sunnuntaina, maaliskuuta 13, 2011

Pieniä neuleitaViime aikoina en ole jaksanut neuloa kuin pieniä neuleita. Työkaveri sai vaavin niin hälle oon neulonut jo aiemmin supervauvan sukat tästä samaisesta vihreästä langasta, sekä kahdet lapaset :) Lankaa jäi yli niin piti aloittaa toiset sukat...ja lakki! Vaikka vihaankin tätä Novitan lakkimallia...Ylipäätänsä vihaan aina oikeaa-neuleessa...ja silti neuloin lakin tismalleen ohjeen mukaan :DNämä sukat kätkevät puolestaan raitoina sisälleen samaa alpakkalankaa, josta olen tehnyt pari pipoa joululahjaksi sekä jämistä vauvan lapaset ja nyt näitä raitoja. Nämä on aloitettu Marttojen ohjeella, mutta sovellettu välistä, kun ei jaksanu seurata ohjetta. 
Sekä lakissa, että näissä sukissa lankana Hjertegarnin Ciao Trunte. Vaavin isosiskolle neuloin myös sukat ettei tulisi niin mustasukkaiseksi! Ohjeena: Rayne's sock
Todella mukava ohje, pitsineule oli yksinkertainen ja helposti muistettava. Nämä sukat on jotain jämänallea. Toivottavasti kelpaa tytölle.

En ymmärrä miksi yleisesti neuleohjeissa kantapää tehdään sileänä neuleena. Itse teen sen lähes aina vahvistettuna neuleena. Muutamat sukat on tullut neulottua sileällä neuleella ja ne ei tule kestämään...Eivät niin kauan kuin vahvistetulla tehdyt.Makuasia kait tämäkin. Tein jopa noihin vauvan sukkiin vahvistetun kantapään, vaikka tuskin sellainen kuukauden ikäinen vauva hirveästi kävelee kantapäitä puhki!
Seuraavaksi sukat itselle! Shibui sockista :)

Ei kommentteja: