torstaina, tammikuuta 27, 2011

Puutöitä ja sukkia

 Mistäköhän kaikki lähti tai sai alkunsa. Kai siitä, että työpöytä oli tylsän puunvärinen, samoin kuin sen parina oleva tuoli ja mäntyinen yöpöytä vasta kauhean värinen olikin! Ensin oli Bloomin puuvahaa, mutta sitten ostin kaveriksi Helmi-kalustemaalia. Hups, levähti vähän käsistä tää maalaus. Onneks loppu kalusteet mitä maalata!


 Tämä yksinäinen ja osittain rikkinäinen jakkara oli viimeinen maalauskohde. Helmi-maali oli ihan koskematon niin tein tästä männynvärisestä jakkarasta uuden mustan kukkajakkaran! Kelpaa!

 Pääkohteena oli kuitenki työpöytä ja tuoli. Anteeksi nuhjuinen, mutta niin todenmukainen kuva työpisteestä. Tai nettipisteestä, oikean palkkatyön teen toki myymälässä palvelemalla asiakkaita.

 Kaiken a ja o puuvahan käytössä ja pohjatyö. Puuvaha ei tartu jos pintaa ei ole hiottu kunnolla. Onneksi sain käyttööni hiomakoneen. Huh. Käsinhiominen on niin hidasta! Itse henkilökohtaisesti en pidä muovimaisesta maalipinnasta, vaikka tuossa yllä olen sitä tuoliin käyttänytkin. Puuvaha on eloisa, se jättää puunsyyt näkyviin ja on pinnaltaan himmeä. Sekä puuvahalla että kalustemaalilla maalatessa käsittelin pinnat kahteen kertaan, muutoin pinnasta olisi tullut laikukas.


Voin kertoa miten paljon pidän uusitusta pinnasta!


Kaverille tein synttärilahjaksi pikaneuleena joogasukat Dropsin ohjeella. Omista kätköistä löytyi kerä Teeteen  alpakkaa, ihanaa pehmoista :) Hiukan sovelsin ohjetta ja tein lyhyemmän varren ja tein kavennukset aiemmin kuin ohjeessa. Kiva välipalatyö :)


2 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Ihanalta näyttää tuo uusittu pinta! Meillä tehtiin vastava projekti tuossa taannoin (http://nekola.blogspot.com/2010/05/osaa-se-kultakin.html) ja lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen!

Hansu kirjoitti...

Kiitos paljon! Tykkään kovin tästä pöydästä ja tuolista nyt, kun ne ovat mustia :)