maanantaina, maaliskuuta 30, 2009

Odotellaan kuvaajaa


Shalom on valmiina, mutta kuvaajaa ei ole ollut näköpiirissä. Pitänee varmaan itse näpsiä tässä joku päivä siitä kuvia. Tämä oli tosi nopea neuloa, ei mennyt kuin viikko niin oli jo valmiina! Enkä minä joka päivä neulonut. Lähinnä iltaisin vain.

Nappeja en tällä kertaa omista varastoista löytänyt, vaikka kuinka pengoin joten jouduin hakemaan ne ihan uutena. Tästä enemmän sitten kun saan kuvia.


Olen päättänyt etten osta lisää lankaa aikohin, koska minulla on paljon entisiä lankoja ja toisekseen ei ole rahaa ostaa lankaa... Sain ihanaa postia kummitädiltäni tämän vuoden puolella. Siinä on alpakkaa ja silkkiä. Ihania lankoja :) Näistä alpakoista jo melkein suunnittelin Tangled yoke cardigania, en ole vielä laskenut riittävätkö langat projektiin.

Koulussa alkoi viimeinen jakso "pakollista" kudontaa. Minulla kudontaa on vielä ensi syksynä yhden jakson verran. Tässä jaksossa suunnittelen tekeväni huovan kutomalla, väreinä kirkas vihreä ja turkoosi. Joitain luonnoksia jo tein ja tänään löysin raitageneraattorin, jolla tein laiskana raitasuunnitelmia loimeen. Ei ope tiedä millä ne suunnitelmat ja luonnokset olen tehnyt. Varsinkin ku mun piirustustaito ei ole huippuluokkaa, mieluummin säädän koneella.

maanantaina, maaliskuuta 23, 2009

Sitä viheriää taas kerran!


Fitted Knits on oiva kirja, siitä löytyy vaikka mitä kivaa neulottavaa ja varsinkin muut vinkkaa valmiiksi! Lotan keltaista neuletakkia matkien omani on eri väriä, mutta samaa materiaalia Isoveikkaa. Edullista ja kelpo villaa neuletakkiin. Pikkusen se kutittaa, mutta jospa se huuhteluainekylpy auttaa (jahka jaksan laittaa tuon sinne kylpyyn).

Tuli yhtenä päivänä testattua neuletakkia, vähän oli liian lämmin jo tähän talvi-kevätsäähän. Hiki meinas tulla! On valmiina sitten ensi talveksi. Ohje oli mukava, sillä mitään suurempia kommervenkkejä siinä ei tullut vastaan. Takki on neulottu Stefanie Japelin tapaan ylhäältä alas saumattomasti.

Muokkauksia ei pahemmin tullut, käsivarsista jätin vain kavennukset pois, koska neuloin pienemmillä puikoilla, kädet ei olisi mahtuneet hihoihin... Pienimmällä koolla tein tämän takkiroisen. Isoveli olisi vaatinut isommat puikot, mutta oman käsialan tuntien minun täytyy ottaa aina paljon pienempi puikkokoko. Muuten tulee rivi reikiä!


Takana neuletakissa on kavennuksia, mutta muutoin se on lähes putki! Silti se on ihan hyvä päällä. Ihan 100% tyytyväinen en ole tuohon yläosaan, se jää vähän lörpöksi. Ehkäpä omassa kuppikossa ja rinnanympäryssä on se syy..

Napit löytyivät omista kätköistä. En millään olisi jaksanut lähteä kauppaan hakemaan nappeja... Vihreät ihanuusnapit jäivät vielä jemmaan johonkin muuhun työhön. Huomasin taas ettei mulla ikinä tule nuo napinreiät tismalleen oikeille kohdille...


Short-sleeved cardigan with ribbing (ravelry)
Ohje: Stefania Japel Fitted Knits-kirjasta.
Lanka: Novita Isoveli vihreä (75% villaa, 25% polyamidia) menekki noin 500g.
Puikot: KnitPicksin ihanuudet: 4,5mm ja 6mmKiitos Tess tästä tunnustuksesta! En nyt jaksa tässä vaiheessa sitä laittaa etiäpäin kenellekään. Kaikki ihanat blogit ovat hyvän mielen blogeja! Hyvää kevään alkua kaikille!

keskiviikkona, maaliskuuta 18, 2009

Ikkuna jo kukkii, missä on kevät?


