tiistaina, lokakuuta 30, 2007

Sny yllättää lokakuussa


Arvasin mistä oli kyse kun keittiön pöydällä odotti pakettikortti. Sny on taas ilahduttanut mua :) Ja jälleen kerran on mainiosti siinä onnistunut!

Muuten on käsityöt taas jääneet pariksi päivää... En tiedä miten paljon lähtee innostus käsitöistä vapaa-aikana pitkin koulua. Ainakin vielä on innostusta! Meillä alkoi nyt punonta, huovutus, solmeilu, kankaanvärjäys (tällä kertaa hyvin pienimuotoisesti) sekä kankaan kudonta :) Käsityöt täyttävät päivät.
Paketti oli mukava. Sateessa kannoin muumipappa-laatikkoa. Sisältä paljastui ihania lankoja ja salmiakkisuklaata :D

Novitan Tiinaa oli kaksi kerää vihreässä muodossa, Debbie Blissin Alpaca Silk Arania kerä. Ihana väri ja tuntu. Mahtoi olla kallista lankaa... En ole vieläkään tutustunut kunnolla uuden paikkakunnan lankavalikoimiin. Toisin sanoen en ole uskaltanut, lompakko ei anna myöten ostella heräteostoksia ja ihanuuksia... Tämä oli siis AIVAN ihanaa :) Myös Snyn itsevärjäämä lanka. Oisko Nallea tai jotain muuta samankaltaista villalankaa? Mukana olis myös muovikassi, jossa oli varsin laadukkaita lankamerkkejä. En tiedä mitä muovikassilta teen. Voihan sillä leuhkailla vaikka koulussa... Vaikka neulontaa meillä ei ole koko koulussa. Ei siis ainakaan opetuksen muodossa, toki itse saa kehitellä sitä johonkin mukaan.

torstaina, lokakuuta 25, 2007

Rumasukat

Ekaa sukkaa neuloessa mietin onko tämä kuvio oikeasti keksitty ja suunniteltu? Siis hiton ruma kuvio! Ainakin mun mielestä. Helmineuletta sovellettuna vain tollasiksi palikoiksi, hyh olkoon.

Ajattelin, että siitäpä kaverille sukat synttärilahjaksi taikka pukinkonttiin. Suuren Käsityölehden sukkaliitettä luulin hyväksi ja innovatiiviseksi. Jää kyllä kakkoseksi sitten Cookie A:n sukkamallien!

En lannistu, teen vielä samoista ohjeista naisen pitsikuviosukat. Pääsenköhän haukkumaan nekin...


Tosiaan aimmin neuloin ne kohokuviovarrelliset Isoveli-sukat samaisesta "liiteestä". Sukat saivat kodin heti seuraavalla viikolla. Samoin ne kämmekkäätkin.

Rumasukkien kohdalla en antanut sukkien paskan kuvion viedä valtaa vaan sisulla tein kuviot molempiin sukkiin. Sukkien kohtalo on varmaan navettasaapas kotona! Sinne rumasukat kuuluvat.

Enkä muutenkaan ois kehdannut näitä kaverille antaa, toisesta tiimalasikantapäästä tuli pienempi...

"Rumasukat"

Ohje: SK 8/07, sukka nro. 9
Lanka: Tuttu Seitsemän veljestä, joku vihreän sävy, vyöte joutunut roskiin
Puikot: 3,5 millin bambusukkapuikot

perjantaina, lokakuuta 19, 2007

Ommellen loma menee...no ei vaan yksi päivä suurinpiirtein. Kuopiossa mulla ei oo ompelukonetta tilanpuutteen vuoksi (vai mitä saisi mahtumaan 12 neliön huoneeseen?) Syysloma alkaa olla lopuillaan, mutta paljon olen saanut aikaiseksi.

Monena jouluna olen ommellut erilaisista kankaista joululahjoiksi essuja ja patalappuja. Tähän mennessä en ole kuitenkaan itselle kerennyt tehdä essua, kankaita on ollut tullut ja mennyt. Aina on ollut tärkeämpiä juttuja. Nyt hetki koitti ja oli pakko saada oma essu!

Aiheeseen sopiva viinikangas löytyi palalaatikosta naapurikaupungin kangaskaupungista. Ohje on ihan omasta päästä. Mustaa vinonauhaa ostin Kuopiosta kirppikseltä kymmenen metriä. Puolet ehkä meni tähän essuun.Essu ei ole essu ilman taskua. Ex tempore tein taskun sivuun tuollaisen lenksun. Huom, kokilla on omat eväät taskussa.Palakankaissa on se huono puoli, että hyvin usein niissä on reikä jossain kohtaa. Piti pikkuisen kiertää reikää näitä kappaleita leikatessa. Kangasta ei jäänyt yhtään ja hihoistakin tuli hiukka liian lyhyet.

