perjantaina, maaliskuuta 07, 2008

Salomonin solmuja


Niin vain loma on edennyt loppua kohti. Jo sunnuntaina palaan takaisin Savoon. Sain kuitenkin ommeltua pari juttua vessaan, jotka kuvaan myöhemmin ja vaihdettua uusiin housuihin vetoketjun. Olen aina tiennyt, että Seppälän housut ei oo laatua, mutta se on jo huippua, että ekalla pitokerralla hajoaa vetoketju! En viittinyt palauttaa seitsemän euron tarjousfarkkuja. Vaihdoin vetskarin.Kuvia on otettu myös uutukaisella kameralla, joka kantaa merkkiä Canon EOS 400D. En tyytynyt siihen kökköön kittiputkeen, vaan mullon hiukksen parempi objektiivi :) Kyllä nyt kelpaa ottaa kuvia!

Salomonin solmu-huivi valmistui eilen iltahämärssä. Varsin iso tuli jo kahdesta kerästä lankaa!


Salomonin solmuilla virkattu kolmiohuivi

Lanka: Novita Rose Mohair- lankaa ( 65% akryylia ja 35% mohairia) noin 90 grammaa. Nämäkin saatu viime kierroksella Sny:ltä :)
Koukku: 2,25 milliä
Fiilis: No ihan jees, en mä näitä montaa putkeen kyllä jaksa tehdä. Äidille jos tekis lahjaks sellasen suorakaiteen muotoisen huivinIhme juttu kun ei Novitan mohair kutita. Niin monet langat kutittaa... Kaverin synttärilahjaan ostin vasta vauvalankaa, merinovillaa ja just luin sen jälkeen noista traagisista merinovillan keritsimisistä. Ohjelmaa en kattonut. Ois vaan aina kiva tietää mistä lanka tulee.


Tosiaan miten kävikään kun aioin huovuttaa sitä Mariomyssyä ja lapasia. Vanuttu ja venytty, ei kutistunut eikä huopunut. Paskaa lankaa, nyt taas muistan miksi en suosi akryylilankaa. Tosin langassa oli puolet villaa! Puran varmaan tuosta lankaa ja jämistä teen uuden myssyn. Sitä vaan ei sitten voi pesasta kuin vähän käsin :(

7 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

onnea uudelle kameralle! :) kaunis tuli huivista.

Jennuska kirjoitti...

No kivahan tuostaki tuli =)
Se mohairi ei varmaan kutita siks koska mä kutian ja rapsutan itteeni ku hullu jos on jotain vähänkään kutittavaista lähellä :D
Oon varmaan alitajuisesti valinnut noita niin ettei "muakaan" kutittais :P
Mulla on neulomismasennus. Sukat ei etene, Pistaasi ei etene, solmut ei etene.. ja silti hamsteroin kaikkea ihanaa Modasta ja SK:sta

Hansu kirjoitti...

Satu, Kiitos :) Kamera on jo kovassa käytössä!

Jennuska, Niin siinä on varmaan käyny. Mulloli aikasemmin jotain halpaa Dream Mohairia, se kutitti niin pirusti. Tein siitä hihattimen, joka makaa jossain kaapin pohjalla. Tänä syksynä käyttökertoja 1.

Ei aina tarttekaa neuloa. Välillä voi ommella! Tai tehdä jotain ihan muuta. Uusi Sk ei antanut mulle mitään virikkeitä ja uusi Moda sekä Ottobre makaavat Savossa kämpän lattialla. Siellä on varmaan tulva postista kun on viikon ollut pois...

Jennuska kirjoitti...

Lähdin joo mukaan,tosin nyt on pakko sanoa että vähän ristiriitainen fiilis heti alkuunsa.. mutta eiköhän se tästä..

Suolaaja kirjoitti...

Kauniita kuvia! Ja kivannäköiset ovat vihreä myssy ja mohairhuivi. Huomasin, että Garnstudion Vivaldi ei myöskään kutita, toisin kuin esim Sublimen mohair, jota en voi käyttää ollenkaan. (tai vois kai siitä tehdä vaikka maskotteja, hehe.)

Elli kirjoitti...

Oh, uusi kamera! Ei muuta kuin hyviä kuvia! :)

Hansu kirjoitti...

Jennuska, Jos se on vain alun fiilistä...

Suolaaja, En tiedä Hjertegranin Sharonista, sitä ostin muutamia viikkoja sitten. Aika karheen olosta, saattaa kutittaa. Se on niin ihmisestä ja siitä langasta kiinni kutittaminen.

Elli, Niitäpä hyvinkin! Ei vaan uskalla kovin tuon kameran kanssa heilua kun on niin kallis peli...