perjantaina, kesäkuuta 29, 2007

Vanhoista keristä Cavern Cardi- Old skeins to cavern Cardi


Ei Cavern saanutkaan kaveriksi porkkananappia. Ihan perusmusta tai tummansininen, miksi tuon sitten luokittelekaan on tuo nappi. Eilen tikuttelin toisen hihan loppuun, päättelin langat ja höyrystin neuletta.

Loppujärkytys oli aika suuri, kun kokeilein tätä.
- Ei prkl, onko tämä näin pieni! Miten voi olla mahdollista!
Neuleesta tuli siis sittenkin kittana, vaikka pelkäsin säkkiä. Kammoksun liian suuria neuleita. (Kaapissa makaa aika iso Novitan Popista tehty vaalean beile ja pehmoinen neule. Tehty vuonna nakki Novitan lehdestä. Enhän mä sillon mitään mallineuleita tehny. Pitäs oikeestaan kuvata se päällä ja kertoa vähän tarkemmin jossain mörvelö-postauksessa!)

Paidan idea lähti siis siitä, että mulla oli neljä kerää jostain alennusmyynnistä ostettua Marks & Kattensin Camomille- merseroitua puuvillalankaa. Kokeilin tehdä langasta huivia. Ei onnannut, kekkasin sitten Cavernin, kun kaikkihan sitä alko väsäämään joskus puol vuotta sitten.

Vaan eihän se neljä kerää neuletakiksi riitä, kyllähän se tyhmempikin tietää. Kaveriksi kaapissa muhinut jämäkerä Novitan Tennesseetä. Yhtään kerää en tätä Cavernia varten ostanut, mikä olikin alkuideana. Kaapissa makaa ihan tarpeeksi nöttösiä, joista ei ole valmistunut mitään. Värikin oli ihan passeli, olihan musta menneiden vuosien lemppariväri.

Huom, ylläolevassa kuvassa mulla on alaosassa hakaneuloja. Neule lörpsötti siitä kohtaa niin ilkeesti, että oli pakko laittaa.


Hakaneulojen ansiosta takaa neule näyttää suht ok:lta. Mitä nyt venyy ja paukkuu tosta hartioiden kodalta. Vartalo-osaan käytin aika tasan kolme kerää Camomilleä. Mitotin langankulutuksen aika soppeliksi. Hihoissa taasen on käytetty yhteensä kerä Camomileä ja jämäkerä Tennesseetä. Vaihtokohtaa ei huomaa, ellei tiiraa läheltä silmälasit kourassa.

En sitten tiedä tuleeko tätä käytettyä vaan jämähtääkö tämä kaapinpohjalle. Yks hyvä puoli tässä neuleessa on. Se on niin avonainen, että se suurentaa minimaalista etuvarustusta. Ehkä tätä voi käyttä kesähelteillä extrapaitana. Talvipakkasille tästä ei ole.


Ohje/ Pattern: Cavern Cardi, Cosmicplutolta/ Cavern Cardi by Cosmicpluto
Lanka/ Yarn: Marks & Kattens Camomille, 100 % merseroitu puuvilla 200 grammaa ja Novita Tennessee noin 70-80 grammaa/ Marks & Kattens Camomille, 100% merceroided bomull 200 grams and Novita Tennessee 100% merceroided bomull about 70- 80 grams
Puikot/ Needles: 3,5 milliset pyöröpuikot ja sukkapuikot. Napinläven tekoon 3,5 millinen virkkuukoukku/ 3,5 millmeters circular needles, dps and crochet hook
Aika/ Time: Noin kolme viikkoa/ About tree weeks
Fiilikset/ Feelings: Jaa. Tuli aika pieni, mutta kai tätä voi jossain käyttää/ Ok. Because of the bomullyarn and smalla needles this is a little bit of too small. I think that I still use it somewhere.

And a few words of english too in this time.
the first idea of working caver Cardi becames the yarn ( four skeins of Camomille and one skein of Tennessee) in my closet, what I haven't use. First I try to do skarf of Camomille, but the yarns was too heavy. So I deased to knit Cavern Cardi.

The patterns was easy and great. I have lucky in this time, yarn goes and I didnt need to by extra yarn. I use in body tree skeins Camomille and altogether in sleeves one skein of Camomille and Tennessee.

