perjantaina, marraskuuta 26, 2010

Myssymania


Myssymania on vallannut minut. Olen niin liekeisssä Ysoldan myssyistä, että huh. Vasta kaksi olen toteuttanut, mutta listalla on vielä muitakin myssyjä :) Ainakin Rose Red ja Ripley. Tangled Yoke Cardiganin sain valmiiksi varmaan jo pari kuukautta sitten, mutta kuvaushetkiä ei ole oikein ollut. Niin kuin ei näille myssyillekään. Aina on pimeää ja ankeaa. Näitä myssyjäkin kuvatessa otin varmaan kolmet kuvat ja kaikki aina tärähtäneitä. Saa nyt kelvata, mutta kyllä hävettää huonot kuvat! Lisäsalamakin oli mennyt ja ottanu lopputilin, en tiedä kannattaako huoltaa vai ostaa suorinta tietä uus...

Joululahjoiksi tekaisin serkkutyttöselle ja siskolle samasta langasta myssyt. Oli muuten vaikea löytää ilmainen myssyohje, joka olisi kivan näköinen. Siis sisältäisi joko pitsineuletta tai palmikoita kuusivuotiaalle tyttöselle... Toki olisin itse voinut suunnitella oman mallin, mutta nyt ei kyllä mitenkään jaksanut...
Ohje: Braided Tam (rav.link)
Lanka: Drops Alpaca, ehkä maailman paras lanka :) meni vajaa kerä
Puikot: 3,5mm
Toivottavasti Emma tykkää...
Marikan myssyn ohje puolestaan on myös netin syövereistä. Ei tällä kertaa Ysoldaa, vaan sellaista nopeasti tehtävää kuvioita havittelin ja sainkin. Huomasin vain, että ohjeessa oli käytetty paksumpaa lankaa..Sain olla purkamassa viimeisiä kerroksia ja tehdä ylimääräisiä kuviokerroksia, muutoin olisi tullut minimyssy :D Ei olisi edes korvia peittänyt. Toivottavasti saaja tykkää tästä.
Ohje: Meret (rav.link)
Lanka: Sama Drops Alpaca, noin kerä menekkinä
Puikot: 3,5mm

Itselleni tein jo aikaa sitten Ysoldan Snapdragon Tamin. Ihana ohje, niin paljon palmikoita :) Vähän on kittana tämä baskeri, vaikka venyttelin kosteana sitä lautasen päällä. Just ja just on päähän passeli siis. Ei näille lumikeleille kun tuonne pihalle tuntuu jäätyvän.
Ohje: Ysoldan Snapdragon Tam (rav.link)
Lanka: Novita Wool, noin kerä meni
Puikot: 3,5 mm
Tämän myssyn varmasti teen toistekin, ehkä paksummasta langasta.

Niin ja sitten tämä yli vuosi sitten aloitettu Tangled Yoke Cardigan..Monia mutkia oli matkalla...Ja ei tuo palmikkokaan näytä sellaiselta kuin kuvassa. Nappilista vähän irvottaa ja ei oo ihan kohdillaan.. Mutta on pehmee ja lämmin, mikä on tärkeintä ja hyvä päällä :)
Ostin tähän varta vasten hienot napit ja ne olikin liian isot! Onneksi löytyi omasta varastosta jostain euron nappisäläpussista tällaset kiva nappiset.
Ohje: Tangled Yoke Cardigan (rav.lin)
Lanka: Vihreästä vyyhdistä (kiitos tädille, häneltä näitä lankoja sain! Sveitsiläinen 100% alpakka. Meni noin 8-10 kerää. En yhtään muista paljonko niitä keriä oli. Ostin kaksi lisää Helsingin reissulla, mutta alkuperäiset langat riittivätkin.)

Melkosta härdelliä on seuraavat muutama viikkoa...Jouluviikolla saan vihdoin paperit koulusta! WOOHOO! Sitä varten olen ommellut mekkoa, jonka ensimäinen käyttökerta on jo ensi perjantaina Gaalassa..Ehkäpä siitä parempia kuvia tulossa....