Innostukseni ei loppunut vain uusiin paneliverhoihin olohuoneen puolella vaan myös keittiöön piti saada uusi kappa! Haluamaani turkoosia sävyä ei ollut hienoina kankaina Eurokankaassa, joten tämä kakkosvaihtoehto vihreä lähti mukaan. Tässä on jotain retrohenkistä ja sitä jotain mun makuun, vaikken yltiökukkaihminen olekaan. Pienet ruusukuviot eivät ole mieleeni, mutta tällainen iso ja runsas kuvio miellyttää heti silmää.


Fitted Knitsin neuletakki alkaa olla loppumetreillä. Päivällä valikoin nappeja ja päädyi ruskeaharmaisiin nappeihin, koska vihreitä ihanuuksia ei ollut tarpeeksi..

Ompelin napit ja nyt neule odottaa kuvaajaa! Aloitin saman tien Shalomin, mutta se ei olekaan vihreä eikä ruskea!

maanantaina, maaliskuuta 02, 2009

Huivi kaamoksen keskelle


Keväthankien keskelle valmistui koulussa pari kudottua huivia. Toinen huivi odottaa vielä kierrehapsuja (joiden tekemiseen menee ihan rutosti aikaa! Että pitikin haluta ne...). Toisen sain viimeisteltyä näin loman aikaan. Karmiva arviointi on edessä ensi viikon perjantaina...

Mikään helppo nakki ei tämäkään projekti ole ollut. Loimen kanssa oli hiukka ongelmia ja viime metreillä nämä huivit sain puista. Koeloimessa mulla oli muitakin lankoja ja siihen sitten solmuilla jatkettiin tämä huiviloimi. Toisen huivin lopussa alko pikkusen langat napsuun ja katkeileen... Loimi katkes aika kiitettävästi siitä keskeltä, missä oli koeloimessa se paskin lanka, jota en kuuna päivänä enää ikinä käytä, vaikka olis ilmasta tavaraa!


"Häivähdys alpakkaa"- huivit
* 8-vartinen Ruusukas kudekuviollisen tapaan
* Loimi: (300g) 5 m itävaltalaista kampavillaa
* Pirta: 70/1
* Kude: 110g kampavillaa ja kuviokuteena 70 g alpakkaa
* Kuteen tiheys: 5 l/cm
* Huivin pituus: 1,8 m + 10 cm hapsut
* Huivin leveys: 50 cm


Ihan soppelin kokoinenhan tuosta onneksi tuli! Hyvin saa kierrettyä kaulan ympärille taikka voi pitää harteilla. Kerrankin on tasalaatuista kangasta :) Reunoihinkin olen tyytyväinen.

Neulomuksia ei sitten nyt ole paljon keritty jatkamaan. Hinku ois kova, mutta ensin pitäis vääntää raporttia kouluhommista kasaan ja miettiä opinnäytetyön aihetta. Mua alko kiinnostaa tuftaus, jos sitä miettis oppariksi. Vuoden päästä keväällä jo aloitan opinnäytetyön! Huimaa vauhtia tää kouluaikakin menee!

Tänään pistäydyin äipän kanssa täällä pikkukylässä erään kaupan loppuunmyynnissä. Sieltä kotiutui Marimekon Kaivo-kangasta kolme metriä. Oli kympin metri. Ei mun mielestä sikahalpaa, mut vois olla paljo kalliimpaakin. Suurin osa tuotteista oli -30% eli ei juuri minkäänlaisessa alessa mun mielestä.

Mua odotti kotona ylläri. Äiti oli aiemmin käynyt samassa kaupassa ostamassa Unikko-kangasta. Saan kuulemma tehä siitä jotain. Joo ja mähän en tykkään Unikosta. Yök. Teen siis äitille itelleen jotain kivaa näistä. Mulla välkkyy mielessä kaikki ne Unikko-rekvisiitat. On patalappua, magneettia ja tilpehööriä paidoista puhumattakaan. Ei oo mun juttuni. Himoitsin Ananas-kuosia, mutta ei siellä kaupassa ollut Unikon lisäksi kuin tuota Kaivoa ja jotain raitakangasta....