Pari tuntia tappelin tuon kauluksen ja halkion kanssa.Tukikangaskin loppui kesken kaiken. En tiedä miten alavaran olisi saanut erittäin siististi, mulla on aina kappaleet erimittaisia vaikka kuinka kaavojen mukaan tekisi. Ei siis mätsännyt tuon halkion sekä pääntien kanssa. Johonkin piti surtata ylimääräiset, toki ne olisi pitänyt kaavaa asetellessa tunkea halkion alle. Ensi kerralla sitten ollaan viisaampia, ihan peruskäyttöön tuleva paita Ottobre Woman lehdestä 2/2006.

maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Ruskea maissiliivi


Loppujen lopuksi liivi oli nopea tehdä ja mallikaavion muisti ulkoa. Tein liivin tasona, vaikka olisin voinut tehdä sen pyörönäkin. Takakappale valmistui nopeasti ja sen jälkeen etukappale. Etukappaleen pääntiekavennuksissa huomasin, että olin tehnyt kaikki mallikuvion kavennuksen kaksi oikein yhteen- menetelmällä, vaikka puolessa olisi pitänyt käyttää ylivetokavennusta. Hups, lopputulos olisi vaikuttanut kuvion ulkonäköön, mutta on tämä näinkin ihan hyvän näköinen tapaus. Mokan tiedän vain minä itse. Enkä todellakaan ruvennut purkamaan kappaleita sen jälkeen.

Valmiit kappaleet näyttivät pikkuruisilta, tein liivin pienimmän koon mukaan. Pieni kostutus, tai oikeastaan suurempi. En löytänyt mistään sumutinpulloa, joten käytin käsin pirskottelu- menetelmää. Kappaleet eivät olleen pingottumassa kuin vuorokauden. Pääntiessä huomaa miten neule pyrkii menemään kasaan eikä halua olla edustavasti ryhdissään. Pääntie rullautuu sisäänpäin molemmilta sivuilta.


Noudatin liivin teossa orjallisesti ohjetta. Luulin, että liivistä olisi tullut hiukan pidempi, ainakin kuvassa mallilla oli pidempi liivi. Tämän mittainen liivi on kuitenkin mielestäni ok, pelottaa ajatus pitkistä vaatekappaleista.

Rullautumisen voi huomata myös takaa, alaosa haluaa pyrkiä väkisellä ylöspäin. Joustinneule sopii liivin keskiosaan, ainakin omalla vartalolleni. Se pitää liiviä ryhdissä. Liivi olisi varmasti makkara ilman joustinta.


Kuvioneuleliivi

Ohje: Moda 5/2007
Lanka: Tekstiiliteollisuuden Poppari, 100% maissi, menekki liiviin 220 grammaa. Ohjeen mukaan liiviin menee 250 grammaa, mutta tähän on varmaan laskettu kaikki korkatut kerät
Puikot: 5 milliset ja 4,5 milliset pyöröt
Fiilis: Ihan jees, liivi rullautuu aika ikävästi ja etsii omaa paikkaansa. Päällä ihan kiva, tulee varmasti piettyä. Poppari-lanka oli täysin uusi tuttavuus. Näkyy nöyhtääntyvän pesussa, jo kostuttaessa työtä alkoi pinta nöyhtääntymään ja keräämään pientä nukkaa. Lanka ei ole kovin ryhdikästä vaan löysää tavaraa. Ihan mukava sitä oli kuitenkin neuloa.

lauantaina, lokakuuta 13, 2007

Ruskea täti


Arvaattekos mitä tämä savolaistunut tyttö on neuloskellut ja pingottanut sekä ommellut? Jotain ruskeaa, joka hyvästi liittyy popcorniin!
Seuraa pieni vilautus, liivihän se! Ompelin tänään saumat ja vóla nyt se on päällä! Parempia kuvia seuraa joku kaunis syyspäivä, ensi viikolla on nimittäin syysloma.

Tänään neuloin pipoa, jotenkin kaikki pipot olivat hukassa ja ulkona tuulee tosi kylmästi. Ruskeaa edelleenkin, mihinkäs sitä suklaanruskeasta pääsis. Ihan kokeilumielesssä ostin Novitan uutta Mamboa kera järjettömin ennakkoluuloin. Novitan uutuuslangat ovat saaneet pettymään minut lukuisasti (lue, Huopanen, Aino, Pop, Hippy).

Mambo tuntui kuitenkin jämäkältä langalta. Se on vähän karheaa, mutta valmiina neuleena kyllä tasaista ja pehmoista, ei kutita. Vähään aikaan en ollutkaan neulonut näin paksua lankaa hirveillä haloilla (puikoilla), valmista jälkeäkin syntyy nopsasti.Palmikkoinen pipo

Ohje: Oma, silmukoita 48. Inspiraatio Stitch 'n' bitch Nation- kirjasta.
Lanka: Novita Mambo, 70% villa ja 30% akryyli, pipoon meni noin 60 grammaa.
Puikot: 7 milliset halot
Fiilis: Jees, mukava ja lämmin pipo, ei pyöri päässä eikä ole liian tiukka. Toivottavasti pitää tuulen ulkopuolella.

tiistaina, lokakuuta 09, 2007

Melkein popcornia

Maissipata alkaa olla valmis. Liivin etu- ja takakappaleet ovat valmiina. Viikonloppuna höyrytän ja pingotan ne. Tämän olisi voinut tehdä iisimmin yhtenä kappaleenakin, mutta jostain syystä tein sen nyt kahtena kappaleena. Mä kun rakastan niitä saumojen ompelua...

Ullakin ilmestyi! Monta inspiroivaa ja mukavaa neuletta! Ihania sukkia, tossuja, huiveja, lapasia ja villatakkeja!