lauantaina, huhtikuuta 26, 2008

Värjäystuloksia


Puuvillainen palmikkopaita ja boleron tapainen kohtasivat toisensa petroolissa värjäyslitkussa. Lopputulos oli värjärin mieleästä ihan hyvä. Alkuvaiheessa litku oli niin navy, että oikein pelotti kohdata merihenkistä väriä. Onneksi väristä tuli aikalailla tumman petrooli.

Silkkivillat värjään jollakin toisella kerralla jos jollakin muullakin on villaa värjättävänä. En vain tiedä minkä väristä haluaisin, turkoosia, ruskeaa, vihreää vai....

Vihreän paidan takaosa on valmis! Purkaminen ja silmukoiden laskeminen tasaisin väliajoin oli kannattavaa! Etukappale on aloitettu ja tehty välillä kankaanpainannan kansiota, värjäysjuttuja ja nyörejä kankaankudontaan. Käsityöpainotteista siis! Mulla on kangaspuissa pellavaloimi, johon tulee loimimaalauksessa kuvioita. Ensimmäistä kertaa todella leveä loimi. Ainakin mulle 70 senttiä on leveä, siinä saa rullasukkulaa heilauttaa kunnolla. Tarkoitus olisi tehdä valmiista kankaasta hame. Katsotaan, katsotaan...

Kirppiksellä kävin taas! Pellavahame ja kulahtanut toppi lähti matkaan.

sunnuntaina, huhtikuuta 20, 2008

Neuloo, purkaa,neuloo ja purkaa


Vihreä neule on ollut työn alla iltaisin töiden jälkeen. Jossain horroksessa sitä olen varmaan neulonut, koska silmukoita oli kavennustenkin jälkeen enemmän kuin luotaessa ja aloittaessa takakappaletta! Lisäksi kuviossa on selvät virheet. Irvistäen eikun purkuun puolet neuleesta. Purin ensin vain vähän ja yritin kaventaa lisää. Ei onnistunut, piti purkaa lisää. Nyt neulon huolellisesti tämän kappaleen loppuun!


Wetterhoffin tilauskin tuli alle viikossa. Tilasin Sivillaa ja Silviaa raakalankana. Huomenna värjäyksen tuneilla värjään jo toisen erän langoista.


Samassa värjään tämän ällöttävän vauvan sinisen Samosneuleen. Tämä on Stefanie Japelin mallia, ilmainen ohje löytyy hänen nettisivuiltaan. Pari vuotta sitten tein, mutta väri ei täsmää sitten mitenkään. Jospa tästä saisi turkoosia, tummaa petroolia tai jotain siedettävämpää kuin tämä ällötysvaalea pätkäväri.


Kirppislöytöjä tuli tänään. Alimmainen pehmoinen ja vähän hupunut angora-sekoiteneule menee johonkin ompelukäyttöön. Paitaa en sinällään tule käyttämään. Teen siitä jotain uutta... Keskimmäinen vaalean ruskea neule herätti kiinnostuksen, koska siinä on 60% pellavaa ja loput puuvillaa :) Kiva kesäneule. Päällimmäinen palmikkoneule menee myöskin värjäyspataan. En tykkään valkoisesta. Ei se passaa mulle.


Mutta. Valkoiset housut! Ne ajattelin pitää sinällään valkoisina. Musta takki on myös kirppikseltä. :)

sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Nukkekoti ikkunassa


Ompelin tässä sivussa nenä vuotaen verhot. Kankaan ostin hiihtolomalla Ylivieskan Kärkkäiseltä kun sattui tulemaan vastaan. En tiedä mikä tässä viehätti, valkoista kun en hirveästi tykkää kuitenkaan sisustuksessa käyttää. Kangas on Vallilan Nukkekoti-kangasta.



Äidin vanha Paff jaksaa vielä kulkea. Omat Brotherini eivät mahdu tänne pieneen asuntoon niin toin Pahvin arkikäyttöön. Eilen ja tänään ompelin kankaanpainannan tilkkuja. Onhan nuita tullut tehtyä tuntien aikana ja vapaa-ajallakin.

Kankaanpainannasta ei ole tehty paljon kirjallisuutta, joten hankin vanhoja opuksia. Huuto.netistä ja Booknetistä antikvariaatin puolelta. Kohtuuhintaisia kuitenkin. Joku raja siinäkin mitä kirjoista viitsii maksaa.

Unelmakerhon paketti tuli hiukan viiveellä. Sain kuitenkin tilaamani opukset, Metalliaskartelutöitä ja Kudo itse kauniit matot.


Tänään tilasin Book Depositorylta Lace Stylen. Visa Electoron- korttini toimi vihdoinkin maksuvälileenä! Siihen liitettiin syksyllä Verified by Visa-toiminto. Sen puuttuessa en aiemmin pystynyt tilaamaan Book Depositorylta kirjoja.

Jatkan tv:n katsomista ja vanhan neuleen tekemistä. Innostuin uudestaan syksyllä aloittamastani Sandran neuleesta. Syksyllä tein yhden hihan valmiiksi, mikä saavutus....

