perjantaina, huhtikuuta 10, 2009

Pitsiä pitkänäperjantaina

Yhtä pitsiä ja kudontaa on viime aikoina ollut näkyvillä. Ensin aloitin Laminarian, mikä on tuossa keskellä kuvassa. Se on vaan niin ihana malli ja ollut to-do-listalla aikoja. Saa nähdä riittääkö mun alpakat siihen. Tilaisn ne alunperin kudonnan huiviin, mutta en tarvinnutkaan niitä joten nyt tulee puikoilta huivia.

Sitten aloitin pitsijakun viime vuoden viimeisestä Modasta. Olisin halunnut sen mohairista, mutta ei siitä olisi ehkä tullut kuin höttöä ja makkaraa niin otin sitten Bambun jämiä. Niin sitkeä malli, että tuota ei jaksa kauaa tikutella! Onneksi on lyhyt malli tiedossa.

Ylimpänä on sitten Kristelin Springtimeswirl. Sain kerittyä ensimmäisen kerän merinosilkkiä. Meni kotvanen kun oli niin ohutta lankaa! Ensimmäinen vihjekin on tehtynä ja kyllä mulla on reikä siinä keskellä. Olkoot oli jo tarpeeksi vaikeaa tuo aloitus, että pysyy puikot kuosissa ja oikeilla paikoillaan.

4 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Joo, kyllä jäi reikä keskelle Springtime swirliin. Meinasi itku päästä kun yritti pyörittää neljää puikkoa ja muutamaa hassua silmukkaa. Minä sitten päätin, että se reikä on koristeellinen osa huivia.

Hansu kirjoitti...

Niin minäkin päätin! Lisäksi on niin ohutta lankaa, että ei ole mikään nautinto neuloa...

Anonyymi kirjoitti...

On mullakin pieni reikä siinä keskellä. Olipa muuten aika haasteellista tehdä se alku painavilla metallisilla sukkapuikoilla ja liukkaalla langalla. Puiset puikot oli kiinni toisessa työssä, joten tuli harjoitettua melkoista kidutusta.

Mulla on työn alla merinosilkistä Print O' The Wave Stole ja ei oo ihan herkuimpia neuloa. Lanka on toki ihanan pehmeää ja neulomisjälki nättiä, mutta voi ihme kun se on niin ohutta ja liukasta lankaa.

Anonyymi kirjoitti...

mäkin neulon tuo laminaria. nyt neulon edging chart 2. näyttää sieltä että tarvin vielä 1 kerä, yhden rivin varten. ei ole kiva muuten tein star chart 4 kertaa ja blossom chart 5 kertaa. tähän mennessä meni 3 kerä. drops alpakalla ja 4.5mm neulon.
jos tässä on sulle apua.
thamara