tullut hirveään tarpeeseen. Kaippa aika tavaran kaupitsee.















Joskus parisen vuotta sitten minulla oli hirveä laukkupula ja halusin laukun Marimekon kukkakankaasta. Kangas oli todella kallista ja teinkin laukun niin säästeliäästi, että puolen metrin palasesta olen tehnyt vielä kaverille meikkipussin ja kangasta on vieläkin jäljellä toiseen meikkipussiin!

Tämä on ihan peruslaukku kangaskahvoilla. Käytössä on ollut ahkerasti. Vetoketju ja pari taskua löytyy sekä tietenkin vuorikangas. Eihän laukku ole mitään ilman vuorikangasta. Tässä mallissa se on lehmäkangasta. Nuo roinat löytyivät laukun sisältä, vaikkei tämä ole ollutkaan aktiivisessa käytössä puoleen vuoteen. Kurkkupastilleja, allergialääkettä, Ibumaxia, tampooni ja hiuslenksu. Laukkuun aina kuuluvat roinat.


Ja, kas tässä yksi kahvallinen laukku, joka on tehty noin vuosi sitten. Käytössä on myös ollut! Kannoin laukussa vain liian painavia tavaroita ja kahvasta irtosi lenksu. En ole edelleenkään korjannut tuota ja niin ollen se on maannut kaapin pohjalla.


Toki muitakin laukkuja löytyy mitä olen tehnyt, mutta kaikkia en tähän katsaukseen kaivanut. Murkkuiässä kuljin Tuiskulassa karvalaukun kanssa. Se oli sellainen pieni musta laukku, jonka olin neulonut karvalangasta. Mutta sitten kerran laukku meni hukkaan jollakin Tuiskulareissulla. Laukku ei palautunut narikkaan eikä Tuiskulan toimistoon. Jollekkin siis kelpasi tekemäni karvalaukku ja sen sisältö. Onneksi laukussa ei tuolloin ollut kuin muutama euro rahaa ja jotain meikkejä.

Hip Hei!

Päätin aloittaa oman käsityö- ja neuleblogin pitämisen. Aikaisempi blogini sisältää niin paljon muita kirjoituksia ja kuvia, että pyhitän käsityöt ihan omalle blogille! Aikaisempia postauksia en kuitenkaan rupea siirtämään tänne, vaan niitä voi lukea tuolta toisesta blogista.

Toivottavasti saan pian aikaiseksi jotain mistä voin kertoa :) Villatakki on edistynyt sillä mallilla, että vain toisesta etukappaleesta puuttuu pääntien- ja kädentien kavennukset ja tietenkin hihat puuttuvat vielä kokonaan....