sunnuntaina, heinäkuuta 19, 2009

Rötkylä


Joskus sitä aloittaa mitä ihmeempiä projekteja. Tämän "neuletakin" aloitin joskus kevättalvella. Se vain unohtui muiden töiden alle kunnes nyt kesällä halusin tehdä tämän pois alta. Huivit ja muut jyräävät nyt!

Jokin ihmebongaus tämä oli Moda-lehdestä ja aloitinkin tätä ensin mohairista, mutta ihan hirveähän siitä olisi tullut joten otin käyttöön Bambunjämät toiveena päästä edes jostain väristä tyystin eroon. Jotenkin salakavalasti lankavaraastoni on muuttanut useita Novitan Bambukeriä, en tiedä miksi tätä lajia olen mennyt hamstraamaan.


Nihkeästi edennyt aloitus kuvasti jotain itse työstäkin. Mallineuletta tehtiin sekä etu-, että takapuolella ja 12 eri kerroksen työstäminen tuntui puuduttavalta. Mielestäni edes kuviosta ei tullut niin kaunista, että se olisi ollut kaiken sen väärti. Unohdin aina millä kerroksella olin ollut ja mikä oli seuraava ennen kuin aloin pitämään kirjanpitoa kesken jääneestä kerroksesta! En enää luota siihen, että kyllä minä ens kerralla muistan mihin olen jäänyt. Ens kerta kun voi olla kuukauden tai vaikka jopa kahden kuukauden päästä.


Kaikista ruskeista Bambuista pääsin tässä eroon, vaikka lanka uhkasikin loppua kesken! Rotvakkeesta tulia aika löysän mallinen. Jotain kasaria tässä on. En vain tiedä mitä, tämä on tällainen mallia teltta muutoin paitsi hihoista.

Rötkylä
Ohje: Moda 6/2008. Naisen pitsijakku
Lanka: Novita Bambu, menekki jotain 3-5 kerää.
Puikot: 3,5 milliset bambut.
Fiilis: saa nähdä!

maanantaina, heinäkuuta 13, 2009

Hairahduksia


Sitä ei passais kesken ruokaostosten käydä vain katsomassa mitä lankahyllyssä olis...Tulee kalliimpi ostosreissu. Nää pellava-viskoosit vaan huusi mulle, huivi huivi! Cittarista siis. Olis siellä ollu vaikka mitä pilveä ja tuulea, mutta jätin ne hyllyyn seuraaville uhreille.


Anttilassa puolestaan oli tällaista sekoitetta, silkkiä-merinovilla-puuvilla-viskoosi-lankaa. Nääkin huusi huivi, huivi! Kuten huomaa olen huivi-ihmisiä en sukkaihmisiä. Sukat pitäis kyllä neuloa itelle :D Jos tuosta Ilun sukkalangasta tekasis minkä sain Ravelryvaihdossa.

Kohta on pikkuruinen takkinen valmis tai mikä lie jakkunen on, päätin haaskata siihen loput ruskeat Bambut ja meinas loppua kesken vaan paljo sitä on ollu kun sen pitkän leidi Helmikuun tein viime syksynäkin niistä langoista. Epäilen vaan, että tuosta jakkusesta tulee mallia lörö ja iso..Katsotaan kun saan pääteltyä ja yhdistettyä kappaleet toisiinsa.

Kuolaan edelleenkin Ik:n kevät-lehden Zick Zack-tunikan (rav.link) perään. Pakko kait se on alottaa kohta. Mietin vain lankavalintaa kun tuossa on käytettyä todella ohutta lankaa, hieman ohuempaa kuin Nalle. Silkkivillasta en raaski tunikaa tehdä ja Nalleakaan en nyt halua käyttää. Onko kellään lankaehdotuksia?

torstaina, heinäkuuta 09, 2009

Rättejä, ei lumppuja

Minäkin niin kuin muut neuloin sitten parit tiskiluutut. Pitää testata miten nämä käyttäytyvät ja pyyhkivätkö, jäävätkö liian märiksi..



Siinä pitäis olla lepakko. Tän neulottuani huomasin, että oli vaihtunut oikea ja nurja puoli jossain välissä enkä muistanut loppuun neuloa neljää kerrosta ainaoikeaa..No, mitäs pienistä se on vain tiskiluutu!

Batty discloth by Dee Brown (rav.link)
Lanka: 100% egyptiläistä puuvillaa
Puikot: 3mm bambusukkikset





Siinä taasen on pääkallo!

Skully discloth by Dee Brown (rav.link)
Lanka: 100% egyptiläistä puuvillaa
Puikot: 3mm bambusukkikset
Fiilis: Tässä jo parempi, meni tää toinen tiskiluutu ihan nappii kun sai paperitulosteen. Ekan kohdalla tulostin vielä v*****li ja tulosti vain plankkoja papereita. Sen siitä saa kun käy jossain epämääräisessä paikassa täyttämässä säiliöt.

Tilasin tässä eräs yö The Book Depositorylta ja aamulla soitettiin pankista, että tämä kirjakauppa on päästänyt luottokorttien tietoja ulkopuolisten käsiin tai niitä on vahingossa päätynyt ulkopuolisille tahoille. Jouduttiin sulkemaan mun kortti ja tässä odotellaan uutta pankki/visa-korttia... En tiedä uskallanko kyseisestä firmasta enää tilata, aiemmin minulla on heistä vain positiivisia kokemuksia... Tästä tarinoin tuonne toiseen blogiinkin.