lauantaina, elokuuta 30, 2008

Ajatushäiriöitä kenties?


Aloitin tohkeissani Dollaritakin päivällä kun sain pipon valmiiksi. Woolia ja Kitten mohairia jäi vielä jäljelle, koska baskerista tuli pipo!

Jotain tässä nyt kuitenkin mättää ja aika paljon. Neuloin takakappaleen (joka näyttää epäilyttävän pieneltä) ja mallikerran läpi, joku mättää kun silmukat vain vähenevät. Luultavasti mallikerran pitäisi pysyä saman levyisenä.

Ehkä tämän päivän olotila vaikuttaa siihen etten pysty ajattelemaan kirkkaasti... Tuli oltua eilen viihteellä. Pitää lukea mallikerran ohjeet vielä huomenna ajatuksen kanssa uudestaan...

P.S. VIELÄ MAHTUU YKSI MUKAAN ANNA HYVÄN KIERTÄÄ-JUTTUUN MUKAAN!

tiistaina, elokuuta 26, 2008

Uusia aloituksia


Kun entiset saa valmiiksi täytyy tietenkin olla pussillinen uusia! Viikonloppuna aloitin Lotan Musta leski-baskeria, kylläkin paljon paksummasta langasta. Siinä on Woolia ja Kitten mohairia. Pitää tareta, ei tule ihan baskeri baskeria, vaan löysempi pipo ilmeisesti. Kassellaan, näyttää pahasti siltä, että lanka loppuu kesken. EI! Petroolia Woolia mulla ei oo enää yhtään ja Kitteniä en halua ostaa tuota samaa väriä enempää. Eli kompromissina sen pituinen pipo kuin langoista saadaan.

Aloitin myös Shetland Triangelin, kiitos jälleen Thamaralle, jolta ohjeen sain! Titityystä tilattu 100% Xie-bambulanka on aika ohutta ja tikutan sitä yksinkertaisena 2,5 millin puikoilla. Hulluksi voi sanoa.

Ehkä jossain välissä aloitan Dollaritakin. Kunhan saan edes tuon pipobaskerin valmiiksi, huivi on varmaan ikuisuusprojekti noin ohuesta langasta!

Tänään lattialle oli tipahtanut uusi IK! Jipii, enpä ole aiemmin edes selannut lehteä. Täti ystävällisenä tilasi mulle sen vuodeksi. Tässä uudessa lehdessä ei ollut mulle mitään pakko saada-juttua, mutta ihan kivoja sukkamalleja ainaskin. Samaan syssyyn tuli uus Deko ja vuoden takainen IK Johanna.L:ltä Huuto.netistä. Siinä on Eunnyn Tangled Yoke cardigan!

Näytin yhdelle neulovalle luokkakaverille Ik:ta. Hän oli ihan haltioissaan, on neulonut pääasiassa pienempiä töitä. Neuletakit on kuulemma niin isoja töitä ja vie aikaa.. Mutta oottakaas kun hän kattoi näitä malleja, totes vaan, että pikkusen erilaisia malleja kuin suomalaisissa lehdissä. Ei tämä luokkakaveri tiennyt Novitan taikajakkua, heh se on varmaan tänäkin talvena taas modattu malli Novitan lehdessä, vai? Niin ja olenhan minäkin toteuttanut kolmisen vuotta sitten taikajakun, ihan kelpo neule siitä tuli. Minulle epätyypillisenä värinä vielä, sellainen vähän punainen... Mutta, voisin joskus esitellä sen.

Edelleenkin peräänkuulutan ihmisiä Anna hyvän kiertää-tempaukseen mukaan! Anyone?

Edit: Sain eilen illalla valmiiksi Musta leski-baskerin, mutta se oli mallia kahvipannun myssy, ylisuuri. Sain tekeleen onneksi purettua ja loin uudet silmukat. Puolet vähemmän kuin alkuperäisessä mallissa! Meni myös hermot tuon Xien ohuuden kanssa ja pistin tilaukseen Titityyltä toisen kerän sitä. Eihän sitä voinut tilata vain yhtä kerää lankaa, tilasin myös yhden kerän Sock Barkia. Eli aloitukset epäonnistuivat! Aina ei voi onnistua, ei edes kivan Februaryn jälkeen.