I think I use this knitting in summertime. This is too small and cold to Finland's winter!

tiistaina, kesäkuuta 26, 2007

Puolihihallinen Cavern


Cavern Cardi tulee valmiiksi ehkä tällä viikolla. Tänään sain päätökseen toisen hihan. Vielä toinen tekemättä. Loppujen lopuksi tämä oli melko aivotonta neulottavaa. Siis varsin helppo, kunhan alkukankeuden myötä ymmärsin, mitä kfb tarkoittaa.




Aika lyhyt langan puutteen vuoksi Cavernistani tulee. Keätakki mitä luultavimmin. Kiinnityssysteemikin on vielä hakusessa. Jos oikein innostun leikkimään niin laitan tuohon napiksi porkkananapin! Tai sitten vain pelkän musta napin. Pelkkiä letitettyjä naruja en tule laittamaan sillä niistä minulla on huonoja kokemuksia yhdestä todella tykätystä bolerosta (kuvia mitä luultavemmin taitaa löytyä sieltä valmiita 2006 osiosta). Narut aukeavat siitä jatkuvasti. Boleroa ei voi pitää rennosti ja huolettomasti, kun se roikkuu välillä miten sattuu päällä.

tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Pellavahame


Pellavakangas pääsi tänään tiensä päähän hameeksi, niin kuin oli tarkoituskin. Pesin kankaan ennen leikkaamista, kutistui melkein kolmasosan. Kangas riitti juuri ja juuri tähän hameeseen. Vyötärökaitaleita jouduin pienentämään ja jättämään saumanvarat pois. Kangas ei riittänyt enää.


Kaavahan on sama kuin tässä hameessa. Muutoksia olen tehnyt aika paljon. Muotolaskoksia pienensin puolella. Sivusaumoista otin myös aika paljon pois sekä lyhensin hametta. Kangas on myös aivan erilaatuista, 100 % pellavaa. Oulun Eurokankaan palalaarista. Mitäs mä ostasin metritavarana?


Ärsyttää vaan kun en saa oikein ikinä vetoketjua tarpeeksi siististi ommeltua. Ompelen sen vetoketjupaininjalalla, mutta toisen puolen toisesta suunnasta. Pitäs varmaan ommella molemmat ylhäältä päin, jotta ne olis kohdakkain...


Muotolaskokset tikkasin noin kymmenen sentin matkalta. Aluksi tikkasin ne vain muutaman sentin pituisiksi, mutta lopputulos ei miellyttänyt silmää.


Posti (siis Itella) toi tänään laatikkoon uuden Modan ja Adlibrikselta tilatun Vogu Stitchionary kakkosen. Moda oli taas täysi pettymys. Selasin lehteä läpi ja etsin vain kaavoja sekä ompeluohjeita, eikä niitä ollut koko lehdessä! Onneksi peruin Modan tilauksen pari kuukautta sitten... Ei tässäkään suomalaisessa ole mitään.

Tuo palmikkoluomus oli puolestaan täysin hintansa arvoinen. Toinen toistaan ihanampia palmikkokuvioita. Sormet syyhyää päästä tekemään niitä :)



Lehtikuvioinen paita?


Tai palmikkopaita?

torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Toppitehtailua


Ompeluinnostusta on taas näköpiirissä. Päätä vaivas asia: pitäis saada pari uutta toppia. Mieluusti sellasia aika tavallisia, melkein painijaselällisiä. Eikun penkomaan kaavalehtiä ja sieltähän löytyi! Nimittäin Burdasta 5/07 oikein yksinkertasen topin kaavat. Eikä tarvinnu vaivautua lukemaan niitä ruotsinkielisiä ohjeitakaan.



Tämän harmaan topin tekaisin eilen illalla. Asettelin kaavat niin, että sekä eteen, että taakse tuli samanlainen kuvio. Kankaassa oli itsessään tuollaisia kuviota siellä täällä. Pääntielle laitoin piristykseksi ja efektiksi mustasta trikoosta kaitaleet.

Joskus muinoin pidin pääntiekaitaleen ompelemista erittäin vaikeana prosessina. Tuskailin ja tuskailin sen kaitaleen kanssa. Yläasteella sen laittaminen ja ompeleminen opetettiin jotenkin vaikeamman kaavan mukaan. Niin, että se piti ommella takapuolelta, jolloin etupuoli saattoi olla mitä sattuun. Sauma ei todellakaan ollut kohdallaan. Nykyisin ompelen sen aina saman kaavan mukaan. Kaitaleen oikea puoli vasten kankaan nurjaa puolta saumurilla. Sitten käännän sen oikealla puolelle ja tikkaan kaksoisneulalla ja hyvä on aina tullut!



