keskiviikkona, joulukuuta 16, 2009

Aeolian


Alkaa täälläkin elämä voittaa, kun saatiin netti! Tässä kituuteltiinki pari viikkoa ilman, mutta oli tehokasta aikaa tuo pari viikkoa. Kouluhommat on purkissa ja joululoma alkoi ja töitä on nytten tässä ennen joulua. Neuleetkin on alkaneet taas pahojen hartia- ja niskakipujen jälkeen maistua :) Hierojasta pidän nyt taukoa..Ei tahdo rahat riittää ja tällä kertaa on flunssakin päällä.

Valmiita töitä on pari tässä hiljaisuudessa päässyt valmistumaan ja yhdet on puikoilla. Aolian-huivi valmistui marraskuun puolella sopivasti tädin synttäreille. Kerkesin lähettää huivin sopivasti ennen muuttoa. Jotain tavaroita on nimittäin vieläkin hukassa...

Laminarian jälkeen ihastuin Elizabeth Freemanin huiveihin ikihyväksi :) Joten luonnollisesti oli pakko totetuttaa Aolian seuraavaksi. Huivia neuloessa kyllä totesin hartiakivuissani, että en huiveja tee vähään aikaan, vaan vähän kyllä syyhyttäisi...

Pidin Aeoliania todella kauniina ja vaihderikkaana mallina. Muutamassa kohdassa minulla oli ongelmia saada kuviot kohdilleen, mutta pienen säädön ja purkamisen jälkeen kaikki oli jälleen reilassa. Halusin pelkästään kauniin kuvion korotustuvan, joten jätin helmet pois tästä mallista. Vierastan jostain syystä muutenkin helmiä neuleessa.

Ennen huivimallia arvottiin tädin värimieltymyksiä Wetterhoffin Silviassa. Päädyimme yhdessä tähän punertavanruskeaan sävyyn, koska muut sävyt olivat aika vauvanpastelleja tai liian kirkkaita punaisia kun kuitenkin etsittiin maanläheistä väriä.Ohje: Knitty kevät 2009, Elizabeth Freemanin Aeolian (rav.link)
Lanka: Wetterhoff Silvia-silkkivilla, 70 % kampavilla, 30 % Tussah-silkki, menekki 1 vyyhti eli 50g
Puikot: 3,5 milliset Addin pitsineulepuikot (on todettu niin hyviksi käytössä, että melkein aina kiinni jossain työssä!)
Valmiin huivin koko: 170x77cm
Fiilis: Mun jees ja lahjan saajan myös jees. On jo käytössä!


Näin niinkuin jälkikirjoituksena: haluaako joku ostaa uusimman IK:n??? Tai vaihtaa johonkin. Ei taaskaan lehti huutanut mulle kiinnostavilla ohjeilla.

9 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Ihana huivi!

essi kirjoitti...

kaunis huivi, laminarian jälkeen minäkin ihastuin tähän uuteen malliin heti. huivin valmistus on suunnitteilla, helmet hankittu ja kaikkea. nyt kun vielä löytyisi sitä aikaa :)

anpali kirjoitti...

Kaunis on huivi! Menikö siihen todella vain yksi vyyhti?

Andra kirjoitti...

Ihana huivi!

Tytti kirjoitti...

Huivi on kaunis. Täti on varmasti iloinen!

Hansu kirjoitti...

Kiitos Tess :)

Essi, Kyllä sitä aikaa aina jostain vähän löytyy ;)

Anpali, Kyllä yksi vyyhti Silviaa riitti! Lanka on niin ohutta :D

Andra, Kiitti!

Tytti, Kyllä täti piti tästä :)

hillanen kirjoitti...

Ihana!

Tui kirjoitti...

Mä voisin ostaa siulta sen IK:n jos se on vielä kaupan! mut tavoittaa parhaiten varmaan sähköpostitse eli taijaelo @ yahoo.com

Satu H kirjoitti...

u-p-e-a!