Edit2: Nyt puuttuu vielä yksi osallistuja Anna hyvän kiertää-tempauksesta! Ei mitään paineita!

lauantaina, elokuuta 23, 2008

February myös minulla


Niin moni muukin on toteuttanut Lady February Swaterin. Enkä enää ihmettele. Tämä oli helppo malliltaan, pidän niin kovasti raglanhihoista ja pyörönä totetetuista neuletakeista. Neuletakit on mun juttu. On nimittäin jäänyt hyvin vähälle käytölle (vielä 1 käyttökerta takana) tuo vihreä neule Sandrasta. Vika on siinä ettei siinä neuleessa ole vetskaria taikka nappeja.

Pitsineule oli helppo muistaa ulkoa ja niin tätä tulikin tikutettua töissäkin hiljaisina hetkinä. Ei täällä Kuopion työpaikalla vaan yhdellä toisella keikkatyöpaikalla. Apuna olin vähän antamassa lomaa kauppiaalle :)

Melko nopsasti tein tämän. Yleensä neuletakkien teossa menee ainakin toista kuukautta. Tämä valmistui reilussa kuukaudessa. Tämän neuleen kanssa ei ollut minkäänsorttista jumistusta havaittavissa. En malttanut odottaa, että saan tämän päälle :D

Käytännöllisyyden vuoksi tein pitkät hihat ja pitkän helman. Helmaa onkin sitten heti reilusti, oli tarkoituksena käyttää koko lankasaldo ruskeasta Bambusta, mutta en onnistunut tavoitteessani. Olisi tullut nilkkapituinen takki ;)
Keriä jäi vielä kolme täyttä ja puolikas. Huiviksi nekin varmaan muotoutuvat jossain vaiheessa.


Nappeja en tähän varta vasten lähtenyt ostamaan vaan kaivoin jemmasta jotain kaunista. Nämä napit kävelivät vastaan viime talvena Kuopion Napissa ja Nauhassa (josta jemmasin toissa viikolla euron ja kolmen euron keriä aika reilusti! Ei voinut kävellä ohitse!)

Neule on todella istuva ja tällä kertaa hihatkaan eivät ole liian pitkät. Pidennän niitä yleensä liikaa... Tämä neule peittää strategiset kohdatkin ;) eli jumpat kutsuu taas syksyllä.


Ohje: Pamela Wynne, February Lady Sweater (ravelry-link)
Lanka: Novita Bambu, 68% bambua, 32% puuvillaa, 50g~135m. Menekki vajaa kahdeksan kerää eli n. 370 grammaa.
Puikot: 3,5 milliset.
Fiilis: Ihan mahtava. Mukava neule!

Tummanruskea Bambu-lanka oli muuten pehmeämpää kuin tuo vaalea beige neuloessa...

maanantaina, elokuuta 11, 2008

Lace Ribbon


Tää malli kummitteli aivolohkossa alkukeväästä ja -kesästäkin. Aloitin sitten tämän peräti kolmeen kertaan! En halunnut antaa periksi, vaikka musta tämä tuntui aika tylsältä mallilta. En saanut tästä irti mitään ihanaa kauneutta tms.Ideana olikin vain käyttää noita Bambun jämiä pois. Vielä niitä jäi sillä mun sitkeys loppui. Aika nysä huivi, mutta saa tuon jopa kaksinkerroin kaulaan. Pärstäkuvat ei ole parhaimpia sillä päivällä oli aika huono olo, kuten huomaa naaman valkeudesta. En silti ole sairaana.

Tuo haukotuskuva oli pakko laittaa! Aika karsee... Toista Lace Ribbonia en siis oo tekemässä varmaan missään vaiheessa. Ehkä tämäkin huivi päätyy johonkin lahjapakettiin. En mä osaa tällasta käyttää. Näyttää joltain abstraktilta hökötykseltä kaulassa.Lace Ribbon scarf tän kesän Knittystä, Veronik Averyn suunnittelemana
Puikot: 3,5 millin alumiinitökit
Lanka: Novita Bambu (68% bambua, 32% puuvillaa, 50g~135 m) menekki vajaa kaks kerää
Miksi se huivi näyttää niin hyvältä ja rennolta noissa Knittyn kuvissa? Ainaski se on paljo pitempi kuin tää meikäläisen tekele....