Kallotopin tein aikasemmin samasta kankaasta tehdyn paidan jämistä. Tämä syntyi aamupäivästä. Aika tiukka tuli kallotopista. Harmaa kangas joustaa enemmän. No, annetaan eräälle pikkuisen kapeammalle ystävälle jos ei itsellä tahdo tulla käytettyä.


Niin ja se Cavern Cardikin edistyy pikkuhiljaa. Nyt ollaan vaiheessa, jolloin erotetaan etu- ja takapuolet sekä hihat. Ihan soppeli pitäis tulla. Pikkusen tiukka, mutta se ei haittaa. Löysiä neuleita löytyy kaapista jo ennestään. Kuvassa hiukseni ovat muuten märät, eivät rasvaiset.

sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2007

Kfb

Kesä tuli ja samalla helteet taas loppuivat. Aika aloittaa neuletakin tekoa. Valitsin helpon tien ja päätin aloittaa Cavern Cardin. Vaikuttaa oikein mukavalta ohjeelta. Oma mokani taas alussa. Kun ohjetta ei lue kunnolla niin varmasti joutuu purkamaan. Olen menossa vasta parilla ensimmäisellä kerroksella, mutta yhtä asiaa en tajua. Mitä tarkoittaa kfb? En vain muista mitä se voisi tarkoittaa, lisäyksestä on kuitenkin kyse siinä silmukkamerkkien kohdalla. Knit jotain back? Auttakaa jos tiedätte. En löytänyt sanastoistakaan.

EDIT: Löyty jo ratkasu. Avain kaikkeen on Google! Eli kyse onkin silmukan neulomisesta edestä ja takaa, kaksi kertaa sama silmukka. Tyyli jota en ole koskaan aiemmin käyttänyt.

Tänään käväisin poikaystävän pikkusiskon rippijuhlissa. Päällä oli sama hame kuin kaverin valmistujaisissakin. Ihailua se sai. Aamulla vain oli ongelmia, kun en tahtonut löytää kaapista säädyllistä yläosaa. Eli ompelua taas olisi. Kaapissa odottaa myös muutama kangaspala, trikoota, pellavaa ja jotain juhlavaa polyesterikangasta. Aikaa vain ei tahdo olla. Aamulla kaipasin myös ruskeasävytteistä juhlavaa huivia. Eipäs sellaistakaan ollut, joten ilman piti olla. Seuraavana tekolistalle. Pitäisi jossain vaiheessa tehdä myös valkoinen ja musta ohut huivi.

Tällä viikolla ilmestyi uusi Burda. Monta hyvää kaavaa ja toteutettavaa mallia. Lehdessä oli myös neulemalleja! Toisin oli suomalainen SK, ei niin mitään taaskaan. Mökkituliaisia ja huonoja, ei-istuvia kaavamalleja. Ainostastaan mattoliite kiinnosti.

tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Pakkopullaa helteessä


Aamulla hihkuin innostuksesta. Vapaapäivä! Jipii ja aurinko paistaa, nyt vois alottaa ittensä ruskettamisen. Mutta mitäs mä tekisin ulkona perinteisen lenkkeilyn lisäksi.... Haa, otetaan keskeneräinen Clessidra mukaan!


Välillä testaillaan ja mietitään, etteikö tää tuu koskaan valmiiksi! Miksi edes koskaan aloitin moisia sukkia tekemään.


Sitten koittaa se aika, ettei jaksa olla enää ulkona. Pakko mennä sisälle, ettei vaan pala. Telkan ääreen kattomaan viime viikon O.C ja Kaikki kunnossa, samalla neuloen. Pakko saada tää valmiiksi! Periksi ei anneta. Vähän neulotaan ja puretaan, neulotaan ja puretaan. Kerkesin jo päätellä koko sukan, ku huomasin että oon kaventanu ihan liian vähän. PRKL ja eikun purkuun ja kaventeleen uudestaan kärkikavennuksia.

Sitten koko sukka on valmis! Uskomatonta, tein sen. Neuloin toisenkin Clessidran. Lujille se otti. Toista kertaa en Clessidroita tee. On muutkin siitä kertoneet. Malli on vain niin uskomaton, ei pysty käsittämään helmineuletta, nilkkakavennuksia, liikoja silmukoita ja sitä, että toinen palmikko loppuu töksähtäen kantapään kohdilla. Kantapään vaihdoinkin ihan perusvahvistettuun. Hulluksi olisin tullut, jos sillä mallilla olisin kantapäätä alkanut tikuttaan.



