lauantaina, toukokuuta 26, 2007

Keskeneräisyyksiä ja uutta


Kävi taas kerran niin, että lanka loppui kesken neulomisen. Toisen Clessidran varressa lanka loppui. Vielä en ole saanut aikaiseksi ostettua lisää lankaa, koska joka marketista ei Austermannin Steppiä löydy. Normaalisukat olisi yhdesä kerästä neulonut, mutta innostuin hiukan liikaa ja tein pitemmät varret.


Tänään olen puurtanut kaverin valmistujaismekon kimpussa. Ensi viikolla siitä on jo valmiita kuvia tiedossa! Pidän siitä, että vaatteen saa tehtyä kerralla loppuun, kun sen leikkaa ja ompelee. Mekon kanssa ei ole niin käynyt, koska sitä on pitänyt sovittaa vähän väliä ja kavennella sieltä täältä sekä muuttaa kaavaa. Mekon lisäksi ompelin kaveriksi huivin, mutta siitäkin kuvia sitten samalla kertaa. Tämän kertaiset kuvat ovat kakkoslaatua, digikamera oli lähteny kävelylle joten jouduin tyytymään kännykameran kuviin.


Postissa saapui pari päivää sitten Anchorin muliinilankoja erästä ristipistotyötä varten. Ajatteli tehdä kuvan lahjaksi kaverille, joka valmistuu viikon päästä. Huomasin ottaneeni liian suuren palan kakkua kerralla purtavaksi, ehkäpä taulu valmistuu jouluksi....

maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Juhlahamonen

Edit: Nyt muistin sen kangaslaadun nimen! Hameessa on siis käytetty organzaa ja taftia.

Perjantaina ostin vihdoinkin juhlahametta varten kankaat, vuoreksi taftia ja päällikankaaksi organzaa. Tällaista hametta olen halunnut kauan, en vain ole raaskinut ostaa kankaita. Nyt mullakin on prinsessahame :)

Hameen kaava on Modasta numero 5/2006 ja hyvinkin saattaa olla monessa muussakin Moda-lehdessä. Kierrättävät samoja kaavoja eri kankailla valmistettuna. Valitettavasti.Hameessa on mukavasti muotoa ja se laskeutuu hyvin ja osittain jää vähän pönköttämäänkin niin kuin alla olisi jokin vanne. Ei haittaa minua yhtään, mielestäni hame on kaunis. Raaskin käyttää sitä, ainakin tämän paidan seurana se tulee käymään kaverin valmistujaisjuhlissa.

torstaina, toukokuuta 17, 2007

Ensimmäinen valmiina!

WOhoo! Ensimmäinen Clessidra valmiina! En purkanutkaan vartta, vaikka niin aioin. Kuminauhan joudun kuitenkin resoriin laittamaan, koska varsi meinaa rullautua nilkkaan. Kantapään korvasin perinteisellä vahvistetulla kantapäällä, näiden pitää kestää kulutusta, sillä aion tepastella nämä jallassani. Ihan oikeasti ihmisten ilmoillakin. Yleensä villasukat haudataan saappaisiin ja kenkiin vain lämmikkeeksi. Nämä tulevat olemaan ihan sukkina, koska lanka on sen verran pehmeää, ettei alle tarvitse laittaa toisia sukkia.

Kantapään jälkeen sain kavennelle reilusti silmukoita, ennen kuin jalkaosa tuntui sopivalta. Ilmeisesti mulla tosiaan on kapea jalka. Kavennukset tein sitten ihan ohjeen mukaan lopussa ja päättelin silmukat kitchener's bind offilla. Jalkaosasta tuli täysin soppeli, varsi on siis ainut ongelmakohta nilkan liikojen silmukoiden lisäksi.

Nyt pitäisi tehdä vielä se toinen sukka...

Clessidra Knitalongissa höpöttelen enkuksi. Voin todeta, että kielitaitoni on ruostunut!

tiistaina, toukokuuta 15, 2007

Apua!?

Siis miten helvatassa saan ton kuvan linkiksi tuonne sivupalkkiin? Oon miljoona kertaa yrittäny, mut ei ikinä onnistu... Nyt siinä on linkki, mut ei näy kuvaa. Perskules, jos joku osaa auttaa niin jelpatakaa pari vuotta sitten html:ää opiskellutta...
EDITtiä: Eipä näy enää linkkiäkään. Ei jaksa.
EDIT2: Sain sittenkin sen kuvalinkin tuonne, ei siis hätää enää! Liityin Clessidran Knitalongiin, linkki löytyy Mukana-otsikon alta.

Vuorsilkkiä ja villaa


Kesäkuu lähenee joten työn alle piti ottaa kaverin valmistujaismekko, josta olen näyttänyt aiemmin jo prototyypin. Kankaat on ostettu ja niitä on leikelty ja osittain ommeltukin muotoon. Vuorisilkki on käyttäytynyt tähän mennessä ihan siedettävästi, ei ole hirveästi luisunut ja ryppyillyt. Pitkiin aikoihin en ole ommellessani harsimista harrastanut vaan nyt sekin piti ottaa taas käyttöön. Ilman harsimista en uskalla yhdistellä kappaleita, päällikangas ja vuorisilkki kun eivät halua olla yhteistyössä, toinen luistaa ties mihin. En tiedä mistä sain idean laittaa rintojen kuppien kohdalle päällikangasta kaksinkerroin ja vuorikangasta yksinkerroin, kun muualla vuorikangasta ja päällikangasta on yksi kerros kumpaistakin. (ehkä siksi, kun ohjeessa käskettiin. Vaikkakin siinä mekko oli tehty kreppisifongista) Taidanpas purkaa harmimiseni kuppien osalta ja ottaa toisen päällikangaskerroksen pois, tulee liian paksut kupit ja liian paksusti päällekkäin noita muotolaskoksia. Kolmet muotolaskokset päällekäin on kyllä jo ihan liikaa.


