tiistaina, toukokuuta 31, 2011

Pientä ja pitsiä


Jotain salaista olen neulonut täällä kaverin tulevalle pienokaiselle. Isompaa kuvaa on uskalla paljastaa jos kaveri pian käy täällä katsomassa! Pelkään vain pahoin, että tuosta tuli hiukan liian leveä. Ohjeen neule oli tehty huomattavasti ohuemmalla langalla ja minä pihinä käytin jotain nurkissa pyörineitä bambun jämiä. Pehmoinen ainakin on, raitoina on monta vuotta marinoitunutta TeeTeen Popparia. Vuosi sitten, kun mummu täytti 70 vuotta lupasin hänelle lahjaksi huivin. Mummu sai valita varastostani langan ja sai esittää toiveen haluaako kolmion vai suorakaiteen mallisen huivin. Kerroin mummulle huivilla olevan vuoden toimitusaika, joten pikkaisen kiire alkoi tälläkin tekeleellä tulla...

Viime kesänä aloittelin tätä Nuolitanssia Luxus Wavesta ohjeen mukaiselle mallikertamäärällä. Liian leveähän siitä oli tulossa ja malli söi lisäksi ihan tuhona lankaa! Päätin sitten purkaa tekeleen ja aloittaa puolet kapeampana. Pelkäsin, että lanka ei riitä, joten ostin sitä Ravelryn kautta lisää pari kerää.

Kyllästyin malliin melko pian (tämän takia en tee yleensä samaa mallikertaa toistuvia huiveja) ja sitä tuli tehtyä aina silloin tällöin muutamat mallikerrat Salattuja yms. muita laatusarjoja katsellen. Onneksi en valinnut tähän ohjeeseen ohuttakin ohuempaa huivilankaa vaan tällaisen rouhean ja keskipaksun langan! Tai onneksi mummu valitsi langan, koska vähän vihjailin, että haluan tästä langasta eroon... ;)
Nyt se on kuitenkin valmis, sillä vähän päälle kuuden kerän jälkeen päättelin huivin. Ja mitä tuhon lankaan tulee niin en kyllä oikein tykännyt...Onneksi tätä ei saa enää kaupasta eikä omasta lankavarastostanikaan.


Ohje: Nuolitanssi by Elina Urmas
Lanka: Novita Luxus Wave, menekki 6,2 kerää
Koko: 37cm x 217cm


 Ja lopuista tein sitten itselleni Lacy Baktuksen :)

2 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Kaunis lahjahuivi! Tuollainen toistuva mallikerta ja parin metrin mittainen huivi tuntuvat kyllä helposti loputtomilta, kun suorakaidehuivia tahkoaa. Onneksi sait sen valmiiksi!

Hansu kirjoitti...

ArualMaria, Kiitos! Toistuva mallikerta on niin tappava huivia neulottaessa..Kolmiohuivissa sitä ei jostain syystä tunne niin helposti, kun niissä on yleensä pari-kolme erilaista kaaviota per huivi. Suorakaiteet on niin tappavia, että toivottavasti oma äiti ei halua samanlaista...Lupasin hänellekin meinaan neuloa huivin, odottelen tässä kumman mallisen hän haluaa (toivottavasti kolmio!)