tiistaina, joulukuuta 14, 2010

Lyö tyhjää


Melkosen tyhjää lyö, enää päivä koulua! Maanantaina haen todistuksen koululta kera kahvituksien ja joulukirkon. Ois plakkarissa siis pian tekstiilimuotoilijan paperit. Mitään sen ihmeempiä urasuunnitelmia ei ole, jatkan entisessä työpaikassani kunnes keksin mitä teen...tai mihin haen..haenko opiskelemaan opettajaksi, jatkanko avoimessa yliopistossa kasvatustieteiden parissa vai mitä teen...Sen näkee sitten.Viimeisessä jaksossa olin tekstiiliperinne-valinnaiskurssilla. Siellä tekaisin joululahjoiksi tällaisia pannunalusia punomalla fanttilangasta.
Päätyönä tein kinnasneulatekniikalla lapaset. Innostuin tekniikasta sen verran, että aloitan kyllä toisetkin lapaset! Kyseessähän on vanha perinneteniikka, jota tehdään pienellä neulalla. Täytyisi vain saada kestävämpi neula katajaisen neulan tilalle. Haaveilen luisesta neulasta :)
Lankana lapasissa on jokin muinainen alennusmyyntilöytä Marks&Kattensin Natura- lanka ( 37% akryylia, 30% villaa, 30% alpakkaa ja 3% viskoosia)


11 kommenttia:

Sort of Pink kirjoitti...

Tosi hauskoja pannunalusia!

morso kirjoitti...

Onnittelut!

- Virpi - kirjoitti...

Onnea melkein valmistuneelle. Ihanat pannunalustat, löytyisikö ohje jostakin? Mukavaa joulun aikaa.

Hansu kirjoitti...

Kiitos!

Eräs jo valmistunut oli kehitellyt ohjeen näihin alustoihin, ohje kiertää Muotoiluakatemialla, mutta sitä ei ole missään muualla valitettavasti. Ohjeessa on sovellettu josefiinan solmua.

Maiju kirjoitti...

Pannunaluset ovat aivan hurmaavia! Tuollaisia tahtoisin minäkin tekaista lahjaksi. Ohjeen perään olisin minäkin kysellyt... Kinnasneulatekniiikka on kiehtonut jo pitkään, pitäisi päästä kokeilemaan.

Hansu kirjoitti...

Kiitos Maiju :)

Tällä tekniikalla on pannunalus siis toteuttu: http://wiki.partio.net/Josefiinansolmu

Meillä oli sellaisia puulevyjä, joihin oli naputettu nauloja, naulojen ympärille sitten kiedottiin fanttilankaa josefiinan ohjeen mukaan.

Minä en valitettavasti oppinut kinnasneulatekniikkaa mistään ohjeista, onneksi opettaja avusti niin opin tekniikan kunnolla :)

Andra kirjoitti...

Pannunaluset on ihanat!

kio kirjoitti...

hyvännäköiset pannunaluset! olin joskus makramekurssilla muistaakseni ja siellä opettajalla oli sellainen lauta, missä nauloja. Pari tuollaista tein paksusta paperinarusta.

Hansu kirjoitti...

Kiitos Andra :)

Kio, Samaista tekniikkaa juurikin :) En muista paljonko nauloja oli laudassa, mutta kolmella jaollinen luvun täytyi olla...Hmm. Ehkä löydän monisteen jostain pusseista kun siivoan :D

Sini kirjoitti...

Aivan ihania nuo pannunaluset!! Löytyisikö ohjetta, tai miten tuo lauta tehdään? :)

Hansu kirjoitti...

Hei Sini :)

Kiitos paljon, vähän saisi ehkä vain suurempia olla nämä pannunaluset. On mulla ohje, mutta se ei oo mun tekemä, eli ei saa myyntikäyttöön näitä tehdä. Jos löydän ohjeen jostain niin laitan sulle s-postilla!