torstaina, tammikuuta 23, 2014

Tammikuun pakkasissa neule lämmittää

Hiljaiseloa on täällä blogissa vietetty. Se ei kuitenkaan tarkoita etten neuloisi mitään! Joulun alla valmistui muutama joululahja, tuubihuivi kaverille ja pari pesukinnasta virkaten. En ole koskaan ollut talvi-ihmisiä, mutta neuleita rakastan! Ehkä talvi on syy neuloa enemmän lämmintä :) Ravelryssä olevan asustehaasteen tiimoilta neuloin itselleni lämpimän pipon Cascaden Superwash-langasta. Tuntumaltaan tämä lanka oli normijesariin verraten hiukan jäykempää ja karheampaa, mutta lämmin se on tästä neulottu pipo! Ja konepestävä tässä tapauksessa.

Ohje: Tears of Bronze/ Po Lena
Lanka: Cascade Superwash
Puikot: 4mm
Muuta: Vasta neulottuani resorin ja ihmeteltyäni, että onpa kumma tapa tehdä joustinta.. (joka toisella kerroksella nurja kiertäen ja joka toisella oikea kiertäen) huomasin, että täh tää tehtäski niiku tasoneuleena! No en taatusti purkanut vaan posotin menemään sitten pyörönä!

 Tästä neuletakista ei onneksi tullut ikuisuusprojektia, kuten yleensä aloittamistani neuletakeista. Aloitin tämän joskus lokakuussa ja sain päätökseen joululahjojen neulomisen jälkeen. Tämäkin malli on ollut pitkään to-do-listalla, mutta en ole vain saaut aloitettua.

 Ja tässäkin lankana suosikkini Cascade, mutta laatuna perus 220 Heathers-sävyssä. En tiedä alkaako näitä ruskeita neuleita jo olla kaapissa, kun sekä mies, kanssaneulojat että kaverit kettuilee näistä. Ehkäpä, ehkä aloitan seuraavan neuletakin muulla kuin ruskealla langalla. Tai sitten sekin saattaa olla ruskean eri sävyä ;)


 Ja tästä huomataan kuinka vaikeaa tuo kuvaus on, valjastin kaverin ottamaan kuvia satamassa. En ole itse kuvauksellisuus, mutta niin vain näitä neuleita pitää kuvata. Voin kehua miten lämmin tämä neule on! Koko tässä mätsäsi kerranki hyvin. Vähän jännitin, että tuleeko liian pieni ja nuo hihat teinkin hyvinmuodostuneiden haiuiksieni (lue sarkasmia) takia isommalla koolla. Napit olisivat saaneet olla isommat, vähä ne meinaa aueta välistä, mutta enpä jaksanut lähteä nappikauppaan vaan otin omista varastoista sopivimmat.
Ohje: Twenty ten/ Veera Välimäki
Lanka: Cascade 220 Heathers 
Puikot: 4,5mm
Fiilis: Jes, tämä tuli kerralla! Ei tarvinnut purkaa!

6 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Nättejä neuleita molemmat!
Jos et neuloisi itsellesi ruskeaa, niin mitäs sitten? :D

Hansu kirjoitti...

No sitte mä varmaa neulosin harmaata tai mustaa :D Mustaa en viitti oikee neuloa, ku ei siitä erota mitää! Ja mulla on yhteen tunikaan petroolia lankaa, Juu petroolia!

Altocumulus kirjoitti...

Ihania,, niin sinua molemmat! Höpönlöpön, ettet muka ois kuvauksellinen. Huippukuvia!

Niina kirjoitti...

Ihania! Ruskea on hyvä väri:)

Emma kirjoitti...

Olen eri mieltä, olet varsin kuvauksellinen!! Ja niin on nää neuleetkin, ihan siun näkösiä :)

Hansu kirjoitti...

Altocumulus, Kiitos :) Itselle on välillä hyvä tehdä omannäköisiä neuleita :)

Niina, Niin on ;)

Emma, kiitos :)