lauantaina, joulukuuta 26, 2009

Sukkaa ja lapasta

Jossain nettipimennossa aloitin neulomaan Paraphernalia-sukkia lahjaksi äidille. Eikös ne ole vielä joululahjaksi jos sain näin tapanina ne valmiiksi? Ei kerinnyt aatoksi pakettiin, mutta äkkiäkös tuon puoli sukkaa tikutti tässä joulunpyhinä valmiiksi. Seuraavana täytyy kyllä aloittaa itselle ohuita sukkia, sillä mokkakengät ovat liian kylmät ilman villasukkia ja niihin ei mahdu kuin ohuet sukat. Uuden kämpän lattia puolestaan on kylmä, joten myös paksuja sukkia tarvitaan :D Ei kun tikuttamaan.

Sukkien neulominen ei ole ollut suurinta herkkua minulle ikinä. Tähän mennessä olenkin neulonut ehkä parin vuodessa, mutta nyt jotenkin innostuin. Olen ehkä nähnyt niin paljon innostavia malleja. Huivi-innostus on puolestaan laantunut, sillä ranteet eivät kestä ohuen langan tikuttamista. Lapasia taasen on varastot täynnä, nyt pitäisi tehdä jokin uusi pipo!

Paraphernalia
Ohje: Käsillään-blogista, Taina Anttila (rav.link)
Lanka: Novita Nalle, menekki noin 100g, ohje tehty koolle 40
Puikot: 2,5 mm bambusukkikset
Fiilis: kivat sukat :)
Joskus muinoin ennen pakkasia tein itsellenikin Chevalierit :D Huonot on värit kuvassa, mustat on lapaset ja ihan varastosta olevista seiskaveikoista tehty. Ei näin pimeellä tahdo saada kuvia ilman salamaa..Olis jo kevät!


Muuton jälkeen olenkin päättänyt tuhota lankavarastojani enkä olekaan ostanut kuukausiin uutta lankaa. Jos saisin puolitettua varaston niin ehkä sitten uskaltaa ostaa lisää lankaa ja ainakin siiihe zig zag-tunikaan täytyy ostaa ohutta lankaa, kunhan saan sen joskus aloitettua!

keskiviikkona, joulukuuta 23, 2009

Lämpöistä joulua

Leppoisaa ja lämpöistä joulunaikaa ja Uutta Vuotta teille kaikille ihanille! :)

keskiviikkona, joulukuuta 16, 2009

Aeolian


Alkaa täälläkin elämä voittaa, kun saatiin netti! Tässä kituuteltiinki pari viikkoa ilman, mutta oli tehokasta aikaa tuo pari viikkoa. Kouluhommat on purkissa ja joululoma alkoi ja töitä on nytten tässä ennen joulua. Neuleetkin on alkaneet taas pahojen hartia- ja niskakipujen jälkeen maistua :) Hierojasta pidän nyt taukoa..Ei tahdo rahat riittää ja tällä kertaa on flunssakin päällä.

Valmiita töitä on pari tässä hiljaisuudessa päässyt valmistumaan ja yhdet on puikoilla. Aolian-huivi valmistui marraskuun puolella sopivasti tädin synttäreille. Kerkesin lähettää huivin sopivasti ennen muuttoa. Jotain tavaroita on nimittäin vieläkin hukassa...

Laminarian jälkeen ihastuin Elizabeth Freemanin huiveihin ikihyväksi :) Joten luonnollisesti oli pakko totetuttaa Aolian seuraavaksi. Huivia neuloessa kyllä totesin hartiakivuissani, että en huiveja tee vähään aikaan, vaan vähän kyllä syyhyttäisi...

Pidin Aeoliania todella kauniina ja vaihderikkaana mallina. Muutamassa kohdassa minulla oli ongelmia saada kuviot kohdilleen, mutta pienen säädön ja purkamisen jälkeen kaikki oli jälleen reilassa. Halusin pelkästään kauniin kuvion korotustuvan, joten jätin helmet pois tästä mallista. Vierastan jostain syystä muutenkin helmiä neuleessa.

Ennen huivimallia arvottiin tädin värimieltymyksiä Wetterhoffin Silviassa. Päädyimme yhdessä tähän punertavanruskeaan sävyyn, koska muut sävyt olivat aika vauvanpastelleja tai liian kirkkaita punaisia kun kuitenkin etsittiin maanläheistä väriä.Ohje: Knitty kevät 2009, Elizabeth Freemanin Aeolian (rav.link)
Lanka: Wetterhoff Silvia-silkkivilla, 70 % kampavilla, 30 % Tussah-silkki, menekki 1 vyyhti eli 50g
Puikot: 3,5 milliset Addin pitsineulepuikot (on todettu niin hyviksi käytössä, että melkein aina kiinni jossain työssä!)
Valmiin huivin koko: 170x77cm
Fiilis: Mun jees ja lahjan saajan myös jees. On jo käytössä!


Näin niinkuin jälkikirjoituksena: haluaako joku ostaa uusimman IK:n??? Tai vaihtaa johonkin. Ei taaskaan lehti huutanut mulle kiinnostavilla ohjeilla.

perjantaina, joulukuuta 04, 2009

Hektistä aikaa

En ole ihan unholaan blogeja jättänyt. Sain kuin sainkin Aeolian-huivin valmiiksi ja lähetettäväksi tädille ennen muuttoa! Oli kelvannut huivi hyvin tädille :) Kuvia voi vakoilla Ravelryn puolelta, ne kerkesin sinne lataamaan ennen muuttoa. Nettiä tässä odotellaan. Tai lähinnä sitä, että sähkömies käy etsimässä puhelinpiuhan pään, jotta saamme kiinteän laajakaista mokkulan sijaan. Mokkulasta on kahden vuoden kokemus ja mielellään sitä en enää ota ellei se ole viimeinen ja ainut vaihtoehto.

Chevalieritkin valmistuivat itselle jo aikaa sitten. En vain ole saanut otetuksi kuvan kuvaa niistä :O Nyt viikonlopun aikana kyllä etsin käsiini langat ja puikot ja aloitan villasukat äidille :)

Kuulemisiin kunnes netti saapuu yhteisöömme :)