lauantaina, lokakuuta 04, 2008

Oravaa moninkerroin


Painoin koulussa oravakangasta tässä jaksossa, josta lähti superinnostus näihin oravalapasiin. Ohje on kyllä ollut tulostettuna jo vuoden päivät. Nyt vasta tuli suunnaton innostus lapasia kohtaan!

Oravalapaset puolestaan innostutti tekemään tuon pipon... Piti olla kaveri lapasille! Huivia en kuitenkaan ole aloittanut, enkä tähän hätään ole tekemässäkään.

Lankoja mietin tovin, tulihan näistäkin vähän reilut, että olis saanut olla vielä ohuemmat langat. Alun perin meinasin neuloa lapaset tuosta Tuvesta, jota käytin pipoon. Huh, ois tullu tosi paksut lapaset!

Olin menossa kuvaamaan ulos, mutta kerkes tulla pimeä puolessa tunnissa! Menin kuitenkin ulos, mutta eihän kamera suostunut ottamaan kuvia ja mua pelotti. Jotain teinikosseja tuli pyörällä tuosta liikennepuiston läpi jossa olin. Lähdin äkkiä sisälle ottamaan huonoja kuvia itselaukaisimella.


Oravalapaset
Ohje: helloyarn
Lanka: Pohjakuviossa Novita Nalle, meni sellanen nöttönen ja ei ihan riittänytkään. Oravakuviossa ja muutenkin kuvioina Novita Florica kasvivärjättynä.
Puikot: 3,5 milliset sukkikset
Fiilis: Kivat! Ihanat, mutta hiukkasen isot..


Oravapipo
Ohje: Jatan Mariomyssy taas kerran. Toiset lisäykset tein vasta ekan oravarivin jälkeen ja aloitin kavennukset toisen oravakuvion jälkeen. Loppukavennukset sitten teinkin vähän ohjetta nopsempaa, sillä lanka oli loppumassa.
Oravakuvio: Jessica Trompilta
Lanka: Marks& Kattens Tuva (100& villa, n50g ~55m), tuota ruskeempaa meni koko kerä eikö ois riittänytkään. Otin kaveriksi samaa lankaa vähän vihreempänä kun sattu nyt olemaan. Oravakuviot on tehty kaksinkertaisella kasvivärjätyllä Novitan Floricalla.
Puikot: Oisko ollu 4,5 millinen pyörö
Fiilis: Kiva! Muista, että tämä pitää pestä käsin! Huopuu pesukoneessa, ehkä liikaakin.... Tulee pian taas kulho, kuten siitä Alpakka-merinovillapiposta!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat oravalapaset ja myssy :) On tosi kiva väritys setissä.

Tytti kirjoitti...

Tosi suloinen oravasetti!

Christina kirjoitti...

Ai kun herttaiset oravalapaset ja myssy!

Villilanka kirjoitti...

Kurjaa että homma niin sanotusti pissii teillä. Saa nyt nähdä jatkossa miten tuo meidän systeemi pelaa, mutta ymmärtääkseni perustuu juuri oppilaiden omatoimisuuteen; punnitaan ite ja merkitään ite ylös. Viimeksi katsottiin sitten open kanssa sieltä kansiosta ne hinnat. Kun käytiin maksamassa, niin sille toimistotädille vaan sanottiin se yhteissumma ja maksusta sai kuitin.
Kiva tuo oravasetti! Pianhan onkin jo pipoaika :)

Tui kirjoitti...

Tää setti on ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana setti, kauniit, toisiinsa sointuvat värit =)!

Hansu kirjoitti...

Tess, Kiitos. Värit on niin mua :)

Tytti, Kiitti!

Christina, Sööttiä, kerroin parille kaverille mun oravasyndroomasta, mikäköhän niiden reaktio on kun laitan nää päälle...

Villilanka, Kyllä me itse ne punnitaan ja laitetaan lapulle, Laput lähetetään toimistoon eri pisteeseen, jossa joku KÄSIN laskee ne. Ei siis ihme, että tulee virheitä kun on miljoonia ottoja ja panoja! Pitäis olla sähkösesti tai jotenkin toimivammin tuo systeemi. Mullekin tuli ekassa ammatillisessa jaksossa vähän alle sata euroa pelkistä kudontakokeiluista, juu. Ei vissiin kallista. Täytyy siis ola virhe! Mutta ei ollut millä todistaa, niin on pakko maksaa.

Tui, Kiitos.

Jossup, täytyy olla mätsäävät värit, muuten ei saa mielenrauhaa :)

JohannaL kirjoitti...

Ihana pipo ja lapset. Mullakin tuo malli odottaa että joskus innostuisin tekemään.

Satu H kirjoitti...

vähäkö hieno setti, oravat on kamuja. :)

Tiinatuuli kirjoitti...

Saa meillä yliopistolla tehdä ihan ilmaseksi, vaan kun olin kesän kotosalla niin Oulun TaitoShopissa kävin kutomassa. Idea koko hommaan kun tuli aika myöhään @:)

On muuten hienot lapaset, pitäisi tehdä itsellekin kirjoneulelapaset... :)

Hansu kirjoitti...

Johanna L. Kiitos. Malli oli helppo toteuttaa!

Satu, Niin on. Tahtois yhden lemmikiksi!

Tiinatuuli, Ai sä kävit Käsityökeskuksessa (siis hienosti sanottuna Taito keskuksessa) kutomassa.
Harmi vain, ideat tulee usein vähän liian myöhään...

Limeadine kirjoitti...

Kivat nuo oravat, oikein perinteisen oloisetkin vielä. Mikä on siis hyvä asia!

Hansu kirjoitti...

Limeadine, Kiitos! Orava on niin ihana eläin. Katsos tuossa yllä on nyt lisää oravia!