tiistaina, maaliskuuta 13, 2012

Pikaneuleita ja ei-niin-pikaisia neuleita


Parin kuukauden Still lightin (rav.link) tahkoamisen jälkeen oli mukava tarttua pieneen työhön, joka tulee nopeasti valmiiksi. Kaveri tykästyi niin minun tekemiin Lyyra-sukkiin, että halusi mun tekevän hälle lyhytvariset sukat. Vartta ei saanut olla kuin muutama sentti. Vaatimuksena oli vain etten saa tehdä niistä ällöistä maanläheisistä väreistä joita itse enimmäkseen käytän :D Piti siis kaivaa varastosta kirkuvan kirkasta pinkkiä ja kaveriksi perinteistä mustaa. Molemmat sukat valmistuivat kahden illan aikana :) Lisää näitä pikaneuleita!


 Still light taas puolestaan ei ollut pikaneule... Pitkään olen tätä neuletta halunnut ja viimein joulun aikaan se pääsikin puikoille. Mielestäni tiheys oli ok ja puikot olivat 3,25mm. Toki ohjeessa oli suosituksena pienemmät puikot... Sitkeästi vain neuloin koko tunikan ja katsoin kunnolla vasta lopussa, että miltäs tämä näyttää oikeasti päällä! Ehkä olisi pitänyt kokeilla jo aiemmassa vaiheessa... En vain halunnut uskoa, että olen epäonistunut, että kauan haluamani neule ei olekaan hyvä päällä...

 Tämä on silti liian iso, teki mitä tahansa. Hihat ovat sopivat, mutta väljyyttä on liikaa ympäryksessä ja etenkin rintojen alla ja vyötärön kohdalla. En minä säkkiäkään tule pitämään, niin ei tätä ole mitään järkeä tällaisena laittaa kaappiin hautumaan. Purkuun siis menee. Vasta manasin, että uudestaan en tee, mutta minkäs teet kun haluan tämän neuleen! Ehkä ensi syksyksi saan valmiiksi. Seuraavan neuleen aloitan pienimmällä koolla ja pienemmillä puikoilla.


 Aina ei siis onnistuta ja joskus neulominenkin tuntuu vain suorittamiselta ja pakkopullalta. Pitäisi vaan saada lisää neuleita ja to-do-listaa tyhjäksi, mutta entisetkin on kesken. Tämän piti olla hauskaa ja mukavaa sekä rentouttava harrastus.

Eikä tämä Still light ollut ainoa joten neulon kohta toistamiseen! Aloitin Hertan...Neuloin ja huomasin, että pirulainen on kierteellä! No aloitin toistamiseen, mutta huomasin, että TÄSTÄKIN tulee liian iso! Eikun purkuun ja aloitus vauva-koolla, jospa nyt tulis sopiva, sillä haluan  myssyn tästä langasta, vaikka lanka onkin paksumpaa kuin ohjeessa!

Kai sitä välillä pitää epäonnistua ihan kunnolla niin voi taas nauttia onnistumisesta. Tässä epätoivon purkutilanteessa päätin purkaa myös äidille aloittamani huivin...En jaksa väkisellä vääntää ohjeesta, joka ei miellytä sitten yhtään!

Viikonloppuna on kuitenkin tiedossa neuleretriitti Päivölässä :) Toivottavasti siellä ei tarvitse purkaa!

11 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

No voi kurjuus. Aina ei voi onnistua, jos tämä nyt yhtään lohduttaa. Kuvissa neule ei kyllä näytä liian isolta, mutta itsehän sen tietää. Minulla on melkein aina päinvastainen tilanne eli pakkaa tulemaan liian pieniä neuleita eli on täälläkin purettu. Kumpi se sitten on parempi :)

Kristiina kirjoitti...

Voi nurku mikä purku. Miullakin oli pari melkein valmista neuletta purkutuomiota oottamassa pari vuotta(!) ja on niitä muitakin kesken jääneitä. Mut nää kaksi oli niin hyvistä langoista et sit vaan vihdoin ärsytyskynnys täyttyi ja kerin ne varovasti vyyhdeille ja kastelin ja kerin uudelleen ja voi että olin iloinen kun niistä sitten vihdoin valmistui jotain mieleistä ja käyttökelpoista. Neuleretriitti kuulostaa niin ihanalta!

Neulisti kirjoitti...

Huoh. Itselläkin oli tuossa vähän aikaa sitten melkoinen pieleenneulomisen putki päällä. Onneksi se jossain kohtaa kääntyy takaisin plussan puolelle. Tsemppiä!

ArualMaria kirjoitti...

Voi harmi! Tuollaisen ison projektin purkaminen kyllä latistaa neuleintoa. Mullakin odottelee yksi alpakkatunika edelleen purkua...

Kaisa kirjoitti...

Harmi että tuli liian iso. Oletko kokeillut laittaa vyötä tuohon vyötärön kohdalle? Se voisi pelastaa tilannetta.

Emma kirjoitti...

No voihan kökkö, ja niinku sie sitä neuloit ja neuloit :/ Vähemmästäkin sitä neuleinto latistuu... Parempaa onnea ensi kertaan ja hauskaa retriittiä!

Hilmukka kirjoitti...

Tuo tunne valtaa itsenikin välillä. Tsemppiä kovasti! Ja muuten.. Tunika taisi joutua nyt myös minun to do-listalle. Voi kauneus, mikä malli! :)

Hansu kirjoitti...

Annikainen, Aina ei tosiaan voi onnistua... Neule on kyllä iso ja se ahdistaa päällä, kun se ei ole istuva ja mukava vaan iso! Joten purkuun se menee...

Kristiina, Niinpä mitä niillä neuleilla tekee joita ei käytä? Parempi vaikka purkaa ja neuloa uudestaan kuin hautoa kaapissa...

Neulisti, Jospa se mullakin kääntyisi :) Kiitti!

ArualMaria, Jospa se tästä :) Jos retriittineuleissa onnistuisi :)

Kaisa, Valiettavasti vyö vyötäröllä ei pelasta sitä, että vyötärön kohdilla on ihan liikaa leveyttä. Enkä oikeen tykkää käyttää vöitä.. Ei oo mun juttu.

Emma, Kiitti :) Niinpä.. Tätä tuli tahkottua tovi, mutta jospa se kakkosversio olis täydellinen!

Hilmukka, Muista mitata tarkkaan koko ennen kuin teet! :D Ettei vain tule liian isoa tai pientä!

Karoliina kirjoitti...

Onko tuo hihoista ja hartioistakin iso? Eikös tuo ole ylhäältä alas? Yritän keksiä keinoa, että pääsisit mahdollisimman vähällä purkamisella.

Nilla kirjoitti...

Otatko haasteen vastaan ja jaat hyvää mieltä? Kurkistapas blogiini :)

Hansu kirjoitti...

Karoliina, Hihoista ei ole iso, mutta kädentie on iso. Ylhäältä alas on neulottu. Vinkkaa ihmeessä jos keksit jonkin keinon ;) En ole purkanut tekelettä vielä.

Nilla, Minäpäs kurkkaan! :)