torstaina, lokakuuta 08, 2009

Tuftattu matto


Koulussa tein tässä jaksossa pienen maton käsintuftaamalla. Maton koko on noin 100x70cm. Käsintuftaus oli minulle ihan uusi tekniikka. Käsintuftaamalla saa melkoisen nopeasti noita silmukoita aikaan. Noin viikko minulla meni itse tuftaamiseen.
Silmukoiden aukileikkaminen ja maton pohjan käsinompeleminen vevät melkein saman verran aikaa kuin itse tuftaaminenkin. Jokaisessa jaksossa minulla on sama vika etten jaksa enää viimeistelyvaiheessa..Mielestäni ompelin ihan hyvin kankaan mattoon kiinni. En tiedä miten sen olisi voinut paremmin ommella...Ehkä vielä pienemmillä pistoilla. Tässä vain samalla mietin vertaisarvioijan kommenttia tuotteista ja viimeistelystä.

Huomenna on jakson arvointi joten sitten nähdään mitä muut tästä pienestä matosta sanovat... Maton lähtökohtana ja ideana olivat omat tunteet ja runot. Keskellä oleva sininen alue esittää kyyneltä ja vettä. Muita tunnistettavia yksityiskohtia ovat numerot 15 ja 20.


Piti testata mattoa jo paljaiden varpaiden alla. Niin ihanan tuntuinen :)Hain postista ihanan ja piristävän paketin! Kiitos Miia-Rebekka arpajaispalkinnosta! Tempoista tulee varmaan joku kiva myssy taikka pipo :) ja niin ihania kynttilöiä, muistikirja ja teetä :) sekä Tazzaa :)

4 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

kivalta näyttää! ja niiiin pehmoselta. :)

Una kirjoitti...

Ihana! <3

AnniKainen kirjoitti...

Mukavan näköinen. Onko se villaa? Oispa kiva kurkata myös nurjalle puolelle :)

Hansu kirjoitti...

Satu H, Kiitos :) Se on pehmoinen!

Una, Kiitti :)

Annikainen, Lankana on enimmäkseen villaa, mutta myös vähän puuvillaa ja aivinaa! Unohdin sen tosiaan kertoa ja kuvan nurjasta puolesta voin laittaa kunhan saan maton takaisin koululta... Nurjalla puolella on intianpuuvillakangas. Sillä on peitetty liimattu nurja puoli.