maanantaina, elokuuta 20, 2007

Tee se itse-nainen hommissa


Monet kerrat olen ihaillut mahtavia kangastauluja kyläillessäni ja kaupoissa kierrellessäni. Hinnat ovat vain pistäneet pään pyörälle. Miksi maksaisin kankaan palasesta ja rimasta 100 euroa? Mähän voin tehdä senkin itse! Aivan varmasti voin tehdä!

Nyt muuttaessani pieneen solukämppään, jossa minua odottavat synkät valkoiset seinät odotan kauhulla niitä hetkiä kun tunnen tulevani hulluksi siitä valkoisuudesta ja kylmästä betoniseinästä. Jotain piristystä seinät varmasti kaipaavat, ensinnäkin sisustukseni tulee olemaan aika ruskeasävytteinen sekä eläinaiheinen. Tyynyissä ainakin löytyy leopardikuvioita. Mitä nyt pientä huonetta voi edes sisustaa....

Taulu edelleenkin mielessäni muistin kankaan, jonka olin joskus ostanut palalaarista. Paikallisesta kaupasta ostin halvan akvarellimaalaukseen tarkoitetun pohjan. Ensimmäinen ostoskerta meni pieleen, koska pohja oli kuviolle liian pieni. Toisella kerralla onnasi. Hieman isompi kehys sopii paremmin isoon kuvioon.
Tämä taulu on siis kokoa 70 x 50 cm.


Kangas koki leikkuun ja pingotuksen sekä niittauksen. Vaikeampia olivat nurkat. Niitä ei tahtonut saada siististi millään. Nurkissa myös halpa ja tikkuinen pohja sai kyytiä niiteistä. Jospa tämä taulu jonkin aikaa kestää seinällä.


Kiinnikkeeksi niittasin ihan vain intianauhaa. Onneksi tämä on taulun tausta eikä etupuoli.

2 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

tahtoo kanssa tehdä kangastaulun! onks tollaset pohjat tyyriitä? ps. sulle on jotain kivaa kohta mun blogissa. :)

Hansu kirjoitti...

Satu, Tämä pohja ei maksanut kuin 8,30 € Nivalasta Savenmaalta. Kovin laadukas tosin ei ollut. Katselen kun vastaan tulee jotain parempilaatuisia. Ehkä Anttilan yms. muun tavaratalon maalaus- ja askarteluosastolla voisi olla samanlaisia kehyksiä. Kaipaisin sellaisia, joissa olisi syvyyttä enemmän.