sunnuntaina, helmikuuta 22, 2009

Kaikki haarukat käytössä!


Olin tosiaan pari viikkoa sitten pienellä visiitillä Ruotsin puolella Huonekalumessuilla, joissa oli myös valaisimia ja tekstiilejä.Bussissakin tuli istuttua, käytyä buffetissa laivalla yms. Ruotsin puhumisen jätin suosiolla, sönkötin vain englantia.

Bussissa aloitin haarukkapitsihuivia, joka sitten loppumatkasta jäi, ei oikein seiskan aikaan aamulla tulomatkalla tullut mieleen virkata. Mieluummin torkuin pää notkolla kohti bussin keskikäytävää.


Haarukkapitsin virkkausta on muuten tosi addiktoivaa. Oota, vielä pari lenkkiä! Kohta tää on valmis!

Aika muhkea tuli tästä, vaikka mulla oli vain kaks kerää tota Novitan Rustikaa. En keksinyt langalla muuta käyttötarkoitusta niin huiviksi se pääsi. Aika muovilta lanka vaikuttaa, vaikka siinä on villaakin seassa. Jämähti niin mukavasti ettei noita haarukkaketjuja pystynyt purkamaan! Piti ottaa sakset kaveriksi, kun liitin ketjuja yhteen sopivan mittaisiksi.


Esitellään nyt samalla mun uudet lasit ja meikitön naama.

Haarukkavirkatun huivin mitoiksi kertyi: 30x200cm ilman pingotusta tai höyrytystä. Ei nyt jaksa semmosia, kaulaan vaan suoraan!

Tilasin sitten vähän lankaakin Tapion Kaupalta... Joo ei siihen mun kudottuun huiviin mene kuviokutesiin alpakkaa kuin alle kerä per huivi. Pikkasen laskin yläkanttiin... Saa onneksi neuloa sitten loput! :) Ja Alaskat onkin tilattu ihan muuhun tarkotukseen.

P.S. Voitin vähän aikaa sitten Villavoimalan arvonnasta Ihana-lehden. Oli ihana, kiitos kivasta lehdestä! :)

tiistaina, helmikuuta 10, 2009

Hissukseen sukkia ja ruusukasta


Johan minäkin jotaki valmista oon saanu! Lupasin ennen joulua exän veljelle villasukat kuulokkeiden korjaamisesta. Kesti vähän aikaa, mutta nyt ne on valmiit! Vielä höyryttämättä, mutta mitäs pienistä. Sitten kun on muutenkin asiaa kaivaa silityslauta ja rauta tuolta vaatehuoneen perukoilta.


Projektina jämälangat, ei mitään uutta kaupasta. Ihan mukavat raidat noihin tuli ja ihan tahalleen laitoin tuota kirkasta pinkkiä :) Erottuu muista villasukista nämä taatusti! Pitkät varret oli toivomuksena ja kokoa 45. Aika passelit pitäis olla.

Lankana on Seiskaveikkaa ja tais olla jotain Isoveliäkin. Puikkona 3,5 milliset sukkispuikot.

Nyt sohvan vieressä on keskeneräinen neuletakki ja viime viikonlopun reissussa syntyneitä haarukkavirkkauspätkiä. Niistä yritän jotain huivia väkertää. Aika aivotonta toimintaa. Voi siis vähäisellä telkankatsomisajalla sitä kasailla.

Koulussa on taas käsityöpainotteinen jakso. Tai mehän emme saa puhua käsitöistä, se on yhtä kuin harrastamista! Me olemme tulevia tekstiilimuotoilijoita ja kädentaitoja kartutamme. Tässä on laadunkehittelyloimea, sidoksena ruusukas. Huivia pukkaa kunhan päätän mitä kuviota haluan huiviin. Värimaailmakin on vielä pikkusen hakusessa. Loimeen tulee tummanruskea kampavilla ja kuteeksi alpakkaa sekä samaa lankaa kuin loimessa. Aika iso huivi tulee. Näin jälkikäteen ajateltuna oisin voinut tehdä kapeemman... No ja joudun tekemään kaks. Aikaa pari viikkoa. Huh!