maanantaina, lokakuuta 27, 2008

Orava vaihtui pöllöksi


Eläinteema jatkuu ja oravasetin jälkeen on vuorossa pöllöpipo! Ihastuin tähän ohjeeseen joskus viime talvena, mutta en saanut tehtyä pipoa silloin. Nyt törmäsin Anttilassa Novitan Luxuslankaan ja Stone oli kuin luotu tätä pipoa varten.

Kuvassa on myös viime jaksossa vapaalankahuovutettu huivi. Siitä ei tullutkaan pitkulaa vaan suorakaide. Huivissa on ruskeaa hahtuvaa ja Milanoa (alpakkaa ja merinovillaa). Vähän tuo hahtuva kutittaa, Milano ei. Huivi on ainakin mun mielestä kivan näköinen :)


Owl Hat
Ohje: Owl Hat by Ruthie Nussbaum (rav-link)
Lanka: Novita Luxus Stone, 100% villa, n.50g ~ 85 m, vajaa kerä meni tähän
Puikot: 4,5 millin pyörö ja sukkapuikot
Fiilis: Kiva. Rakastuin Stoneen! Ainoa miinus langasta on kerässä olevat solmut. Mulla niitä löytyi neljä kappaletta!

Kun kuvia katsoo tarkkaan huomaa, että sataa.

Suoritin tänään kaverin avustuksella arvonnan. Perinteiseen malliin kirjoitin nimet lapuille ja pipokulho sai toimia avustavana osapuolena myös.

Voittajaksi nousi kulhosta Anu! Olin unohtanut kirjoittaa kaksi Anua kulhoon, mutta kysäisin puolueettomalta ja tietämättömältä kaverilta numero 1 vai 2 ja hän vastasi 2. Puesta del Solin Anu oli toinen Anu kommenteissa.

Lisäksi arvoin pienen yllätyslahjan, sen sai Cica!
Arvonnan takana oli lähinnä halu tietää lukijoista... Kiitos runsaista kommenteista ja mahtavista ideoista. Ykköseksi printtinä nousivat luontoaiheet, eläimet sekä kasvit.

Anu ja Cica laittakaa yhteystiedot meiliini (hansua@gmail.com) niin paketit pääsevät Kustin kanssa matkaan!

keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Oravamaniaa jaossa


Kaikki oravat ovat nyt kotiutuneet koululta, joten ajattelin jakaa tätä maniaa hiukan muille. Pistän ensimmäisen tämän blogin arvonnan pystyyn! Arvonnassa voittaneelle lähtee käsinsidottu kirja ja ommeltu pussukka.

Arvonta on kuitenkin mielestäni tylsä ilman mitään jujua, joten tässäpä kysymys, johon vastaaminen oikeuttaa osallistumaan. Mikä olisi unelmaprinttisi? Millaiset värit? Olisiko kankaassa jotain muuta erikoista?

Näihin kysymyksiin saa vastailla kera sähköpostiosoitteen ja mahdollisen blogin. Arvonta päättyköön sunnuntaina kello 24.00


Lotta
pelasti kyllä täysin tämän päivän! Ankea syksy meinaa ottaa valtaansa, mutta Anna hyvän kiertää-lahja tipahti laatikosta kesken neulonnan! Ihania silmukkamerkkejä, ne on kauniita! Kiitos Lotta, mulla ei ennestää ole kuin kaksi tai neljä silmukkamerkkiä, jotka on jossain hyvässä tallessa. Joten tarpeeseen tuli!

Omat lahjani Anna hyvän kiertää- tempaukseen lähtevät matkaan varmasti ennen joulua! En ole unohtanut niitä, tässä on vain ollut muutakin...

torstaina, lokakuuta 16, 2008

Kasa puita= kangaspuut


Olin pitemmän viikonlopun käymässä kotikotona ja sain ommeltua paljon pientä ja kivaa, lähinnä oravakankaasta. Ehkä luvassa arvonnan tynkää tässä pian! Kunhan saan työt koulusta ensi viikolla takaisin.

Kerkesin testaamaan kangaspuita. Puissa oli loimi valmiina ja matontynkäkin aloitettuna. Puut saatiin tuotua Savosta niin, että saimme loimen, sidonnan ja niisivarretkin kätevästi paikalleen. Pientä säätöä on vielä, koska viriö ei nouse kunnolla ja reunavahvikelangat on oikeassa reunassa ristissä. Pitänee rientää täällä Kuopiossa Taitokeskukseen ostamaan mustaa kalalankaa ja paperinarua tai jotain muuta mukavaa matskua mattoon.


Kangaspuiden päällä mätköttää toppi. Malli on taas painijaselkäinen aletrikoosta toteutettu. Mulla huutaa vaatekappi tyhjyyttään pitkistä paidoista, joten piti tekaista neuletakin alle pitkä toppi ettei selkää palella.

Pientä murhetta tässäkin oli. Pääntie lörähti totaalisesti kiemuralle kun ensin yritin tuolla samalla kankaalla ommella pääntiekaitaletta. Purin ja vuodatin verta pistämällä sormeen aika pahasti purkurilla... Ompelin tämän jälkeen tiukemmasta trikoosta pääntie- ja olkasaumat. Lörähti edelleen pääntiestä ja tajusin ettei vika ole siinä kaiteleessa vaan itse topin kankaassa, se joustaa niin paljon leveyssuuntaan ettei mikään auta. En enää purkanut van ompelin kuminauhan kaitaleen nurjalle puolelle. Johan välttää neuletakin alla.