Clessidrojen ensimmäinen varsi on valmiina. En lukenut ohjetta loppuun asti ja aloitin kavennukset huomattavasti myöhemmin, tein ne sitten vähän oman pään mukaan. Se on siinä ja siinä, puranko tämän. Katotaan kantapään jälkeen. En ole oikein tyytyväinen kavennuksiin ja en hirveästi pidä pitkistä sukista. Nilkkakavennukset olivat oudomman puoleiset ja seuraavaksi olisi vuorossa kantapää.

torstaina, toukokuuta 10, 2007

Lyhythihainen tunika ilman raskausvaikutusta

Katselin eilen Savonlinnan Eurokankaasta kotiutunutta kiiltävää ja lirunpuoleista kangasta ja sitten mulla välähti! Tästä juhlapaita mulle sen yhden Burdan (3/07) kaavojen mukaan. Ei tästä mitään toppia tule vaan tunikamainen paita. Edessä ei ole sisäänottoa ja laskosta niin paljon, että tämä näyttäisi raskauspaidalta vaan ihan mukavalta vartaloa myötäilevältä paidalta. Ainakin viime kesänä oli muodissa paidat ja topit, jotka rehellisesti sanottuna näyttivät äitiysvaatteilta! En ostanut ainuttakaan toppia tai paitaa viime vuonna, jossa olisi kyseisiä liehuja edessä taikka takana.

Sattumoisin paidasta oli kuvalliset ohjeet, jotka helpottivat ompelua. Svenska ei taivu, vaikka sen kasvatustieteen ruotsin nyt suoritinkin. Eilen illalla aloitin tätä ompelemaan, pari saumaa jäi sillä menin välillä katsomaan elokuvaa ja päätin etten enää puolenyön jälkeen viitsi ommella silmät ristissä.

Tänään aamulla viimeistelin paida ja mielestäni tästä tuli kiva vaikken erityisesti pidäkään valkoisesta väristä eikä se minua liiemmin puekaan. Kangas on elävä ja siinä on kultaisia kuvioita, jotka vievät pelkkää valkoisuutta pois.

Pelkäsin ette ompelukoneeni ja saumurini sanovat sopimuksen irti vastaanottaessaan liukasta kangasta, mutta toisin kävi. Ainoastaan kaksoisneulalla ompelu ei onnistunut, joten päädyin ihan perustikkiin.

Alkuperäinen tunika oli lyhempi, joten lisäsin TAAS kaavoihin reilusti pituutta helmaan. Koko 34 oli soppeli, pelkäsin että tämäkin lörpöttää. Ainoastaan tämä vaatii alleen kunnon push-upit! Alkuperäisessä kaavassa oli ommeltu taakse vetoketju, sillä tunika oli suunniteltu ohuesta batistinista tehtäväksi. Tämä kangas on hieman joustavaa polyesterin ja lycran sekoitusta, tuskinpa tämä on puuvillaa nähnytkään. Tietoja kankaasta ei ollut, sillä ostin sen palalaarista (jälleen kerran). Jätin siis vetoketjun pois, koska tämä meni hyvin päälle ilmankin sitä.

Mitä luultavemmin ulostulon paita/ tunika näkee ensi kuun alussa kaverin valmistujaisissa (joo, se mekko on kesken kaverille. Kyseessä on sama kaveri, jolle teen sitä mekkoa.)
tiistaina, toukokuuta 08, 2007

Clessidran toinen tuleminen

Käsityörintamalla on ollut hiljaista johtuen pääsykokeisiin lukemisesta. Nyt nekin ovat ohi joten saan pyhittää toukokuun suurimmaksi osaksi käsitöille! Töitäkään ei näillä näkymin ole kuin satunnaisesti. Tietenkin on se kaverin valmistujaismekko, johon on kankaat jo ostettuna. Nyt olisi sen aika valmistua!

Eilen aloitin Clessidrat uudestaan Austermannin Stepistä. Paljon ihanempaa lankaa kuin kotimainen Nalle!

torstaina, toukokuuta 03, 2007

Clessidrat kaipaavat Regia Silkiä

Oli tarkoitus aloittaa virkkuulangasta neulomaan ihanaa pitsipaitaa. Plääh, ei niin suurta työtä just nyt! Lankaakin olisi pitänyt keriä lisää vyyhdiltä ja tehdä kaksinkertaisella langalla koetilkku.

Selasin sukkaohjeita. Ohitin ei-kiinnostavat perussukat ja päädyin Knittyn Clessidroihin. Aah, mutta mikä moka. Novitan Nalle ei passaa tähän. Pitänee käydä visiitillä lauantaina taas naapurikaupungin ihanassa lankakaupassa ja ostaa tuota Regia Silkiä. Se on varmasti paljon pehmoisampaa jalalle kuin karhea Nalle. Ja eikös Nalle ole alunperin lastenvaatelanka? Auts, karheus, minkä teit. Sukan alku oli myös liian iso pohkeelleni ja päätin myös, etten tee niistä sukista näin pitkiä. Puolet lyhyemmät varret riittää. Aiankin kun tikuttelee sitten niillä 2,5 mm sukkapuikoilla.

Tulevat joululahjat teen sitten varastolangoista, löytyy hirveä kasa Seiska veikkaa ja Nallea. Niistä tulee nopeesti sukkaa ja lapasta....

EDIT: WOW, mitkä sukat Anticraftissa.... Heti to-do-listalle!