sunnuntaina, joulukuuta 28, 2008

KangaspuillaJoulu meni jo ohi ja lahjat on jaettu ja saatukin. En tehnyt tänä vuonna kuin kaksi lahjaa. Sukat miehelle, joka ei ole enää mun mies ja kaverille lapaset. Lapasista on kuvia Ravelryssa. Niitä ei mulla täällä kotikotona ole, joten sieltä saa katsella.

Lapasiin suunnittelin kuviot ihan itse ja ne muovautuivatkin vähän matkan varrella. Ristin ne elämänpuu-lapasiksi. Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen, vaikka monen langan kanssa kikkaillu tuottaa usein kireää lopputulosta. Toinen lapanen onkin hiukkasen pienempi kuin toien, mutta lahjan saaja ei ollut sitä huomannut. Ei olisi siis kannattanut mainita! Ensimmäseksi virheet kehiin, se on mun paheeni.

Täällä kotona olen suunnitellut kalalankaloimeen mattoa. Ostin Kuopiosta ennen joulua trikookudetta ja paperinarua, joita käytän matossa. Sidokseksi valitsin ripsin, se kun löytyi palttinan lisäksi. Puissa oli siis valmiiksi loimi, en alkanut sitomaan ja niisimään uudestaan! Saas nähdä saanko maton tehtyä vielä reilun viikon mittaisella lomalla... Mutta ei mulla kiire ole, jatketaan sitten seuraavalla käynnillä jos ei nyt tule valmiiksi!

Punnan kurssi seuratessani olen suunnitellut myös tilausta The Book Depositoryyn, sillä ensimmäinen tilaus onnistui ihan nappiin. Odotan vielä pari päivää ja tilaan sitten... Tiedän, että kämpän lattialla Kuopiossa odottaa jo melkoinen kasa postia, vaikka laitoinkin Savon Sanomat katkolle loman ajaksi.

tiistaina, joulukuuta 23, 2008

Mukavata joulua!

Oikein leppoisaa ja mukavaa joulun aikaa! Toisessa blogissani on joulukortti.

tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Miesten sukat


Sukat, joita neuloin poikaystävälle, joka ei ookkaan enää sukkien valmistuttua poikaystäväni. Ystäväni kylläkin ja sukat menevät hänelle joka tapauksessa!

Tradition mukaan miesten sukissa on pitkä varsi ja tein vahingossa ekan sukan liian pitkäksi, mutta purkamalla sai taas oikean kokoisen sukan. Mallikuvio syntyi neuloessa, en sen kummemmin suunnitellut kuviota.

Neuloessa huomasi miten ihanaa Vuorelman Veto on verrattuna Novitan 7 veljekseen! Pikkasen oli kiilto- ja pehmeyseroa! Varressa on lisäksi nyssäkkä kasvivärjättyä Novitan Floricaa. Menekkiä en tiedä lankoihin.

Vielä on puikoilla yksi joululahja, lapaset. Jospa ne viikonloppuna sais pakettiin niin pääsis omiin hommiin!

torstaina, joulukuuta 04, 2008

Pienelle ja itselle


Jämäkerä Steppiä on kummitellut aina jostain korin nurkasta. Päätin tehdä lopusta kerästä sukat serkkutytölle, joka on neljä vee. Eipä se sitten riitänytkään, joten piti lainata Shibuin sukkalankaa. Steppi on tosi mukavan tuntuista lankaa, mutta nuo raidat ei vaan nappaa... Mulla on vakituisessa käytössä kotona rpm-sukat. Ne on päässy kotisukiksi ja ne on aina yöllä jalassa! Mulla ei tuu hiki, vaikka ois villasukat yöllä jalassa.

Silmukoita tais olla sukissa 38. Ikäisekseen serkulla on iso jalka!


Valinnaiskurssilla ompelin samaiselle sukulaiselle hameen. Ohje on jostain Burdasta parin vuoden takaa. Vetoketjua ompelin varmaan neljään otteeseen ja painonappia kiinnitin kahteen kertaan. Nyt nappi ei pysy kiinni, joten täytyy repiä se irti ja ommella käsin neppari. Ois pitänyt tehä se heti alkuun... Se homma on eessä vielä tänä iltana, sillä aion säästää postikuluja ja antaa hameen huomenna. Huomenna on isomummun hautajaiset, jossa on sukua koolla...


Musta ei tuu ompelijaa. Olen siis oikealla alalla, tekstiilipuolella. Kutoja musta kyllä vois tulla. Ehkä vaatetuspuolella olevat aattelee, että miten nuo jaksaa paukuttaa noita kangaspuita!

Opettaja syynäs tosi tarkkaan nuo saumat ja mulla saumat ei aina oo suorassa. Vetoketjua ompelin tosiaan neljä kertaa. On tikkiä päällekkäin, mitä ei sais olla. Langanpäät häiritsee ja niistäkin opettaja huomautti sekä siitä, että saumanvarat ei oo tasasesti joka puolelta saman kokoiset.. En vaan jaksa enää. Plääh ja pitäis vielä jottai tehä kahella kerralla.

Hameen kangas on Kuopion Napista ja nauhasta. Oikein kivan tyttömäistä vakosamettia!

Niin ja oon mä ommellu tällasen oravameikkipussinkin. Se on itelle. Ois vaan pitänyt olla avovetoketju...