Lotus Blossom


Blossom odotteli päättelyä aivan liian monta viikkoa. Höyryttäkään en sitä ole vielä kerennyt, koska silitysrauta on vielä kaupassa. Remontin jälkeen ostan oman silitysraudan. Kämpässäni on siis tosiaan menossa nyt vessa- ja suihkuremontti. Tavaroita on siellä täällä, parvekkeella jopa vessanpönttö! Lupasivat kuukaudessa hoitaa remontin, mutta epäilen. Ramppaan alakerrassa vessassa ja suihkussa.

En ole koskaan pitänyt neuletopeista, mutta tein jälleen kerran poikkeuksen ja ajattelin, että jospa nyt olisi hyvä neuletoppi, jota voisi jopa pitää. Joskus yläasteaikoina neuloin Tennesseestä eri värejä käyttäen raitatopin. Muistaakseni jonkin Novitan ohjeella. Tuli aivan liian iso, annoin topin kaappien kätköistä muutamia vuosia sitten siskolleni, joka on minua pari koko isompi. Hän piti sitä pari kertaa ja taas se on käyttämättömänä.

Lotusta aloittaessa luin muiden kommentteja Bambulangan neulomisesta ja sen venymisestä. Viisaana pienensin pienintä Lotuksen kokoa vielä 30 silmukalla ja vola se oli hyvä idea! Muutoin tästä olisi tullut lörppö sekä liian iso. Nyt se on just passeli, ehkä helmaa olisi saanut tehdä muutaman mallikerran enemmän. Tällä kertaa tein nimittäin täysin ohjeen mukaan! Kaula-aukkoakin olisin halunnut väljemmäksi. Jospa se höyrys tekee sitten ihmeitä. Toppi menee kuitenkin ensimmäisen episodin jälkeen päälle! Hihat ovat ihan ok. Toki aika pienet, mutta pakkohan tänne on alle toppi laittaa. Ei siis mikään hellepaita.

Bambu tosiaan venyy. Lankaa jäi vielä vaikka kuinka paljon yli tästä paidasta. Käytän ehkä loput huiviin ja tummanruskeista Bambuista neulon Kristelin Kesäheinän (pienimmällä koolla?). Jemmasin niitä alunperin neuletakkia varten, mutta en halua lörpsöttävää neuletakkia. Ostinkin Tennesseetä erääseen ihanaan takkiin. Riittääkö kymmenen kerää tähän?




Lotus Blossom
Ohje: The best of Interweave Knits-kirjasta. Ohje on julkaistu myös ilmaisena ohjeena joskus vuosi sitten Knitting Dailyssa.
Lanka: Novita Bambu, menekki noin 4 kerää eli 200 grammaa. 68% bambua, 32% puuvillaa, 50 grammaa ~ 135 metriä.
Puikot: 3,5 milliset ja osittain 3 milliset pyöröt.
Fiilis: No jaa, katsotaan tuleeko tätä pidettyä. Ihan kiva.

Pahoittelut huonoista kuvista, en vaan saanut parempia yksinäni. Teleputkella ei paljon lähiksiä oteta. Tokassa kuvassa näytän erehdyttävästi rekkamieheltä...

torstaina, huhtikuuta 10, 2008

Aura

Omituista kun on niin pitkä aika kun viimeksi on päivittänyt. Ei vaan ole kerennyt. Tänään on kuitenkin kaverin synttärit ja sain juuri valmiiksi synttärihuivin! Toiveena oli jotain tummaa (en suostunut kuitenkaan tekemään mustaa huivia, koska kaveri pukeutuu lähes aina mustiin. Tummaa ja pehmeää lankaa, ei saanut olla kutittavaa sillä Nallekin kutitti kaverin kaulassa!)



Ohjetta mietin ja mietin, mutta päätin kokeilla Punokset puikoilla- kirjan Aura- huivia. Se on kaunis huivi, jossa keskustassa kulkee sama kuvio. Tätä huivia teinkin Ravelryn mukaan päivää vaille kuukauden. Tuntuu pitemmältä ajalta, kun lähes joka ilta tätä tikuttelin.


Tämän huivin neulomisessa uutta oli se, että edettiin kahden eri kaavion mukaan. Keskustaa tehtiin kolmen kerroksen mallikerralla, kun taas reunoilla edettiin suuremmalla mallikerralla. Suurempia virheitä tässä huivissa ei ole. Toivottavasti kukaan ei huomaa. Pieniä mokia siis vain.
Lanettia kerkesin ostaa aikaa sitten ja harmikseni Woolissa ei ole ruskeaa väriä. Olen kyllä tietoinen siitä, että Lanett ei ole mulesing-vapaalla listalla. Jatkossa siis ostan Woolia taatusti.


Aura

Ohje: Kristel Nybergin ja Johanna Kosken Punokset puikoilla- kirjasta.
Lanka: Sadnesgarn Lanett, 100% merinovillaa. 50 ~ 195 metriä. Väri tumma ruskea. Menekki 170 grammaa.
Puikot: 3,5 milliset pyöröt
Koko: 278 x 75 cm
Fiilis: Ihan kiva huivi. Toivottavasti kveri tykkää :) Aikaa meni tähän kuitenkin aika paljon...


Lisää kuvia on Flickorissa ja Ravelryssa. Kohta asiaa Lotus Blossomista kunhan saan hyviä kuvia.