torstaina, toukokuuta 27, 2010

Uutta oppia verhoilun kurssilta





Olin tosisaan kevään mittaan vapaasti valittavien verhoilun kurssilla. Kaikilla täytyi olla jokin projektituoli, jonka verhoilee uudestaan. Tuolin mukaan valittiin joko perinteinen verhoilu tai teollinen verhoilu. Oma tuolini on peruja vanhempien luota, alunperin se on ukon (isän isä) äidin tuoli ja tähän on kuulunut toinenkin tuoli sekä sohva. Mitä luultavemmin tämä on noin 1960-luvulta. Ylläolevasta kuvasta näkee tuolin ennen muutosta ja ihan ylimmäisestä kuvasta (valitettavasti kuvat hyppelevät tässä Bloggerissa miten sattuun!) näkee tuolin rungon ilman käsinojia ja kankaita.

Aluksi irroteltiin kaikki osat, sitten irrotettiin kankaat ja pehmusteet. Vaihdoin tähän tuoliin kaikki pehmusteet paksumpiin vaahtomuoveihin. Tämä tuoli tosiaan koostui vain muutamasta osasta, käsinojat olivat ruuveilla kiinni ja tuossa istuinosana oli irrallaan verhoiltu palikka. Uudesta versiosta jätin sen pois, sillä en pidä irtonaisista sohvatyynyistäkään! Jalat kokivat myös muodonmuutokset hionnan ja puuvahan jäljiltä.

Uusi kangas on tosiaan suomalaisen valmistajan Annalan Rafaello-kangasta. Kestää kotikulutusta. Kaveri kysyikin, että miksei voi laittaa ihan tavallista Eurokankaan puuvillaa tuoliin. Eipä se taida kovin kestää. Verhoilukankaat ovat paksumpia, kulutusta kestäviä, niillä on valokestoa ja yleensä niitä voi kevyesti pestäkin. Hintaa tälle tuolin kankaalle tuli vajaa 100 euroa. Pari metriä meni tähän tuolin uusimiseen. Lisäksi maksettavasti tulevat vaahtomuovit ja pientarvikkeet, kuten niitit, liimat, puuvaha, vanu yms.


Uusi tuoli on muhkeamman näköinen. Se on myös parempi istuttava. Paljon kauniimpi kuin edellinen versio! :) Minä pidän ainakin!


Neuleverstaalla mennään vieläkin Springtimen armoilla. Olen päättänyt, että vasta kun saan huivin valmiiksi saan aloittaa seuraavan projektin. Haluan tehdä sen Zickzack-tunicin! Olen vain niin hukassa langan kanssa. Todella ohutta lankaa tuohon tarvittaisiin, mutta en raaski silkkivillaa tähän ostaa. Olen tulossa lomailemaan pariksi päiväksi Helsinkiin parin viikon päästä. Langat voisin hankkia jos vain tietäisin mitä hankkisin. Ideoita??!

tiistaina, toukokuuta 18, 2010

Sukat!

Täällä on nainen aloittanut neulonnan taas pienoisen tauon jälkeen. Ehkä neulonta alkoi maistua puulta neuletapahtuman jälkeen. Sinne kun tehtiin vaikka ja jos mitä neuletta ja otettiin asioista selvää...neuvottiin, opetettiin..ostettiin lankaa ja puikkoja, mutta sitten vähän ajan päästä tuli plääh. Toki tässä on ollut muutakin kiirusta, kuten oppari, työt, ihmissuhteet :)

Kaivoin varastoista vuosi sitten unohdetun Springtime Swirlin. Nyt nutistan sen! Sisua löytyy. Puikko otti ja katkesi. Pikkuisen sapetti vaihtaa puikkoa, kun sieltä täältä valahti silmukoita....saa nähdä miten saan kuviot täsmäämään, ei enää montaa kerrosta nimittäin puutu!

Mulla on myös kohta uusi ja ihana verho. Marimekkoa, Erja Hirven Keisarinna. Jostain alennusmyynnistä talvella ostin palan, joka juuri ja juuri riittää yhdeksi verhoksi.


Niin ja ne sukat :)

Junanraidesukkaset
Lanka: Schoppel- wolle Zauberball, 75% villaa, 25% nailonia. eikä menny koko kerää näihin sukkiin! lasten sukat ehkä suapi vielä tuosta jämästä.
Puikot: iihanat Knitpron 2.25mm sukkapuikot!
Fiilis: Ihaaanat perussukat! Niin pehmoset.



Hups. En siis tehny noita kavennuksia, kuten ohjeessa. Mennä posotin etiäpäin autossa istuessa ilman ohjetta katsomatta. En jaksanu purkaa, laiska minä! Halusin vain valmiit sukat. Oma modaus siis siinä jos joku noista kuvista erottaa :D