perjantaina, maaliskuuta 30, 2012

Herttainen frilla?


Koitti sekin päivä, että minä teen Frilla-huivin! Mummuni lähes pakotti minut tämän tekemään serkulleni (6v), mutta itse ei tätä halunnut. No mikäs siinä, mummuahan on toteltava tai muuten hän soittelee joka toinen päivä, että joko on tehty tai joko on ostettu... Ostin sitte minäkin tätä akryylilankaa eräästä neuletapaamisesta Napista ja Nauhasta. Retriitissä aloitin huivin Andran neuvomana (kyllä oli niin vaikee tehdä, että :D) ja kotona sitten tein tämän valmiiksi. Jospa tämä serkulle kelpaa :)

Frilla-huivi (ravelry-linkki)
Ohje: Joku yleinen, mitä Taitokeskuksissakin opetetaan ja toki kaikissa lankakaupoissa, joissa tätä lankaa myydään.
Lanka: Katia Ondas, 1 kerä
Puikot: 3mm Knit Prot, jotka kokivat turman Helsingin reissulla! Nyyh, pitää ostaa taas uudet irtopäät!


Retriitissä puolestaan sain valmiiksi tämän vain kolme kertaa aloitetun Hertan. Ei ihan ole tämä neulemojo ollut mulla tänä keväänä/ talvena kohdallaan... Paksumpaa lankaa kun oli niin viimein tajusin tehdä baby-koolla ja siitähän tuli passeli pipo! Lanka oli mukavaa, pehmeää ja vähän kimaltelevaa Extra Merino Soft Operaa (ravelry-linkki).

Takatalvi lienee tulossa niin johan alkaa taas olla pipoille käyttöä! Jäi kauan suunniteltu Brambles myös tekemättä "tälle talvelle", jahka sitten ensi talvelle kuten myös purkutuomiossa oleva Still light....

Hertta
Ohje: Hertta by Vilma Vuorio
Lanka: Extra Soft Merino Opera (96% merinoa, 3% polyesteria, 1% nylonia) noin 70grammaa
Puikot: 3mm
Fiilis: Jee :)


Ja sitten pitkästä aikaa haasteen kimppuun! Sain haasteen Monillaninnolla blogista jakamaan hyvää mieltä.
Hyvää mieltä saan monista asioista, kuten....

Neulomisesta
Ellei sitten käy, kuten eräille töille...Että joutuu purkamaan koko tekeleen. Myös uusien tekniikoiden ja kikkojen opettelu tuo mielihyvää. Opettelin vasta tämän vuoden puolella magick loop-tekniikan!

Ystävistä
Hyviä ystäviä minulla on vain kourallinen, mutta he ovat sitäkin tärkeimpiä :) Vasta kävimme yhden ystävän kanssa viikonloppureissulla Tampereen kylpylässä ja kyllä oli rentouttavaa!

Hyvästä ruoasta
Mikä parempi kuin hyvä seura ja hyvä ruoka! Viime kesänä aloitin säännöllisen epäsäännöllisen karppaamisen ja hyväksi on tämä tyyli havaittu. Syön kyllä satunnaisesti kaikkea, en kiellä itseltäni mitään erityisesti. Pannassa ovat kuitenkin peruna, riisi ja pasta sekä vaalea leipä. Näitäkin siedän pieninä annoksina.. En ole himokarppaaja, mutta tässä on tyylisuunta omalle ruokavaliolle.

Lomista
Mikään ei ole rentouttavampaa kuin loman suunnittelu ja lomalla oleminen :)

Kissoista
Kuten kuvistakin huomaa, tällainen karvaturri asustelee vanhempieni kotona. Tämän lisäksi on kaksi pitkäkarvaista kissaa. Nämä ovat varsin huomionipeitä ja hellyttäviä otuksia

Kesästä ja keväästä
Rakastan yli kaiken kesää... Pitkän talven jälkeen, kun lumi sulaa ja aurinko alkaa paistaa hihkun innosta odottaen kesää ja kyllä minä rakastan helteitä. Niitä helteitä kun toiset valittavat, että on hiostavaa ja tukalaa minä suorastaan nautin.

Musiikista
Yleensä fiilistelen musiikkia ihan yksikseni omassa kämpässäni (mulla on Kuopiossa asunto, mutta en tunne sitä oikein kodikseni...) samalla ehkä neuloen tai netissä surffaten. Olen aina pitänyt raskaammasta musiikista. Ja juuri nyt tilasinkin itse itselleni synttärilahjaksi Sonata Arctican uuden albumin ennakkomyynnistä.

Elokuvista, sarjoista ja kirjoista
Olisin aikaa enemmän kirjojen lukemiseen! Ehkä pitäisi vähentää nettisurffailua ja ottaa perinteinen kirja käteen :) Sarjoja tulee myös katseltua. Viimeisimpänä Game of Thrones, True Blood...

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin vähintään viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haastee, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi. (Linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

Ja etiäpäin laitan:


5 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Kaunis on hertta-myssy. Mummoille ei kyllä paljon parane sanoa ei. Kunhan mummo ei pakota sinua itsellesi tekemään, niin eiköhän se mene. :D

Emma kirjoitti...

Nätti Hertta! Kiitos haasteesta, oon kyllä vähän laiska ottamaan näitä vastaan mutta yritetään :D

ArualMaria kirjoitti...

Nätti pipo! Harmi, että sun puikkoja kohtas onnettomuus. :( Ja kiitos haasteesta!

Miia-Rebekka kirjoitti...

Kaunis Hertta.
Kiitoksia haasteesta :)

juuli kirjoitti...

Onpa söpöinen huivi!