torstaina, lokakuuta 09, 2008

Oravamania vie nahatkin mennessään


Huhheijaa, syksy on melkein mennyt! Meillä on ensimmäinen jakso nyt lopuillaan koulussa ja ensi viikolla on odotettu syysloma! Tämä ammatillinen jakso oli oikeasti innostava. Pidin siitä tooosi paljon.

Pari kulhoa tuli tehtyä. Etualalla on suomenlampaan villasta huovutettu ja kovetettu kulho. Sisäpuolella on kovetusaineena Natura himmeä sisälakka.

Tämän muotovalion takana on se murheenkryyni alpakka-merinovillapipo. Pirulainen meni ihan piloille koneessa niin tein siitä kulhon. Kovetusaineena ulkopuolella Natura kiiltävä sisälakka ja sitäpuolelle laitoin ihan vain vähän Emudexia, jolla käsitellään huopahattujen aihioita.

Sitten on huopakirjaa. Kannet huovutin niin koviksi ja tein niistä niin paksut ettei mitään myrkkyjä niihin tarvinnut sivellä. Avoselkäinen kirja on tämä. Enemmän kuvia mulla on Photobucketissa, johon voin laittaa tämän päivän aikana vielä linkin tuonne sivupalkkiin.


Kankaapainannasta se kaikki lähti... Sivupoluille, käpyjen valtakuntaan. Seulassa on tosiaan vieläkin valotettuna oravakuvio. Ruskea oravakangas on se iso kangas, mikä meidän piti tehdä kankaanpainannassa. Kankaassa piti olla myös kolmiulotteinen vaikutelma. Mulla sitä kyllä on, sillä kuva ei tosiaan ole tärähtänyt! Oravat hyppivät sieltä silmille.

Pohjan olen maalannut kahdella eri ruskean sävyisellä ruiskupastalla ja päälle olen painanut ensin harmaat oravat ja sitten aloitin painamaan noita mustia oravia tuohon vähän ensimmäisten oravien sivuun kun opettaja tuli katsomaan. Migreeni saattaa tulla noinkin vähästä niin en sitten painanut koko kangasta kolmiulotteiseksi.


Testailin myös mustaan kankaaseen monenlaisia oravia jämäväreillä ja peittopastalla...


Ensimmäisestä kokeilusta ompelin tyynyliinat.


Huopajämistä tein tilpehöörejä. Rintakoruja ja magneetteja.

Ja pussukoita tein myös huopakokeiluista ja yhdestä oravakankaasta, jossa oli myös kohopastalla painettuja oravia.

Semmosta, nyt vois taas keskittyä neulomiseen. Luukusta kolahti tänään The Ultimate Sourcebook of Knitting and Crochet Stitches. Jee!

8 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Ja näkyy tulevan roskapostia, vaikka kuinka on sanavahvistukset tai sitten joku pilallaan laittelee. En tykkää.

Lotta kirjoitti...

Oi ku hienot noi kulhot! Mii laiks kovasti. Ja kateus iski sun koulusta, pitäsköhän itekki vaihtaa rajusti alaa (näin ku alkaa valmistuminen lähestyä niin kummasti kiinnostaa kaikki muu ;)). Saispa joskus painaa samassa määrin omaa kangasta, kurret oli erittäin jännät.

Hansu kirjoitti...

Lotta, Kannattaa muistaa, että mitä näytän koulutöitä ja kerron niin yleensä se on se huipuin juttu, huonoja asioita en aina mainitse. Ei meillä nyt niin hirveesti niitä huonoja juttuja oo, jakson alussa on pää tyhjänä, mutta sitten niitä ideoita alkaa tulla ja päivät sujuvat.

Kankaanpaino onnistuu kotioloissakin tai sun pitää ilmoittautua jollekin kurssille.

Saas nähdä miten mulla käy valmistumisen jälkeen. Ehkä jatkan vielä opiskeluita tuolla yliopiston puolella..

Satu H kirjoitti...

hienoja kankaita ja muita töitä, sää osaat monenlaista!:)

Heli kirjoitti...

Ihana tuo orava-teema, kun se on sun käsissä päässyt oikein kunnolla rönsyilemään!!

Emma kirjoitti...

Hyviä kuviahan nuo oli vaikka niistä valitit. Ei se ruskee näytä tärähtäneeltä.
...Jokos oravat alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää?

Hansu kirjoitti...

Satu H, Pitää kehittää taitoja kun on koulussa. Pitää olla monipuolinen! Tekemällä oppii :)

Heli, Aivan.. Nyt on oravaa oikein olan takaa.

Emma, Kiva kun kommentoit! Kyllä se mun mielestä vähän näyttää. Kriittinen minä astuu esiin. Rupes haittaan kun selitin ihan liikaa siinä arvioinnissa, yleensä mun selitykset on tehty viidessä minuutissa! Jonna ja Saara rupes nauraan siitä mun pipokulhosta niin mä intouduin...
Siis nää kankaat alkaa kyllästyttää! Pipo ja lapaset ei :) Ne on kivat. Näytin Eeva-opelle ja se puisteli päätään, että millon mä tollaset oon tehny ja Amicalla oli salaattilinjastossa maapähkinöitä eilen! Nyt loppu oravateema.

Kata kirjoitti...

Voi kiitos! Tangeled on kyllä ihana malli, mutta kysyy myös kärsivällisyyttä..:) Ihana tuo sinun oravakangas, rakastuin ihan täysin!