maanantaina, maaliskuuta 09, 2015

Taskutakki


 Veera Välimäen Taskutakki pääsi omalle to-do-listalleni heti Lankaleikki-kirjan ilmestyttyä. Ohje julkaistiin myös Modassa samoihin aikoihin. Tuolloin en raaskinut ostaa vielä kirjaa, mutta nyt hankin sen syksyllä Suomalaisen alesta.

Langaksi valikoitui Wollmeisen Twin. WM:sta en ollutkaan aiemmin neuletakkia tehnyt. Käyttökokemus on niin mukava, että taatusti teen langasta useammankin neuleen! Ei kutita ja on mukava päällä ja mukava neuloa.

Vähän pelotti tätä neuloa, että tuleeko tästä ihan susi... Onko liian iso, onko liian pieni, mahtuuko hihoista? Tein mallitilkun ja valikoin hiukan pienemmät puikot, koska oma käsiala on löysä. Pääntien resorin olisi saanut joka tapauksessa neuloa isommilla puikoilla. Kainaloon lisäsin 6 silmukkaa, muuten hiha ei olisi mahtunut käsiini....

Joillakin oli vissiin ollut ongelmaa "peffapussin kanssa" tässä takissa. Minä sain enimmät pois pingotuksessa. Aika rajulla kädellä pingotinkin tätä takkia ja minulla tästä ei tullut niin pitkää kuin ohjeessa. Muuta vikaa ei ole kuin, että päällitaskukappaleet on isommat kuin alemmat kappaleet. Eipä tuo niin haitaksi ole.

Mainio takki, joka on ollut jo käytössä! Tämänkaltaisia lisää! Olen päättänyt etten neulo enää yhtään neuletta, jota en todennäköisesti tule edes käyttämään. Omalla kohdallani tähän lukeutuvat napilliset neuletakit (ovat jääneet vähälle käytölle) resorilliset paidat, neulepaidat (ei siis vetoketjua, ei nappilistaa tms. pään läpi pujotettavat paidat). Kaipaan tällaisia liehukkeita lisää, nappeja ei tarvitse olla :) Seuraavaksi aion kuitenkin tehdä tunikan :D Juu siinä ei ole nappeja eikä se ole liehuke.


Taskutakki ravelryssä


Takin oikea väri on lähempänä ylempää kuvaa. Hankala saada oikeaa sävyä kuviin.

6 kommenttia:

Niina Risulainen kirjoitti...

Tää on kyllä niin hieno <3

Emma kirjoitti...

Tosi kaunis!

Paula kirjoitti...

Todella kaunis takki!

Miia-Rebekka kirjoitti...

Kaunis!
Minä kans tykkään Wollmeise Twinistä. Joku aika sitten kokeilin ensimmäistä kertaa ja on se kyllä ehdottomasti hintansa väärti.

Perhoneito kirjoitti...

Kaunis takki!
Linkki tais olla väärä, kun meni Zalandon sivulle :D

Hansu kirjoitti...

Kiitos kommenteista :) Tykkään itekkin tästä takista tosi paljon ja ihan käyttöön tuli tällä kertaa!

Miia-Rebekka, Wm:n Twin on todellakin hintansa väärti! Ja Pure kans :) Lace odottaa kokeilua kuten Dk:kin.

Perhoneito, Kiitti, korjasin linkin! Ei ihan ollut taskutakki tuo Zalandon mekkolinkki!