sunnuntaina, kesäkuuta 28, 2009

Ravelryvaihtoja

Osallistuin ensimmäistä kertaa Ravelryvaihtoon ja menin pienimmällä eli 20 suuruusluokalla. Vaihdossa kivaa oli teema ja se, että pystyi panostamaan yhteen isoon pakettiin toisin kuten Sny:ssä, jossa paketteja laitetaan useampana kuukautena.

Laittelin itse Elinalle Espooseen postia. Hänen lempivärinsä eroaa hiukkasen omasta vihreästä. En paljon punaista vaatetta tai asustettakaan omista. Sain silti koottua mielestäni suht. mukavasti punaista tähän pakettiin. Siinä on ohutta puuvillalankaaa koulun varastosta ostettuna, soijalankaa ja sitten villalankaa pienet kerät. Neuloin Elinalle sukat, sillä hän oli itse huivi-immeisiä, niin kuin minäkin... Sukat on Ullasta Pia Tuonosen Koiranputkisukat-ohjeella tehdyt.

Kesäistä juttua oli todella vaikea miettiä, mutta lähdin sitten mansikkalinjalle ja ostin mansikkaista suihkugeeliä!



Sain itse kauniin paketin Vihervillalta. Sain sukat kun olen niin laiska niitä neulomaan :D ja Ilun sukkalankaa! :) Paketissa oli myös suklaata ja purkkaa. Suklaat unohdin aurinkoon ja kiikutin kiireesti jääkaappiin. Ne on varmaankin pistetty jo parempiin suihin.. Lisukkeen oli Patrick Süskindin Parfyymi-romaani. Varmasti tosi jännä...Oon kattonut tämän leffana.

Kiva vaihto oli kokonaisuutena! Lähden varmasti mukaan toisenkin kerran!

keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2009

Laminariani mun


Vähän aikaa sitä tahkotiin, sillä aloitin tämän joskus kevättalvella. Tilasin Tapion Kaupasta alpakkaa kudonnan huiviin, mutta en tarvinnutkaan seitsemää kerää laisinkaan. Siitä sitten lähti Laminaria, joka on myös ollut to-do-listalla siitä asti kun sen ohje julkaistiin.


Laminarian olisi voinut tehdä pienempänäkin versiona, mutta ahneena ihmisenä päätin sitä suurinta lähteä toteuttamaan. Jossakin vaiheessa Blossom-kaavion neulominen tuntui täysin puulta. Kahdeksan kertainen toisto alkoi tökkiä, mutta teinkin välissä esim. Ravelryvaihtoparilleni sukkia. Olen neulonutkin koko kevään vain pitsineuleita joten ehkä korvistakin alkaa tursuta nämä pitsit.

Pidän kovasti Laminarian kuvioinnista ja sen kuvioiden vaihtelevuudesta. Koko huivi ei ole samanlainen vaan olen mieltänyt aina nuo reunuksen kuviot ufo-olioiksi. Ehkä minulla on ihan liikaa mielikuvitusta ja ne ovatkin jotain kukkia ;)

Pelkäsin jossakin vaiheessa, että lanka loppuu, mutta sitä oli juuri sopivasti! Seitsemästä kerästä jäi vajaa yksi kerä käyttämättä. En ikinä punnitse lankojani tai mieti sitä riittävätkö ne töihin, pikemminkin pyrin ostamaan ja hamstraamaan niitä yli tarpeen. Ihan vain varmuuden vuoksi, koska pessimisti olen.


Huivilla on sen verta kokoa, että en tiedä tuleeko tämä minkään takin alle mahtumaan. Ainakin todella lämmin tämä on eikä kutita laisinkaan. Äiti katsoi kateellisena huiviani ja totesi, että mitä minä teen näillä kaikilla huiveilla, et ainakaan tuota huivia anna kenellekään lahjaksi! En annakaan, olen itsekäs ja pidän tämän itselläni. Lahjahuiveja en jaksa tehdä suurimmalla koolla ellei lahjan saaja ole todella tärkeä ihminen minulle ja ole erikseen toivonut jättihuivia...

Laminaria
Ohje: Knitty, kevät 2008, mallin suunnittelija Elizabeth Freeman
Lanka: Drops Alpaca, 100% alpakkaa, 50g~180m, menekki noin 270g
Puikot: Addin pitsipyöröt 3,5mm
Koko: 218x109cm
Paino: 307g
Fiilis: Ihan mahtava huivi! Pidän tästä todella paljon!

perjantaina, kesäkuuta 12, 2009

Huopavalaisimesta vielä..


Nyt on huopavalaisin itse teossa, roikkuu katossa ja on jopa kytketty oikein kiitos naispuolisen kaverin, joka nämä hommat osaa! Oli pakko mainostaa, sillä yleensä miehillä kestää tällasten laitto...

Hyvin tuo valaisee. 40 wattinen oli himmeä, mutta laitoin 60-wattisen niin johan on valoa!


Ja värit kuultavat kauniisti läpi.