torstaina, joulukuuta 23, 2010

Mekko

Mekon kanssa hääräsin ennen itsenäisyyspäivää, sillä silloin se oli ensimmäistä kertaa päällä. Etsin kaavoja, meinasin piirtää itse, mittailin, piirsin ja tein mallikappaleita. Lopulta otin Modan kauniiseen käteen ja tein valmiista kaavasta mekon runsain muutoksin! Helma oli liian leveä, kavensin noin metrin verran. Yläosa ei istunut sitten mitenkään. Kuvastakin huomasin miten löysä se oli mallin päällä, puristi käsiä kylkiä vasten, jotta mekko pysyisi päällä. Runsaat poistot rintojen kohdalle ja lisää poistoja vaikka mihin niin alkoi edes vähän istumaan! Siltikin piti mekkoon tehdä "varaolkain". Meinasi tippua päältä.

Mekko siis olkaimetonta mallia Modasta 6/07. Meni 5 metriä morsiussatiinia ja vuorikangasta, hitsin pitkä vetoketju ja lankaa metritolkulla.

Pahoittelut huonoista kuvista, ei ole tämän hetkisessä paikassa kuvankäsittelyohjelmaa ja mekosta ei ole edes kuvia ilman jakkua. Oli niin kylmä.... Ja toisissa partyissa, koulun kemuissa en ollut niin edustuskunnossa, että kuvat eivät ole julkaisukelpoisia :D

Siis otin ja valmistuin tekstiilimuotoilijaksi!

Valkoista joulunaikaa ja Onnea ensi vuodelle!

tiistaina, joulukuuta 14, 2010

Lyö tyhjää


Melkosen tyhjää lyö, enää päivä koulua! Maanantaina haen todistuksen koululta kera kahvituksien ja joulukirkon. Ois plakkarissa siis pian tekstiilimuotoilijan paperit. Mitään sen ihmeempiä urasuunnitelmia ei ole, jatkan entisessä työpaikassani kunnes keksin mitä teen...tai mihin haen..haenko opiskelemaan opettajaksi, jatkanko avoimessa yliopistossa kasvatustieteiden parissa vai mitä teen...Sen näkee sitten.



Viimeisessä jaksossa olin tekstiiliperinne-valinnaiskurssilla. Siellä tekaisin joululahjoiksi tällaisia pannunalusia punomalla fanttilangasta.
Päätyönä tein kinnasneulatekniikalla lapaset. Innostuin tekniikasta sen verran, että aloitan kyllä toisetkin lapaset! Kyseessähän on vanha perinneteniikka, jota tehdään pienellä neulalla. Täytyisi vain saada kestävämpi neula katajaisen neulan tilalle. Haaveilen luisesta neulasta :)
Lankana lapasissa on jokin muinainen alennusmyyntilöytä Marks&Kattensin Natura- lanka ( 37% akryylia, 30% villaa, 30% alpakkaa ja 3% viskoosia)