maanantaina, elokuuta 27, 2007

Kyllä se jotain neuloo!


Sen verta on ilimoja pielly, ettei enää kiinnosta kesävaatteita pitää. Vaan minkäs teet kun oon kauan halunnut yhtä paitaa huhtikuun Sandrasta. Pakko se oli alottaa kesäpaidan teko talvea vasten. Onpahan sitten ens kesäksi paita valmiina, tai kevääksi. Käy vaan taas vanhanaikaisesti ja lanka tulee loppumaan kesken alkumetreillä. Kaksinkertaisella kun neuloo niin menee tuplasti. Kipin kapin kauppaan hakemaan ennen kuin saa nurista ettei sitä myydä enää!

Aloitan aina paidan teon siitä etu- taikka takakappaleesta. Nyt tein poikkeuksen ja aloitin hihasta! Pyörönä, etu- ja takakappaleet tulee tasona. Melkoisen muhkuraiselta näyttää, mutta hyvältä pitäis näyttää sitten aivan valmiina.


Menin liittymään mukaan tällaiseenkin. Satetelee sitten toivottavasti täälläkin sukkia!

keskiviikkona, elokuuta 22, 2007

Joutsenet


"Mitä noi kuvat siinä paidassa on?", kysyy poikaystäväni. Ne on lintuja, joutsenia! Jaa...

Eilen ompelin loppuun pari päivää sitten leikkaamani paidan uusimman Burdan (8/07) mukaan. Ihastuin mallissa heti sen yksityiskohtiin. Kaulukseen, kolmiosaiseen etuosaan sekä syvään kaula-aukkoon. Tietenkin puhvihihat olivat myös kiva lisä.

Kaavat odottelivat jonkin aikaa, että sain hommattua sopivan kankaan. Edelliskerralla olin nähnyt tätä kangasta kangaskaupassa palalaarissa. En raaskinut silloin ostaa. Viime viikolla menin käymään taas kangaskaupassa ja siellä oli vielä tätä kangasta. Heti tartuin tähän. Kangas oli kuin luotu tämän paidan malliin!

Burdan ohjeissa on edelleenkin se ikävä sivuseikka, että ne on kirjoitettu ruotsiksi. Jag förstå inte väl svenska... Jag är bättre i engelska. Tein kuten aiemminkin. Leikkelin kaavat ja kuvan mukaan mietin miten ompelen. Ihan ookoo tuli. En ole tyytyväinen hihansuun- ja pääntienkaitaleisiin. Ne olisi voinut ommella paremmin. Kangas oli liian paksua ja meinasi jumittaa kaksoisneulan alla. Seurauksena oli yksi katkennut neula. Katkeamiseen vaikutti ehkä myö se, että yritin jyrätä nuppineulan päältä. Siistimmästi olisin voinut nuo puhvitkin laittaa. En vain jaksanut laittaa harsinlankaa. Se olisi kuitenkin jäänyt tursuttamaan saumurin sauman alta ilkeästi. Taittelin lynkyt sitten itse, ei tullu niin hyvä.

Kyllä tätä paitaa kelpaa silti käyttää. Niin kaun kuin se kestää.

maanantaina, elokuuta 20, 2007

Tee se itse-nainen hommissa


Monet kerrat olen ihaillut mahtavia kangastauluja kyläillessäni ja kaupoissa kierrellessäni. Hinnat ovat vain pistäneet pään pyörälle. Miksi maksaisin kankaan palasesta ja rimasta 100 euroa? Mähän voin tehdä senkin itse! Aivan varmasti voin tehdä!

Nyt muuttaessani pieneen solukämppään, jossa minua odottavat synkät valkoiset seinät odotan kauhulla niitä hetkiä kun tunnen tulevani hulluksi siitä valkoisuudesta ja kylmästä betoniseinästä. Jotain piristystä seinät varmasti kaipaavat, ensinnäkin sisustukseni tulee olemaan aika ruskeasävytteinen sekä eläinaiheinen. Tyynyissä ainakin löytyy leopardikuvioita. Mitä nyt pientä huonetta voi edes sisustaa....

