tiistaina, heinäkuuta 31, 2007

Tuli sitten Addit tähänkin talouteen

Ostoksia voi tehdä nykyään tosiaan ilman, että tarvitsee poistua kotoa ja se on huomattu! Tilasin viikko sitten Vuorelmalta parit Addi-puikot. Ensimmäiset Addini :) 120 centtinen pyörö ihan vain huiveja ja muita suuria töitä varten sekä sukkapuikot.

Lankaa tuli tällä kertaa hyvin vähän. Pari lankakarttaa jatkotilauksia varten. Vuorelman Veto vaikuttaa mukavalta langalta.


Paikallisesta lankakaupasta kipaisin lisää Novitan ruskeaa Bambua ennen kuin sekin loppuu kesken työn. Mulla on se syndrooma, että käteen jää keskeneräinen työ ja langanpää. Bambut eivät olleet täällä tarjouksessa vaan huomattavasti kallimpia kuin aiemmin ostamani. Vai miltä kuulostaa 3,9/ kerä? Aika kallista. Pakko oli uhrautua, kun täällä ei niitä City- ja Euromarketteja ole.

perjantaina, heinäkuuta 27, 2007

Viisimetrinen seepra ja lehmä


Kävimme tänään äitylin kanssa shoppailemassa naapurikaupungissa. Annoin itselleni luvan ostaa tarjouslankoja, koska en ostanut ainuttakaan vaatekappaletta. Ihanan lankakaupan täti oli ovelasti pussittanut langat, jotta saisi kaikki myytyä. Tuossa on Novitan ruskeaa bambua viisi kerää. Mitäköhän ihanaa viidestä kerää saisi? Jotain mustaa puuvillaa viisi kerää, sekä yksi valkoinen ja kolme keltaista Mayflower-kerää. mayfloweria olen ostanut aiemminkin. Ihanan pehmoinen puuvillalanka. Hämäävästi pussien hinnat olivat kahdesta eurosta kahteen ja puoleen euroon. Ei noita voinut sinne jättää. Varsinkin kun olen kuullut tuosta Novitan Bambusta vain positiivisia juttuja :) Se on harmi vain vissiin taas lopetettava tuote, just ku kerkesin tutustua siihen!

Pitihän siellä kangaskaupassakin piipahtaa.... Sieltä ruskea liituraitakangas puoleeen hintaan. Istuvat ja tarpeeksi pitkälahkeiset housut siitä mulle, kiitos. Jyskistä adoptoin viisi metriä lehmää ja seepraa. Niistä ei tule vaatteita vaan jotain ihan muuta.

Keskenhän mulla on neuleiden lisäksi tuo ristipistotyö. Siitä todisteaineistoa. Juuri ja juuri voi hahmottaa, että jotain egyptiläistä on tulossa.

Mystery Stole puolestaan on nähnyt jo kolmannen vihjeen. Tulostin vasta neljännen ja kauhistelin sen kokoa. En pysy samassa tahdissa muiden kanssa.


Samalla reissulla mukaan lähti vielä kultaiset työkengät. Kyllä näillä kelpaa Kioskin lattioilla astella.

keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2007

Minttumaari-show


Minttumaari on valmis poimittavaksi, sato on kypsynyt. Muuten ensimmäinen neule, jonka olen Ullasta toteuttanut!



Enkä sitten pingottanut huivia täsmälleen. Siis symmetriset ovat molemmat puolet, mutta reunuksessa ei ole sakaroita. En tiedä miksen niitä siihen halunnut pingottaa. Ensinnäkin tila loppui kesken. Uskomatonta miten myttyyn neule menee ja miten se venyy kostutettaessa!

Aika ilmava tästä tuli ja lämpöinen, eikä kutita :) Nyt tontut voivat olla hiljaa, mutta mitä luultavemmin tämä huivi menee odottamaan joulua hyvään talteen.

Ohje: Vikatikkejä-blogin takaa tutun Katja Kvintuksen suunnitelema Minttumaari Ullasta
Lanka: Novita Wool (100% villa), se petrooli, jonka valmistus on lopetettu. Noin 200- 300 grammaa. Lanka oli niin monissa erinäisissä nöttösissä, että on aivan mahdotonta kertoa tarkkaa grammamäärää
Puikot: 5 millin pyöröpuikot
Valmiin huivin koko: 194 cm x 93 cm.


Tämä kelpaisi vaikka tyynyksi! Harmi vain ulkona ei ollut otollinen sää kuvaamiselle. Harmaa ilma vain synkistää ja väsyttää enemän.

maanantaina, heinäkuuta 23, 2007

Petroolin Woolin uudelleensynty

Kävin äänestämässä suosikkiblogia. Käy sinäkin!



Petroolia Woolia löytyi vielä paikallisesta lankakaupasta ja sainkin tehtyä Minttumaarin valmiiksi kertaheitolla. Pelkäsin jo, että se jää marinoitumaan laatikon pohjalle kivikautiseksi ajaksi. Huivi on nyt pingotuksessa. Jatkan taas aktiivisemmin Mystery Stol kolmosen neulomista. Olen ainakin yhden kaavion jäljessä, aloitan nimittäin vasta kolmosvihjettä. Eipä tämä onneksi kilpailu ole, vaan teen sitä ihan omaan tahtiin.

Tänään kävi ajatus mielessä. Kävisikö hamstraamassa loput petroolit Woolit kaupasta? Hih, enpä tiedä vielä. Voisin pian haluta jonkun toisen neuletakin tai -paidan.

lauantaina, heinäkuuta 21, 2007

Se loppuu aina kesken!


