perjantaina, heinäkuuta 15, 2011

Sottopassaggio

Ruksi seinään sillä nyt olen neulonut sukat kärjestä varteen! Eikä edes ollut niin vaikeaa kuin kuvittelin. Ohjeessa oli kyllä haastetta ja välillä purettiin ja neulottiin uudestaan. Epäilen kuitenkin, että jatkan enimmäkseen sukkian neulomisesta sillä perinteisellä tyylillä- varrresta kärkeen.

Ohje oli ihan mukava, muta toista kertaa en varmaan Sottopassaggioita neulo tai jos neuloisin tekisin pienemmät sukat kuin nyt. Kaiken lisäksi mun ei pitäisi koskaan päätellä sillä ylivetoperiaatteella, aina tulee liian tiukka päättely!!


Sottopassaggiot Yarnissimalta
Lanka: Trekking Pro Natura
Puikot: 2,5mm
Fiilis: Kiristää varren päättelykerroksesta ja muutenkin on liian isot :/ Ei mun kanoottijalat sentäs 42 oo! Kuolleet mansikan taimet tuossa sukkien taustalla aiheuttavat myös ärrinmurrin-kohtauksia. Piti tulla Honeyta, mutta kas..joko märäntyivät tai kuivuivat! Ja kirvojakin oli, myrkytin ja myrkytin..En tiedä kuolivatko taimet sitten siihen Raidin ja mäntysuovan määrään? Ärrinmurrin on myös se, että mulla ei oo koneella kuvankäsittelyohjelmaa :/


Mut minitomaatteja tulee :)

Sekä chiliä! :)

10 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Sulla on paljon enemmän tomaatteja kypsymässä kuin mulla! Mulla on yhteensä vasta ehkä noin 7 raakiletta, vaikka taimia on 6 :).

Kuvankäsittelyyn suosittelen lataamaan ilmaisohjelman nimeltä PhotoFiltre. Mun mielestä paras noista ilmaisista, joita olen kokeillut. Ei mikään Photoshop kuitenkaan..

Anonyymi kirjoitti...

Kärjestä alkaen en olekkaan koskaan sukkaa kokeillut tehdä =) Kauniit!!
Photofiltre on minustakin hyvä ja ilmainen,helposti ladattavissakin =)

Hansu kirjoitti...

Sanni, Ei mulla oo ku yks tomaatin taimi tai mikä lie tuossa purkissa! Ostin jo valmiina taimena ;) En minä osaa siemenistä kasvattaa yhtään mitään.

Pitänee kokeilla tuota PhotoFiltreä. Henkeen ja vereen oon Photoshopin kannalla, mutta...joo en maksa siitä sitä hintaa!

Nina, Kannattaa kokeilla tehdä sukkaa kärjestä! On jännää :) Taidan ladata heti sen PhotoFiltren!

ArualMaria kirjoitti...

Mulle taas kärjestä aloitetut sukat ovat sopivammat, tosi harvoin tulee enää varresta aloitettua. Mutta toki vaihtelu virkistää ;)

Hansu kirjoitti...

ArualMaria, Niin ei sitä tiedä, vaikka innostun jossakin vaiheessa tekemään ihan urakalla näitä kärjestä aloitettuja :) Seuraavat sukat ainakin on ihan perusvarresta aloitettavat.

Kristiina kirjoitti...

Joo, tuo päättely on ollu ärsyttävä juttu miullekin. Parhaiten on tähän mennessä onnistunut se Elizabeth Zimmermanin ommellen tehtävä päättely sukanvarressa. Tykkään muute kovasti siun blogin ilmeestä (en oo käyny pitkään aikaan, joten en tiedä kuinka uusi se on). Kun on Pariisin matkaa haaveissa : )

Hansu kirjoitti...

Kristiina, Niin tämä pohjahan ei ole omaa käsialaa vaan tuolta Keisarin uudet vaatteet-blogista napattu, tykkään itsekin :)

Täytynee ens kerralla sukkia tehdessä kokeilla erilaista päättelyä, kun meinaa kiristää ja huiveja tehdessä en varmasti enää koskaan tee perinteisellä päättelyllä, ku tuleen kireä kuin viulunkieli!

santra kirjoitti...

Kokeilin tuota varpaista neulomista ja sama vika 'rahikaisella' että päättelykerros kiristää, mutta löysin tuplapäättelyn ohjeen Hepsin blogista se menee näin: 'että ensin neuloin kaksi oikein, sitten neuloin nämä kaksi takareunoistaan oikein yhteen, sitten taas neuloin yhden silmukan ja neuloin ne kaksi takareunoistaan yhteen jne. '' Olisin voinut ehkä hieman vielä kiristää käsialaa päättelykeroksessa, mutta tietääpähän seuraaviin sitten. :)

Tiikerinlilja kirjoitti...

En ole uskaltanut kokeilla edes kärjestä neulomista. Itse asiassa inhoan kaikkea viidellä puikolla neulottavia juttuja. En vaan osaa kunnolla.

leal kirjoitti...

Sukkia on ihan hauska neuloa varpaista aloittaen.
Tiikerinliljalle: sukat voi neuloa pyöröpuikolla, ihan totta, itse en ensin uskonut mutta kokeiltuani sitä niin luulenpa että seuraavatkin kudon pyöröpuikolla ja kaksi sukkaa yhtä aikaa.
santran kertoma tuplapäättely toimii tosi hyvin, ei varsi kiristä