torstaina, toukokuuta 27, 2010

Uutta oppia verhoilun kurssilta

Olin tosisaan kevään mittaan vapaasti valittavien verhoilun kurssilla. Kaikilla täytyi olla jokin projektituoli, jonka verhoilee uudestaan. Tuolin mukaan valittiin joko perinteinen verhoilu tai teollinen verhoilu. Oma tuolini on peruja vanhempien luota, alunperin se on ukon (isän isä) äidin tuoli ja tähän on kuulunut toinenkin tuoli sekä sohva. Mitä luultavemmin tämä on noin 1960-luvulta. Ylläolevasta kuvasta näkee tuolin ennen muutosta ja ihan ylimmäisestä kuvasta (valitettavasti kuvat hyppelevät tässä Bloggerissa miten sattuun!) näkee tuolin rungon ilman käsinojia ja kankaita.

Aluksi irroteltiin kaikki osat, sitten irrotettiin kankaat ja pehmusteet. Vaihdoin tähän tuoliin kaikki pehmusteet paksumpiin vaahtomuoveihin. Tämä tuoli tosiaan koostui vain muutamasta osasta, käsinojat olivat ruuveilla kiinni ja tuossa istuinosana oli irrallaan verhoiltu palikka. Uudesta versiosta jätin sen pois, sillä en pidä irtonaisista sohvatyynyistäkään! Jalat kokivat myös muodonmuutokset hionnan ja puuvahan jäljiltä.

Uusi kangas on tosiaan suomalaisen valmistajan Annalan Rafaello-kangasta. Kestää kotikulutusta. Kaveri kysyikin, että miksei voi laittaa ihan tavallista Eurokankaan puuvillaa tuoliin. Eipä se taida kovin kestää. Verhoilukankaat ovat paksumpia, kulutusta kestäviä, niillä on valokestoa ja yleensä niitä voi kevyesti pestäkin. Hintaa tälle tuolin kankaalle tuli vajaa 100 euroa. Pari metriä meni tähän tuolin uusimiseen. Lisäksi maksettavasti tulevat vaahtomuovit ja pientarvikkeet, kuten niitit, liimat, puuvaha, vanu yms.


Uusi tuoli on muhkeamman näköinen. Se on myös parempi istuttava. Paljon kauniimpi kuin edellinen versio! :) Minä pidän ainakin!


Neuleverstaalla mennään vieläkin Springtimen armoilla. Olen päättänyt, että vasta kun saan huivin valmiiksi saan aloittaa seuraavan projektin. Haluan tehdä sen Zickzack-tunicin! Olen vain niin hukassa langan kanssa. Todella ohutta lankaa tuohon tarvittaisiin, mutta en raaski silkkivillaa tähän ostaa. Olen tulossa lomailemaan pariksi päiväksi Helsinkiin parin viikon päästä. Langat voisin hankkia jos vain tietäisin mitä hankkisin. Ideoita??!

7 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tosi upea tuli tuosta tuolista!

Tess kirjoitti...

Upea tuoli! Tuommoista hommaakin olisi tosi mukava joskus kokeilla. Jos oiski kaikki aika maailmassa.

Joku puuvilla-pellavasekoitus voisi olla mukava kesätoppiin. Ei tosin mitään tietoa, että löytyykö sopivan paksuista. Autto varmasti paljonkin :D Jos merinovillaisen haluaa, niin Grignascon Flavia baby on aivan ihanaisen pehmeä. Mulla on keskeneräisenä siitä neuletakki.

PS. Huivi on valmis ja pingoitettu. Vähänkö olen ylpeä itsestäni. Reunuksen neulominen kävi kyllä voimille, mutta pakersin väkisten loppuun. Vieläkö ehtis ottaan kuvia jossain välissä.

Riikka kirjoitti...

Tosi tyylikäs tuoli! Olispa hieno osata tehdä tuollasta. =)

Hansu kirjoitti...

Kaisa, Kiitti!

Tess, Nonni sulla on urakka sitten huivin kanssa ohi! Oon kans voiton puolella, mutta vielä puuttuu monen monta kerrosta. Hohhoijakaa..saa pari tv-ohjelmaa vielä kattoo.

Minäpäs yritän ettiä sopivan paksuista merinovillaa taikka sitten puuvilla-pellavaa hesan reissulla. :) KIitti vinkeistä.

Riikka, Kiitti! Eikun jollekkin kansalaisopiston kurssille vaan! Meiläkin tämä oli vapaasti valittava eli ei kuulu muutoin opetussunnitelmaan.

Mohariina kirjoitti...

Mummolassani oli silloin joskus tuollaiset nojatuolit ja sohva, aitoa keinokuitua.

Uudistettu versio on kaunis. Ei todellakaan kannata tehdä tuollaista isoa työtä huonosta materiaalista, hyvät materiaalit kestävät ja ilo huonekalusta on pitkäikäinen.

anna kirjoitti...

tosi hyvin onnistunut verhoilutyö :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Oisko mitään hajua kuka tuon punanahkaisen tikatun tuolin on alunperin suunnitellut? Tai paljon tuolin arvo on? Itseltäni löytyy samanlainen jonka veljeni haluaisi minulta varastaa, mutta en tiedä paljon siitä pyytäisi. (vaikka sukua onkin, mutta jos vaikka itse myy sen eteenpäin ja tekee voittoa) :D
Kaikki lisätieto olisi tervetullutta.

Jos viitsit niin vastaisitko sähköpostiini. nybekat@hotmail.com