Täällä jatkuu nyt päätyönä Shettiksen neulonta :)

torstaina, lokakuuta 09, 2008

Oravamania vie nahatkin mennessään


Huhheijaa, syksy on melkein mennyt! Meillä on ensimmäinen jakso nyt lopuillaan koulussa ja ensi viikolla on odotettu syysloma! Tämä ammatillinen jakso oli oikeasti innostava. Pidin siitä tooosi paljon.

Pari kulhoa tuli tehtyä. Etualalla on suomenlampaan villasta huovutettu ja kovetettu kulho. Sisäpuolella on kovetusaineena Natura himmeä sisälakka.

Tämän muotovalion takana on se murheenkryyni alpakka-merinovillapipo. Pirulainen meni ihan piloille koneessa niin tein siitä kulhon. Kovetusaineena ulkopuolella Natura kiiltävä sisälakka ja sitäpuolelle laitoin ihan vain vähän Emudexia, jolla käsitellään huopahattujen aihioita.

Sitten on huopakirjaa. Kannet huovutin niin koviksi ja tein niistä niin paksut ettei mitään myrkkyjä niihin tarvinnut sivellä. Avoselkäinen kirja on tämä. Enemmän kuvia mulla on Photobucketissa, johon voin laittaa tämän päivän aikana vielä linkin tuonne sivupalkkiin.


Kankaapainannasta se kaikki lähti... Sivupoluille, käpyjen valtakuntaan. Seulassa on tosiaan vieläkin valotettuna oravakuvio. Ruskea oravakangas on se iso kangas, mikä meidän piti tehdä kankaanpainannassa. Kankaassa piti olla myös kolmiulotteinen vaikutelma. Mulla sitä kyllä on, sillä kuva ei tosiaan ole tärähtänyt! Oravat hyppivät sieltä silmille.

Pohjan olen maalannut kahdella eri ruskean sävyisellä ruiskupastalla ja päälle olen painanut ensin harmaat oravat ja sitten aloitin painamaan noita mustia oravia tuohon vähän ensimmäisten oravien sivuun kun opettaja tuli katsomaan. Migreeni saattaa tulla noinkin vähästä niin en sitten painanut koko kangasta kolmiulotteiseksi.


Testailin myös mustaan kankaaseen monenlaisia oravia jämäväreillä ja peittopastalla...


Ensimmäisestä kokeilusta ompelin tyynyliinat.


Huopajämistä tein tilpehöörejä. Rintakoruja ja magneetteja.

Ja pussukoita tein myös huopakokeiluista ja yhdestä oravakankaasta, jossa oli myös kohopastalla painettuja oravia.

Semmosta, nyt vois taas keskittyä neulomiseen. Luukusta kolahti tänään The Ultimate Sourcebook of Knitting and Crochet Stitches. Jee!

lauantaina, lokakuuta 04, 2008

Oravaa moninkerroin


Painoin koulussa oravakangasta tässä jaksossa, josta lähti superinnostus näihin oravalapasiin. Ohje on kyllä ollut tulostettuna jo vuoden päivät. Nyt vasta tuli suunnaton innostus lapasia kohtaan!

Oravalapaset puolestaan innostutti tekemään tuon pipon... Piti olla kaveri lapasille! Huivia en kuitenkaan ole aloittanut, enkä tähän hätään ole tekemässäkään.

Lankoja mietin tovin, tulihan näistäkin vähän reilut, että olis saanut olla vielä ohuemmat langat. Alun perin meinasin neuloa lapaset tuosta Tuvesta, jota käytin pipoon. Huh, ois tullu tosi paksut lapaset!

Olin menossa kuvaamaan ulos, mutta kerkes tulla pimeä puolessa tunnissa! Menin kuitenkin ulos, mutta eihän kamera suostunut ottamaan kuvia ja mua pelotti. Jotain teinikosseja tuli pyörällä tuosta liikennepuiston läpi jossa olin. Lähdin äkkiä sisälle ottamaan huonoja kuvia itselaukaisimella.


Oravalapaset
Ohje: helloyarn
Lanka: Pohjakuviossa Novita Nalle, meni sellanen nöttönen ja ei ihan riittänytkään. Oravakuviossa ja muutenkin kuvioina Novita Florica kasvivärjättynä.
Puikot: 3,5 milliset sukkikset
Fiilis: Kivat! Ihanat, mutta hiukkasen isot..


Oravapipo
Ohje: Jatan Mariomyssy taas kerran. Toiset lisäykset tein vasta ekan oravarivin jälkeen ja aloitin kavennukset toisen oravakuvion jälkeen. Loppukavennukset sitten teinkin vähän ohjetta nopsempaa, sillä lanka oli loppumassa.
Oravakuvio: Jessica Trompilta
Lanka: Marks& Kattens Tuva (100& villa, n50g ~55m), tuota ruskeempaa meni koko kerä eikö ois riittänytkään. Otin kaveriksi samaa lankaa vähän vihreempänä kun sattu nyt olemaan. Oravakuviot on tehty kaksinkertaisella kasvivärjätyllä Novitan Floricalla.
Puikot: Oisko ollu 4,5 millinen pyörö
Fiilis: Kiva! Muista, että tämä pitää pestä käsin! Huopuu pesukoneessa, ehkä liikaakin.... Tulee pian taas kulho, kuten siitä Alpakka-merinovillapiposta!