Sukissa on eroja. Varret eivät kaikesta huolimatta ole samanpituiset, toisesta takapalmikosta puuttuu siitä viersestä yksi oikea silmukkarivi. Kantapäät eivät ole samanlaiset, eikä silmukoitakaan varmasti ole samaa vertaa jalkaosassa. Mutta vähätkö välitän, omat on sukkani.

Nää oli vaan pakko saada valmiiksi, jotta ne eivät Ufoudu ja jotta voin ottaa loppuviikon reissulle uuden neuleen mukaan. Lähden kohti Kuopiota ja palaan perjantaina.



Ohje: Gabriealla Chiarenzan Clessidrat, Knittystä

Lanka: Austermaan Step, 75 % villaa ja 25 & polyamidia. Väri 13. Meni noin 125 grammaa
Puikot: 2,5 milliset bambusukkikset
Ja aikaa: Meni reilusti
Innostusta: Ei ollut, ainakaan enää toisen sukan kohdalla
Jatko-operaatio: En tee samalla mallilla toisia sukkia. Varteen joudun asentamaan kuminauhan, jotta varret eivät lörsähdä nilkkoihin

perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Melkein raskauspaita,osa kaksi



Tuttua ja turvallista. Samaa kaavaa käyttäen toinen paita. Ensimmäinen osa oli tänään käytössä. Tekaisin sitten toisen samanmoisen. Ensimmäinen paita on lirua polyesterikangasta, tämä toinen on ohutta ja toivottavasti vilpoista puuvillaa.

En mä kyllä ihan hippi oo, vaikka tällasta kangasta oon menny ostamaankin! Paidasta olisi tullut liian sekava, jos olisin tehnyt samasta kankaasta sekä hihansuut, että pääntien. Toi ruskee trikoo ei ehkä sovellu joukkoon, mutta en alkanut sitä purkamaankaan. Olkoon erotuksena tuossa.



Siis, en mä edelleenkään oo raskaana!

Edit: Kuvat oli hävinny mysteerisesti, joten laitoin ne uudestaan. Nyt on vuorossa taas Clssidra, saas nähdä millon saan toisenkin sukan valmiiksi. Ei oikein enää innosta.

Valmis valmistujaismekko

Viime viikolla jo lupailin kuvia valmiista mekosta. Maanantaina kursin kokoon viimeisiä saumoja ja tänään mekko oli juhlassa. Melkoinen urakka kaikkine sovittamisineen. Vetoketjua en tahtonut saada millään asettumaa niin, että ei olisi tullut kupruja. Mitä luultavemmin tämä johtui siitä, että kavensin takasaumaa. Kapoiselle kaverilleni 34- kokoinen mekko oli liian iso. Mallissa oli kaikenlisäksi runsaasti muotolaskoksia.

Loppujen lopuksi sain ommeltua mekon ihan siististi. Ongelmia tuottivat vetoketju, sekä pääntien ompelu. Saumat olivat jo hieman rispaantuneet, mutta ihan siisti siitäkin saumasta onneksi tuli. Pääntiehen on ommeltu lisäksi koristeeksi vihreää paljettinauhaa. (Sen löysin Oulun Nappikikasta!)

Päällikangas on hyvin ohutta verkkomaista vaalean vihreää kangasta, alla tummemepaa vihreää vuorisilkkiä. Kaavat olivat tosiaan Burdassa 3/07, morsiusmekon kaavoilla hieman muunellen tehtynä. Kaveriksi ompelin huivin, tuollaisesta ruusukuvioisesta organzasta. Rullapäärme oli melko uusi tuttavuus, ehkä joskus yläasteella kässän tunnilla olen ommellut rullapäärmettä. Kaikkea sitä saa saumurillakin tehtyä, jos vaan jaksaa vaihdella lankoja ja neuloja ja säätää asetuksia. Tahdon olla liian laiska siihen ja tyydyn vain neljälankaiseen yliluotteluompeleeseen.
Vielä kuva omista juhlavaatteista, sekä kaverin mekosta. Jee, nyt on sekin projekti ohi. Sanoin jo kaverille, että voi olla, että näillä taidoilla en hänelle morsiuspukua tule ompelemaan...