keskiviikkona, tammikuuta 21, 2009

Coffee tunic


Mun tekohymyirvistyksen lisäksi kuvassa on valmis coffee tunic. Käytin hyväkseni vähän luokkatoveria ja loppupäivästä näpsittiin muutamia kuvia. Huopakoru on syntynyt yhteisvoimin, kun olimme luokan kanssa ohjaamassa maanantaina ja tänään huopakorujen valmistusta märkähuovuttamalla. Pitkiä päivä. Huh.

Ravelrysta on kätsy kattoo, että 16. joulukuuta aloitin tämän tikuttamisen. Vastaavast tunikasta olen haaveillut. Kun näin Mipen tunikan oli pakko saada tämä itsellekin!
Ruskeena tietty, ei Nallessa oikein noita värejä niin mahtavasti ole. Enkä tällä kertaa jaksanut säveltää lankojen kanssa, vaan otin ohjeen langan. Tulipahan samalla edulliseksi ja Nallesta tykkään kyllä.
Koko hommassa tuskastuttavinta oli tuo kauluksen neulominen. Jotenkin sitä vain odotti, että se koko tuotos olisi jo valmis. Mittailin kaulusta vähän väliä, mutta yleensä korkeus ei ollut kasvanut juuri lainkaan.

Pari virhettä on matkan varrella tullut. Niistä johtuen kainaloissa eivät menneet joustimet vaan alunperin palmikot... Jotka siis kavensin pois. Alimmasta kuvasta voi etsiä yhden virheen. (ei leventynyt takamus, onneksi sain innostuksen taas jumpassa käyntiin)


Coffee tunic
Ohje: Mira Ranki, Coffee tunic
Lanka: Novita Nalle, menekki 2 ja ½ kerää eli noin 400 garammaa. (75 % villa / 25 % polyamidi, 150 g = 390 m)
Puikot: 3 ja 3,5 milliset pyöröt. Multa puuttuu 2,75 ja 2,5 milliset tarpeeksi isot pyöröt.. Eikä Knit Picsejäkään ollu sen kokosii noihin kaapeleihin..

sunnuntaina, tammikuuta 18, 2009

Uusia kirjoja muttei valmiita neuleita


Ei siitä enää paljoa puutu... Kohta se on valmis! Puhutaan tuosta neuleesta, ei suklaalevystä, josta ei kyllä oo jäljellä kuin pari palasta...


Ensin hurahdin The Book Depositoryyn, sitten Book Avenuen aleen ja lopuksi eilen Suomalaisen kirjakaupan aleen. Eniten kirjoja tuli Book Depositorylta.

maanantaina, tammikuuta 05, 2009

2008


Käyttämättömiksi jäivät tänä vuonna Mustaleski-baskeri/pipo, neule Sandrasta, Lotus Blossom-toppi ja kirjoneulevartiset sukat.

Vuodesta 2008 on jäänyt huomattavasti enemmän mitä ajattelin. Liityin vuoden 2008 aikana Ravleryyn ja tätini tilasi minulla Interweave Knitsin :) Itselläni ei sitä luottokorttia ole, enkä ole hankkimassakaan lähiakoina!

Neuloin:
- 5 huivia, yhden virkkasin salomoninsolmuilla. Näistä huivesta Lace ribbon Scarfia ei ole käytetty kertaakaan...
- 6 huivia tai myssyä. Ainoastaan mustaleski-imitaatio/muunnospipoa en ole käyttänyt vielä kertaakaan.
- 4 sukat tai töppöset. Yhdet oli miesten sukat ja yksiä en ole paljo käyttänyt. Ne ovat Sukkasillaan-kirjasta olevat kirjoneulevartiset sukat. Varsi rullaantuu ja Nalle kutittaa, uudelleen neulomisen jälkeenkään toinen sukka ei ole hyvä. Parhaimmat sukat olivat ehdottomasti Stepistä neulotut Rpm:ät! Käytän niitä jatkuvasti ja ne on mulla yösukkina :)
- 4 lapaset, joista kahdet menivät lahjaksi. Mitä luultavemmin lahjalapasiakin on käytetty, kuten omia :)
- 2 boleroa, joista molempia on käytetty.
- Mitä ilmeisemmin neljä toppia/paitaa. Vihervaara oli ihan huippu! Toinen huippu on February Lady Sweater! Sitten on floppeja kaksin kappalein. Vihreä puuvillainen neule Sandrasta ei istu ja toinen on Lotus Blossom-toppi. Ei vaan nappaa käyttää neulottua toppia.

Ompelin:
- Yhden silkkisen juhlamekon, josta tuli hyvä :)
- yhden talvihameen, joka on myös ollut käytössä sekä lukuisia pieniä juttuja.



Elämänpuu-lapasiin olen hyvin tyytyväinen. Ne ovat itse suunniteltu lahja kaverille.

Luultavemmin tänä vuonna en kerkeä sen enempää neulomaan vaan vielä vähemmän. Nyt on puikoilla Coffee tunic ja sen jälkeen on tulossa neuletakki. Monenlaista on mielessä, mutta aika on rajallinen. Pienen lomavisiitin aikana kotikotona kudoin kangaspuilla maton! Matto on vielä puissa, koska ei sillä ole kiirettä. Teen jossain välissä perään toisen maton ja sitten vasta otan matot pois puista. Käsitöitä siis aina jossain muodossa :)

Koulussakin on ensi jaksossa kudontaa. Mielessä ois huivi, kun en enää tee yhtään turhanpäiväistä kallista työtä...