torstaina, lokakuuta 16, 2008

Kasa puita= kangaspuut


Olin pitemmän viikonlopun käymässä kotikotona ja sain ommeltua paljon pientä ja kivaa, lähinnä oravakankaasta. Ehkä luvassa arvonnan tynkää tässä pian! Kunhan saan työt koulusta ensi viikolla takaisin.

Kerkesin testaamaan kangaspuita. Puissa oli loimi valmiina ja matontynkäkin aloitettuna. Puut saatiin tuotua Savosta niin, että saimme loimen, sidonnan ja niisivarretkin kätevästi paikalleen. Pientä säätöä on vielä, koska viriö ei nouse kunnolla ja reunavahvikelangat on oikeassa reunassa ristissä. Pitänee rientää täällä Kuopiossa Taitokeskukseen ostamaan mustaa kalalankaa ja paperinarua tai jotain muuta mukavaa matskua mattoon.


Kangaspuiden päällä mätköttää toppi. Malli on taas painijaselkäinen aletrikoosta toteutettu. Mulla huutaa vaatekappi tyhjyyttään pitkistä paidoista, joten piti tekaista neuletakin alle pitkä toppi ettei selkää palella.

Pientä murhetta tässäkin oli. Pääntie lörähti totaalisesti kiemuralle kun ensin yritin tuolla samalla kankaalla ommella pääntiekaitaletta. Purin ja vuodatin verta pistämällä sormeen aika pahasti purkurilla... Ompelin tämän jälkeen tiukemmasta trikoosta pääntie- ja olkasaumat. Lörähti edelleen pääntiestä ja tajusin ettei vika ole siinä kaiteleessa vaan itse topin kankaassa, se joustaa niin paljon leveyssuuntaan ettei mikään auta. En enää purkanut van ompelin kuminauhan kaitaleen nurjalle puolelle. Johan välttää neuletakin alla.

Täällä jatkuu nyt päätyönä Shettiksen neulonta :)

5 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Purkuri = ratkoja ?
Toivottavasti sormi paranee.
Kiva kangas paidassa, eniveis :)

Hansu kirjoitti...

Maiju, Juu purkuri on ratkoja. Ajatushärö eli häiriö eilen illalla. Ei lanttu enää leikannut kun mietin mikä sen ratkojan nimi nyt olikaan. hehe!

Paidan kangas on tosiaan aika kivaa :)

WeirdRockStar kirjoitti...

Kandee kiinnittää nelepohjainen tukikangas alavaroihin ja muotokaitaleisiin, niin ei lörpsähdä.
Muuten toi orava teema ja väri... sun pitäis aina pukeutua tuohon väriin. Sopii todella hyvin sulle!

Hansu kirjoitti...

Weirdrockstar, Mulla ei taida olla tukikankaita kuin sellaista silitettävää mallia ja kaksipuolista tukikangasta. Eipä hirveesti tuu niitä käytettyä, vaikka pitäis. Housujen vyötäröissä oon niitä käyttänyt...

Ai keltaruskeeseen väriin? Mulla on nykyään aika paljon vihreetä ja ruskeeta, mutta tuota keltaseen viittaavaa väriä en oo oikein sulattanut, tiedän, että se passais mulle.

Hansu Napapiiriltä kirjoitti...

Voi harmistus dollaritakkiasi! Itselläni on hämäriä muistikuvia että "tuikkaisin" lisäykset ja kavennukset useimmiten laitoihin, mutta joskus oli pakko kuvion säilymisen takia lisätä hieman keskemmällä. Palmikonpuoleinen etukpl on valitettavasti melko muodoton, en saanut nappilistan puoleisista kavennuksista siistin "kulmikasta". Kun takki oli valmis, on se hiukan liian niukka. =( Pitänee höryttää uudestaan kovalla kädellä ja siirtää nappia (ai miten niin, vois vaikka laihduttaa??!! :D)

Oravat on muuten tosi sööttejä!!