Lissää kuvia Ravelryssa ja Photobucketissa (Flickrtili meni täyteen ja mulle ei oo millä maksaa Protunnuksia)

P.S. Kukaan ei ole vielä ilmoittautunut Anna hyvän kiertää- tempaukseen mukaan! Eikö kukaan oikeasti halua. Nyt pikana kolme ilmoittautujaa alla olevaan postaukseen.

sunnuntaina, elokuuta 10, 2008

Kesäblogi- ja luottokorttitunnustukset sekä Anna hyvän kiertää!


Sain nämä kaksi tunnustusta Limeadinelta. Kiitos vielä! Sanattomana mietin kenelle nämä jaan. Näitä on varmaan blogeissa pyörinyt ja saattaa olla, että ne kelle annan ovat jo saaneet. Ei kannata välittää muistamattomuuttani!

Ja kesätunnustuksen säännöt kuuluvat:

1. Voittaja voi laittaa logon blogiinsa.
2. Linkitä siihen blogiin, josta palkinnon sait.
3. Nimeä vähintään 5 muuta blogia palkinnon saajiksi.
4. Laita noiden blogien linkit sivullesi.
5. Jätä viesti blogeihin, jotka nimesit voittajiksi.


Luottokortin sännöt:

1. Tunnustuksen voi antaa viidelle henkilölle.
2. ...joista neljä seuraavat blogiasi.
3. Yhden täytyy olla uusi blogissasi ja asua eri paikassa.
4. Linkki siihen blogiin, jolta sait tämän tunnustuksen.


Jaan nämä samat tunnustuksen nyt:
* Satu.H:lle
* Jatalle
* Sannille
* Weirdrockstarille
* Lotalle


Lotan blogissa menin liittymään myös Anna hyvän kiertää- jutskaan. Tämä velvoittaa minua tekemään kolmelle ensimmäiselle mukaan ilmoittautuneelle jotain käsillä. Ehkäpä neulottua tai ommeltua tai sekä että. Pienet lahjat pitää postittaa viimeistään ensi vuoden heinäkuussa. Ei kuulosta pahalta. Nyt innokkaat kommentoimaan niin kolmelle ensimmäiselle on luvassa jotain mun käsistä karkuun päässyttä! Ilmoittatuneiden täytyy seurata mua perässä ja ottaa kiinni kolme seuraavaa uhria, tehdä heille lahjukset ja postittaa myöskin viimeistään ensi heinäkuussa!

lauantaina, elokuuta 09, 2008

Ohutta neuletta, vaikka hipiä kaipaa paksua!


Viikko on mennyt nopsasti. Tämän viikon töiden lomassa olen myös neulonut helmikuun takkia. Hyvin se edistyy. Yrityksenäni on käyttää kaikki ruskeat Bambut varastosta tähän takkiin. Tulee siis joko pitkä neuletakki taikka pitkät hihat, ehkä molempia. Kassellaan.
Ihastelin viikolla Marlboro Classicin neuleita. Nämä taitavat olla viime vuoden tai edellisen vuoden mallistoa, mutta ihania silti!

Tämä poolo oli pehmeä :) sekä mukavan oloinen, siinä on alpakkaa 20%.

Tähän neuletakkiin puolestaan ihastuin totaalisesti, puuvilaa tämä on, mutta tuo väri aah. Myös malli oli kiva, hiukka tämä oli iso mulle, lerpatti kainaloista ja sivusta.

Ihastuin niin noihin ja varsinkin lukuisiin paksuihin neuleisiin, että heti himotti tilata Twinkle's Big City Knits ja paksua lankaa vaan hillitsin itseni. Ainakin vielä... Tekis niin mieli. Himoon ostin marketista ruokaostoksien yhteydessä neljä kerää Novitan mustaa Bambua, joksikin huiviksi ne muotoutuvat.