Taulu edelleenkin mielessäni muistin kankaan, jonka olin joskus ostanut palalaarista. Paikallisesta kaupasta ostin halvan akvarellimaalaukseen tarkoitetun pohjan. Ensimmäinen ostoskerta meni pieleen, koska pohja oli kuviolle liian pieni. Toisella kerralla onnasi. Hieman isompi kehys sopii paremmin isoon kuvioon.
Tämä taulu on siis kokoa 70 x 50 cm.


Kangas koki leikkuun ja pingotuksen sekä niittauksen. Vaikeampia olivat nurkat. Niitä ei tahtonut saada siististi millään. Nurkissa myös halpa ja tikkuinen pohja sai kyytiä niiteistä. Jospa tämä taulu jonkin aikaa kestää seinällä.


Kiinnikkeeksi niittasin ihan vain intianauhaa. Onneksi tämä on taulun tausta eikä etupuoli.

perjantaina, elokuuta 17, 2007

Let's pimp!

Kun halvalla sai- periaate näkyy olevan tarttuvaa. Ostin tänään sekä kangasta, että valmista vaatetta. Valmiit vaatteet olivat vain sillaisenaan epäkäytännöllisiä, liian suuria taikka liian outoja.

Kaphallista ostin parit muutaman euron maksavat paidat. Pari toppia ja tällainen musta body. Pitääkö joku oikeesti bodya? En voi ajatellakaan käyttäväni jotain kokovartaloista, saati sitten haaroista kiinni laitettavaa. Ajatuskin kuvottaa. Muotia nämä olivat joskus 80- luvulla. Enivei kangas oli hyvän tuntuista ja laadukkaan oloista. Koko valmiiksi sopiva xs. Mikä jottei, idea lävähti suoraan päähäni. Tehdään tästä jotain täysin uutta!


Haaraosa sai lähteä veks ja tilalle ihan tavallinen taitos kaksoisneulalla. Oi, mä niin tykkään kaksoisneulasta :) Paljon huolitellumpi jälki, kuin yhdellä neulalla ommeltaessa. Hihansuihin ompelin kullanväristä nauhaa. Tadaa, siinä uusi paita!

Muutami asäätöjä on kesken (kuten Mystery Stole 3) niistä myöhempänä kerron.

tiistaina, elokuuta 14, 2007

Sny-postia

Iloinen yllätys odotti postilaatikossa, ensimmäinen paketti Sny:ltä! Ihanaa :) Sain Knittingpretty- kirjan, joka sisältää kaikkea pientä kivaa nimensä mukaisesti. Kiitos Sny! Mulla ei ollut tätä kirjaa, enkä ollut kuullutkaan koko kirjasta. Piristävä yllätys! Ainakin tässä on kivoja lahjaideoita.

Ohjeita on laidasta laitaan, tiskirättien, kirjanmerkkien, tossujen, pipojen ohjetta yms...


Muhket pipot on pariskunnalla!


Mites ois kaljapullon lämmittäjä?

tiistaina, elokuuta 07, 2007

Helleasusteet

Mukava sää hellii. Lapasen neulojalle jopa aamupäivän aurinko oli liian hiostava. Lanka hikoontui sormien välissä ja pääsi jo vähän nöyhtääntymään. Valmista kuitenkin tuli sisätiloissa.
Kieltämättä villalapaset eivät ole tähän säähän sopivat. Teinkin ne välipalatyönä. Mystery Stole alkoi tökkimään ja väliin piti saada jotain toisenlaista. Jumituin nelosvihjeen puoliväliin. Siihen piti varmaan laittaa jokin merkkilanka.


Syyssadon lapaset:

Malli: Oma, resorissa 1 o kiertäen, 1 n. Kämmenessä oikeaa höystettynä siellä täällä nurjilla silmukoilla. Etupuolella Candelabra- palmikko kirjasta Vogue Knitting Stitchionary 2
Lanka: Sisu Glitter, 77 % villaa, 19 % nailonia ja 4 % polymeeria. Kului noin 40 g.
Puikot: Addin 2,5 mm sormikaspuikot
Aikaa meni pari päivää
Fiilikset korkealla. Peruslapaset kivalla palmikolla :) Mukava neuloakin. En tykkää yhtään neuloa yksivärisiä sileitä lapasia. Plääh, menee mielenkiinto heti peukaloa tehdessä.

Adlibris kuljetti postilaatikkoon Fitted Knitsin ja Scarf Stylen. Ihania molemmat!