maanantaina, syyskuuta 08, 2008

Pieniä ompeluksia ja lankaa, lankaa, lisää lankaa!


Kukkaron kehykset ovat odottaneet jo tovin, että saan ommeltua niille kukkarot ja liimattua kankaat kiinni kehyksiin. Tein kesällä jo muutamia kukkaroita, mutta liima oli jotenkin huonoa. Lähtivät mokomat irti kehyksistä! Muistaakseni se oli Bostikin kirkasta liimaa, joka soveltuu kankaalle, puulle yms. lähes kaikelle. Nyt kokeilin ihan perusrakennus/puuliimaa. Jospa tämä pysyisi. Vai mitä liimaa muut olette käyttäneet? Kiva jos pussukka hajoaa just kun se on täynnä tavaraa..

Pussukan kangas on peräisin paneliverhosta. Samaiten tuon neulakirjan kangas, samaa kun on. Koulussa tarttee kulettaa jatkuvasti kaikenlaista tavaraa mattopuukosta aina neuloihin ja kankaisiin niin tällaset pienet ja isot pussukat sekä neulakirjat on käteviä.


Tässä toinen pussukka, johon käytin viime keväänä painamaani kangasta. Sisältä löytyy lankaa. Tarjouksesta Naturaa pari kerää.


ja sitten vielä pari kerää lisää... Trekking ei ollut tarjouksessa, mutta jossakin vaiheessa siitä tulee Baijerilaiset sukat! Sitten oli vain pakko ostaa tarjouksesta Feelingiä kaks kerää ja kaksi vyyhteä Gjestalin Naturgarn nro.2:sta. Ihan pakko siis..

Hain postista tänään myös paketin Titityyltä. Toinen kerä Xie-bambulankaa. Nyt tehdään kaksinkertaisella langalla uudestaan Shettis. Menee hermot noin ohuen langan kanssa! Samalla piti tilata yksi vyyhti ruskeaa sukkalankaa... Nam. Ja kohta varmaan siis tällä viikolla tulee pienoinen tilaus Vuorelmalta. Ihan pieni vain. Kaksi vyyhteä lankaa ja yksi virkkuukoukku. Pitäiskö joskus lopettaa tämä hamstraaminen? Mä en oo koskaan lankalakossa.


Ompelin lauantaina myös yhden kankaan huiviksi. Nähtyäni tämän kankaan palan keväälä Eurokankaan laarissa ja huomattuani miten halvalla se lähti mukaani olin onnellinen. Leikkasin kankaan kahtia ja sur. sur. ompelin laitaan ja liitoskohtaan saumurilla rullapäärmeen. Halpa uusi huivi :) Hyvä mieli :D Ja nyt jumppaamaan! Tämän syksyn jumpat on alkaneet.

Tajusin muuten eilen mikä mulla mätti dollaritakin pitsineuleessa. Tein slip1 k2 psso-osuuden aiemmin slip1 k2tog psso. Ei ihme, että silmukat vähenee!

Missä lie on mun Ottobre Woman-lehti! Se on ollut kaupoissa jo viikon, mutta ei oo mulle asti tullut! Nyyh.

6 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

pussukoita ei oo koskaan liikaa. :)

Hansu kirjoitti...

Satu H, No ei tosiaankaan oo! Ne hukkuu aina johonkin.

Anonyymi kirjoitti...

voi ihannan näköinen tuo viereä pussukka. mäkin tahdon.... kiva että selvisit tuo dollari takin onglma. lankojakaan ei ole koskaa likaa...
thamara

Satu H kirjoitti...

joo, saattaa se tabletti olla hemtexistä, ihan niinko oisin sellasia siellä kans nähnyt. :) ei oo siis mun oma tabletti vaan otin ne lehtikuvat solhagan reissussa.

Reetta kirjoitti...

Hei, sinulla on todella sievä blogi! Tekisipä mieli neuloa pitkästä aikaa jotain. Inspiroivia pipokuvia :-)

Hansu kirjoitti...

Thamara, Kiitokseksi voin kyllä tehdä sulle pussukan! Laita sähkäriin osoite ja millasen pussukan haluat!

Satu, Ai se ei ollutkaan sun..

Reetta, Kiitti. Pitää pistäytyä sun blogissa. Kiva tutustua uusiin lukijoihin!