sunnuntaina, huhtikuuta 05, 2009

Shaalomi


Tilasin joku aika sitten Tapion Kaupasta Dropsin Alaskaa sen verran, että ihan kokonaiseen neuletakkiin langoista ei olisi ollut joten päätin tehdä niistä jonkun hihattoman version. Ilman hirveitä pohdintoja päätyin Shalom Cardiganiin.

Tein liivin ohjeiden mukaan, mutta levensin reunusta ja laitoin kolme nappia yhden sijasta sekä tein ohjetta pidemmän tästä liivistä. Noin 10 senttiä lisäsin helmaan pituutta. Nappeja olisi ehkä saanut laittaa viisi.. Vähän lörpöttää tuosta edestä tai jää löysää selkään.
Tämä oli kuitenkin kiva tällainen viikon projekti. Nopeasti toteutettava, mutta silti kiva.Hiha-aukot olivat mielestäni aika järkyttävän kokoiset, mutta eiköhän tuo nyt noin mene. Kasvunvaraa alleille! Yläosan malli oli kiva tehdä, se toi hiukan vaihtelua ja alaosan sitten tekikin sujauksessa! Omista varastoista en kyennyt tähän nappeja löytämään niin kipaisiin Nappiin ja Nauhaan. Sieltä löytyy aina kivat napit!


Shalom Cardigan
Ohje: Meghan Mcfarlane (Involving the Senses) (rav.link)
Lanka: Drops Alaska, 100% villa, 50g~75m, menekki 300g.
Puikot: Tais olla 4 ja 6 mm KnitPcksit (ihanat, mutta välillä sai ruuvailla kaapelia kiinni puikkoon, pari kertaa silmukat karkas sen takia, että kaapeli irtos itsestään)
Fiilis: Jees! Taas neule ensi syksylle ja talvelle! Liian lämmin näille keleille. Oon siihen tosi tyytyväinen, että neule ei ole tällä kertaa vihreä eikä tummanruskea tai musta. Otin omaan väripalettiini mukaan tämän ihana sinappiin vivahtavan ruskehtavan värin :)


P.S. Sain tunnustuksen Limeadinelta! Kiitos!
En edelleenkään jaksa laittaa tätä etiäpäin muuta ku mun kuvaajalle luokkatoverilleni, jolla on myös blogi! Kiitos kuvista. Tällä kertaa ei tarvinnut itse itsensä kanssa olla kuvaaja ja kuvattava...

12 kommenttia:

Andra kirjoitti...

Tykkään tästä neuleesta, se on tosi kiva!

Hansu kirjoitti...

Andra, Kiitos! Kyllä mä itsekin tykkään ja varmaan sitten vielä enemmän ku pääsen kunnolla käyttämään.

mirzu kirjoitti...

Tosi kivan näköinen! Mulla on toi sama takki listalla, oon nyt huomannut monen kommentoideen noita isoja käsiaukkoja, joten täytyy ite vielä muistaa se kanssa ennenkuin alkaa neulomaan ensi lumille :)

essi kirjoitti...

kivan värinen tuo liivi, sopii hyvin sinulle :)

Anonyymi kirjoitti...

Nätti neule ja tuo väri kyllä käy sulle!

Mulla oli tarkotuksena tehdä tuo samainen neule jo aikaa sitten. Niinpä on vain sekin jäänyt tekemättä. Pitääki muistaa tuo kädenaukkoihin liittyvä juttu, jos joskus saan neulottua itselleni Shalomin.

Irina kirjoitti...

Kiitos kiitos! Tosi hyvä väri se on siulle.

Kaisa kirjoitti...

Tosi kauniin värinen takki!

Päivi kirjoitti...

Nätti Shalom sinulla :)
Mulla on lopputylsyys eli se suora osuus menossa omassa Shalomissani, ja just niitä kädenteitä (mm.) modasin, saa nähdä millaset tulee.
Mulla irtoili kanssa aluksi nuo KnitPicksin puikot kaapeleista, kunnes tajusin sillä rautalankavermeellä kunnolla kiristää - ei ole irtoillu sen jälkeen. Oisko siitä kyse?

Hansu kirjoitti...

Mirzu, Mä en muistanut mitään muiden kommentteja takista sitä tehdessä, joten ihan ohjeen mukaan mentiin...

Essi, Kiitti. Väripalettini kasvoi yhdellä värillä :)

Tess, Kiitti! Ehkä se auttais jos ei tekis niin leveitä noista kädenteistä tai ei niin pitkään neulos ennenku kaventais kädentiet.

Irina, Olen hyvä. Kitti edelleen kuvista!

Kaisa, Kiitti!

Päivi, Suora neule on kieltämättä aika tylsää..Aivotonta neulottavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä ja väri todellakin sopii sulle.

Limeadine kirjoitti...

Väri on tosiaan sulle hyvä! Oikein kiva neule muutenkin. Missäpäin maailmaa on vielä noin paljon lunta?!

Romulus kirjoitti...

Nätti nuttu! Tuommoinen olisi itsellekin kiva.