maanantaina, syyskuuta 27, 2010

Päiväpeitto

Kesän jälkeen huoneeni kaipasi jotain henkäystä tulevasta syksystä ja talvesta. Olen käyttänyt sisustuksessa vihreää jo iät. Kyllästys tuohon keväästä ja kesäsät henkivään väriin oli havaittavissa. Siksi siirryin jyrkästi mustaan ja valkoiseen! Halusin kuviollisen musta-valkoisen päiväpeiton. Missään ei vain ollut myynnissä sellaista kuin halusin! Kaikki olivat liian liruja, liian liukkaita, liian yksivärisiä...Joten eikun härkää sarvista ja ostaman kankaita päiväpeittoon!Tovin etsittyäni parhaimmaksi vaihtoehdoksi jäi päällyskankaaksi Marimekon Taikamylly, jossa on sitä jotain. Kuviota, mutta ei värikästä eikä liian hallitsevaa. Toki tällä pelkän Marimekon kankaan hinnalla olisin saanut jo kaksi päiväpeittoa kaupasta...Mutta kun tahtotila oli niin vahva niin pakko oli tarttua tuumasta toimeen! Välissä on Eurokankaasta ostettua suhteellisen halpaa vanua ja alla Ikeasta ostettua halpaa mustaa puuvillakangasta. Kuten kuvastakin huomaa menee keskellä sauma. Täytyi siis käyttää kaksi kankaan leveyttä kaikkia materiaaleja. Menekki oli jotakuinkin 5 metriä kaikkia kankaita.


Haastellisinta koko peiton teosa oli tikkaus..Vain reunoissa olevat pylpyrät sain tikattua koneella. Muut on tikattu käsin. Mietin tovin miten tikkaisin peiton materiaalit yhteen. En halunnut sikin sokin olevaa tikkausta, en liikaa ompeleita. Yksinkertaisin tapa oli siis tikata ympyröiden reunat ja viimeiseksi taitella reunat kokoon. Olen tyytyväinen peittoon! Kyll kelpaa köllötellä tässä päällä.keskiviikkona, syyskuuta 08, 2010

Selän takaa

Alkukesästä kaivelin lankalaatikoitani ja ohjeita. Tartuin aiemmin puhumattomiin Novitan Rose Mohaireihin ja Whisperiin. Aikomuksena oli päästä eroon koko mohairvarastosta tämän värin osalta. En muista oliko keriä 6 vai 7. Jotain sinne päin kuitenkin. Ja kaikki meni :) Toki tämä kuiskaus olisi saanut olla hiukkasen kepeämpi, mutta en vain osaa neuloa löysästi... sekä ehkä himppusen vielä pidempi, mutta näillä mennään! Näillä keleillä oli kyllä päällä turhan lämmin!


Tein oman Whisperini täsmälleen ohjeen mukaan paitsi lukuuun ottamatta hihojen suita. Jostain syystä teinkin hihansuihin halkiot sekä ainaoikeaa! Se vain tuli, joten oli noudatettava samaa kaavaa toiseenkin hihaan. Jos jotain ärsyttävää tästä neuleesta sanoisi niin sen rullaantumisominaisuus... Ja nyt taas muistin mikse en suosi niin hirveästi 3/4-osahihoja. Ne jäävät ärsyttävästi kasaksi takin hihan yläosaan...


Lanka: Novita Rose Mohair, 65% akryylia ja 35% villaa. Menekki noin 6 kerää eli 300g.
Puikot: tais olla 3 milliset


Viime viikolla oli kylmiä aamuja. Etsin pipovarastoani, mutta ainutkaan pipo ei ylipuhunut itseään päähäni. Oli siis saatava uusia! Tästä alkaa siis myssykausi. Viime viikolla tehtiin myös kahden päivän reissu Helsinkiin. Ohjelmaan kuului muun muassa Habitare. Bussissa oli vähän aikaa neuloa joten näin syntyi Ysoldan myssy ihanasta ja lämpimästä alpakasta! Hiki nousi päähän tänään myssy päässä.


Lanka: Drops Alpaca, vajaa kerä meni!
Puikot: 3,5 milliset
Fiilis: JEE!