lauantaina, helmikuuta 16, 2008

Kirjoneulevartiset sukat


Katselin juuri Ravelrysta, että joillakin nämäkin sukat onnistuivat. Mulla ei. Jotenkin vaan lörpöttää tuosta nilkan kohdalta. Älykääpiö kun olen en malttanut kokeilla sukkia tekovaiheessa... Nilkka on mun siroon jalkaan ihan liian lörppö!Tein näitä sukkia matkoilla. Toisen sukan tekaisin kyllä valmiiksi kotona, kun en enää jaksanut katsella näitä keskeneräisinä.
Varret oli kiva neuloa. Tykkään kirjoneuleesta, mutta tuo suora osuus niin tympii... Plääh, varsinkin sukissa ja lapasissa.


Ohjetta tottelematta kantapään tein walesilaiseen tyyliin ekaa kertaa kokeilemalla. Ihan kiva tekniikka. Tosin luultavasti joudun melkein hetipian paikkaamaan puhki kuluneen kantapään. Suosin siksi vahvistettuja kantalappuja.


Lörpötyskuva! Toinen sukka on paljon timmimpi! Miten se voi olla muka mahdollista... Lapsistakin tulee yleensä toisesta isompi... Kengän sisäpuolella näitä kyllä käytetään. Ei julkisilla paikoilla. Eikä todellakaan kehtaa antaa kenellekään. Häpeän itse.

Kirjoneulevartiset sukat

Ohje: Sukkasillaan- kirja. Kyllikki Mitronen
Lanka: Novita, Nalle sekä Asa Gjestal & Spinnerin joku ohkanen lanka.
Puikot: 3 millin bambusukkikset

11 kommenttia:

Mewril kirjoitti...

Kyllä noin kauniit varret kompensoi aika hyvin tuota lörpötystä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voi harmi! Mitäs jos purkais siihen kirjoneuleeseen asti ja kaventelis ensin (tai vaihtais pienempään puikkokokoon?) ja sitten neulois jalkaterän uusiks?

Varsi on tosi kaunis.

Marsvin

Hansu kirjoitti...

Mewril, Niinpä! Toinen sukka vaan tahtoo valua alas makkaralle. Ainakin paljaassa sääressä.

Marsvin, En nyt ainaskaan jaksa purkaa. Saattaa olla, että ajan päästä kuitenkin sen teen. Nallea en varmaan osais kaks puolosilla neuloa. Joten kavennus on parempi korjaus.
Kiitos.

Satu H kirjoitti...

varret on kyllä upeat! auttaisko lörpötystä ohuet sukat alla?

Hansu kirjoitti...

Satu, On ohuet sukat alla. Ei Nallea pysty pitämään jalassa ilman sukkia. En minä ainkaan. Kaulassa ei kutita, mutta jalassa kyllä!

Elli kirjoitti...

Tosi kauniit sukat. Toivottavasti pääsevät pitoon lörpöttävistä varsista huolimatta. Tuollaiset pikkufibat harmittaa aina ittellä paljon, vaikka muut ei niitä yleensä edes huomaa.

heidi kirjoitti...

Voi mikä harmi! Minullekin tulee liian isoja sukkia Mitrosen mallin mukaan, vaikka käsialani on tiukka. Suurin osa ohjeista on kirjoitettu peltityyliin jo valmiiksi, joten puikkoja ei juuri voi pienennellä, mutta olen nyt tottunut vähentämään aina muutaman silmukan.

Jos käyttäisit niitä (lyhytvartisissa?) kengissä hameen kanssa, niin ainakin kauniit varret pääsisivät oikeuksiinsa!

Hansu kirjoitti...

Heidi, Mulla tulee aina isoja, koska mun käsiala on puolestaan löysä ja nilkka on normaalinilkkaa ohuempi. Vaikka jalkaterä onkin niin kuin vene (koko 39) niin nilkka on siro! Ei ihme, että pussittaa. Puran tuon toisen sukan ja kavennan nilkassa.

Käytän varmasti jossain vaiheessa lyhytvartisissa kengissä lumien sulettua sukkia, hameitakin löytyy :) Pitää virkata kuminauhaa resoriin niin pysyy paremmin ylhäällä.

Hansu kirjoitti...

Elli, Pikkumokia tulee usein, en yleensä jaksa purkaa isoissa töissä. Nää sukat harmittaa niin paljo, että purkuun menee!

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Hienot sukat ja tuota kantapäätä voisin kyllä testata... voikohan sen tehdä vahvistettuna?

Hansu kirjoitti...

Sia, Kantapäämalli oli kiva, sen ohje löytyy Ullasta ainakin. Luulisin, että sen voi tehdä vahvistettuna, keskisilmukkaa ei ole pakko tehdä jos ei halua. Kavennukset ovat tässä mallissa pääasia.