Kuuluisat viimeiset sanat: lanka loppui kesken! Taas! Minttumaaria neuloin, kolmas mallikerta ja melkein viimenen rivi siinä. Lanka loppui kesken. Miksi sitä aina valitsee sellaisen langan neulottavaksi:
- jota ei ole ikinä tarpeeksi
- tai sitä on ihan liikaa
- se on spesiaalierästä, ei mikään tavallinen väri, jota tehtäis jatkuvasti


Kissa ainakin tykkäs mun huivin neulomisesta ja siitä langanpätkästä mikä jäi roikkumaan kesken kerroksen. Enää ei olisi pitkä matka huivin päähän vaan mistä lankaa? Tuskin missään kaupassa on tätä enää. Pitää maanantaina suunnistaa heti paikalliseen putiikkiin tiedustelemaan. Yhdellä kerällä hyvinkin tekisi huivin loppuun.

Sähköpostissakin odotti mukava yllätys, tieto siitä kelle lähetän SNY-paketteja tässä syksyllä :) Hehee, kihertelen ja mietin jo täällä omiani.

perjantaina, heinäkuuta 13, 2007

Kimaltava halterneck-toppi


Ompeluinnostuksen, uuden Burdan kaavojen sekä Savonlinnan Eurokankaasta ostetun kankaan myötä syntyi eilen uusi toppi. Tällä kertaa topista tuli muuta kuin ihan arkinen versio.

Kangas on malliin sopivaa, erittäin joustavaa ja laadukasta. Kimalleraidat tekevät siitä juhlallisemman ja varmaan harvemmin käytettävän. Aluksi luin Burdan iki-ihania ruotsinkielisiä tekstejä. Loppua kohti sovelsin oman ajattelun mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa topin yläosa ja alaosa olivat eri kangasta. Itselläni ei tällä kertaa ollut tähän kankaaseen sopivaa yksiväristä kangasta, joten päätin tehdä koko topin samasta kankaasta. Raita ei kuitenkaan tee toppia liian levottomaksi, vaikka se onkin koko topin mittainen.

Selkäpuolta katsoessa huomaa, ettei toppi ole ihan tavallinen halterneck-toppi vaan siinä on pieni yksityiskohta. Takakappale on lyhempi kuin etukappale. Etukappaleen sivusaumasta lähtee kaksi solmiamiskappaletta, joillatopin voi kiristää sopivaksi.

Takakappaleessa on myös kaksi muotolaskosta, jotka ovat lähes helmaan asti. Tässä topissa kuten muissakin samanmoisissa on vain sama vitsaus, alaosa tippuu ja roikkuu ja rinsikoiden selkäosa paistaa. No, sama ongelma on tosiaan kaikissa tällaisissa topeissa.

Jaa, kuvasta voi huomata, että sinne on jäänyt pari langanpätkääkin. Ai jai! Pitänee siistiä tuo heti lopulliseen bilekuntoon. Kuvat ovat taas itse ottamia, ei ole nimittäin hovikuvaajaa.


Niin ja ompelinhan mä eilen jotain oikeesti hyödyllistäkin. Astiapyyhkeitä!

tiistaina, heinäkuuta 10, 2007

Eikä oo entisetkään valmiina!


Mystery Stol 3:sesta ilmestyi taas uusi vihje. Eka vihje on lähes neulottuna. Malli vaikuttaa todella kauniilta ja sitä on innostava neuloa sillä joka rivi on erilainen eikä voi tietää mitä tuleman pitää.

Minttumaarin kakkoskaaviota olen neulonut seitsemän kertaa. Se on nyt jäänyt vähän Mysteryn Stolin jalkoihin, mutta kuten Mysteryä ei voi niin tätä voi neuloa televisiota katsoessa!

Huivien alla uusi Jyväskylän Kodin Ykkösestä ostettu millimetrialusta! Jipii, eikä maksanut kuin viis euroo. Tota tulee varmasti käytettyä monenlaisissa jutuissa.

Viikonloppuna oli pakko ostaa uusin Sandra ja Burda. Ne on mun vakiolehtiä. SK ja Moda mulle tulee niin kauan kuin tilaus kestää.

Sandrassa oli monta ihan kivaa mallia, muttä tämä bolero vaikutti mukavalta ehkä pitemmillä hihoilla. Lankaakin tuohon olisi valmiiksi jemmassa. Mutta ku, mutta ku. On noi entisetkin kesken!


Burdassa taasen oli monta innostavaa ja helppoakin kaavaa. Ainakin halterneck-topin varmasti tulen siitä tekemään. (Klik, klikkaa isommaksi!)

keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Huiveja helteessä


Täällä vallitsee huivillitys. Pari päivää sitten aloitin Minttumaarin neuletakista jääneistä Wooleista. Alkujaan se on ollut hiukan tauolla, mutta kyllä se siitä vielä valmistuu. Simppeli ja kaunis kuvio.

Eilen keritsin yksikseni Silviaa. Hieman ohuempaa kuin sisarlankansa Sivilla, mutta kaunista ja kiiltävää. Yksin keritsemisen havaitsin aika vaikeaksi. Pitäessäni vyyhteä jalkojen välissä tuli toki samalla treenattua pohjelihaksia.



Silviasta muotoutuu aikojen saatossa Mystery stol 3 ilman helmiä.

Mietin myös tähän liittymistä. Lahjoja olisi mukava laittaa eteenpäin ja saada toki itsekin. Syksyllä minulla vain saattaa tulla eteen muutto, toki saan postit vaikka ne entiseen osoittteeseen laittaisikin. En tiedä millaisilla summilla olette ajatelleet osallistua. Omaan rahatilanteeseen sopisi varmasti tuo pienin summa, onhan se alaraja. Voiko niin pienellä summalla kuin viidellä eurolla osallistua? Millaisia kokemuksia muilla on tästä viime keväältä?