lauantaina, marraskuuta 15, 2008

Lapasia ja messuilua


Poikaystävän pikkusisko saa kohta lapaset palkkiona hiustenleikkuusta. Arvelin teini-iän hiukan ylittäneen mustasta väristä ja pääkalloista vielä pitävän ehkä pitävän pirates lapasista.
Tikuttelin näitä eniten koulussa kun ei jaksa vaan istua ja kuunnella taidehistoriaa. Uni meinaa muuten tulla!

Pirate mittens
Ohje: Helloyarn.com, ravelrysta.
Lanka: Novita Nalle musta ja luonnonvalkoinen. Alle puoli kerää meni molempia.
Puikot: 3 mm sukkapuikot.

Oon menny lupaamaan poikaystävälle ja sen veljelle vielä villasukat...


Kyllähän minäkin kävin eilen Tampereella! Ensimmäistä kertaa Tampereen messuilla. Jokin ihmeen pihiys mulle iski siellä messuilla, kuitenkin melkein kaikki rahat meni... En raaskinut ostaa Titityyltä Knits Picksin sukkapuikkosettiä, vaan tyydyin tähän pienempään pyörösettiin. Noille on käyttöä! Alpacat lähti Tapion Kaupan ständilta ja Anti ticklet Piikko Pirrasta, missä Andra oli myyjänä ja minä en ollu tunnistaa. Lähtiessä tajusin. Jossain horroksen lähimailla kuljin sen toisen hallin läpi. Olis pitänyt aloittaa siitä hallista, eikä tapahtumahallista. En muistan mistä ostin nuo Giannat, ihania kuitenkin oli :) Liina-kalalankaa tarvitsen omien puiden mattoloimen parsimiseen ja mahdolliseen loimen luontiin tulevaisuudessa.

Päivä meni hyvin ja paljon nähtävää oli! Mukava reissu kaikinpuolin, vaikka kaverilla tuli huono olo. Liian pitkä päivä syömättä. Eksyttiin varmaan kolme kertaa tullessa messuille. Ei löydetty Pirkkahallia, vaan navigaattori käski mennä aina väärälle rampille ja millon oltiin menossa Helsikiin ja millon Vaasaan päin. No, kolmannella kerralla jonon pituudesta päätellen olimme vihdoinkin oikeassa paikassa!

Eniten rassas messuilla huonosti käyttäytyvät mummot. Ne vasta käyttikin kyynärpäätaktiikkaa ja puski joka paikkaan, sekä otti koko nipun arpalappuja käteensä ja ei antanut niitä muille. Meinas jossain vaiheessa palaa totaalisesti käämit niihin mummomuureihin, mutta sisulla mentiin aina läpi.

Periaatteena mulla oli kuitenkin etten osta mitään sellasta, mitä voin ostaa kotikaupungin kaupoista. En todellakaan ostanut Novitaa. Mietin niitä vauhkoontuneita Novitafanaattikkoja ja kiersin sen alueen kaukaa. Haloo, Rose-mohair oli kalliimpaa kuin ainakin omat aiemmin hamstraamani mohairit jostain Anttilan alesta.

Menin tilaamaan Sk:n, ihan vain sen takia, että Anu Harkki aloittaa päätoimittajan pestin. Jospa lehti paranis ensi vuonna! Kylkiäiskirjalla ei kyllä sitten tehnyt oikeestaan mitään... Joku viaton kaveri saa ehkä sen lahjaksi.


Menin pari viikkoa sitten liittymään Jujuunkin. Halusin tilata tuon Taito tehdä, ilo onnistua-kirjan ja kahdeksi muuksi kirjaski sitten valitsin Hopeasavi-kirjan ja Virkkauskirjan. Virkkauskirjassa ei ollut juuri mulle mitään, se menee varmaan äidin hyllyyn. Hopeasavi alkoi kiinnostaa. Muuten en aio koruja väsäillä. Pitää joku raja vetää näihin harrastuksiin.

10 kommenttia:

david santos kirjoitti...

Wonderful!!!
Your work is Art!
Congratulations!!
Have a nice weekend!!!

Tiinatuuli kirjoitti...

En ole siis ainoa, joka pitää nukahtamista loitolla neuleella luennolla :D Mun pitää yleensä vielä ottaa kaksi eri työtä mukaan: toisella luennolla helpompi, että malttaa seurata mielenkiintosia juttuja ja toisessa vähän vaativampaa että pysyy hereillä... :)

Lotta kirjoitti...

Äh, jos oisin tienny että olit täällä, oisin ehkä kuitenki kallistunu tulemaan paikalle! Tai no, ehkä parempi näin ku rahaa ei oo yhtään... :)

SK on tosiaan nykyään ollu paljon parempi, vuoden ajan ihan jees ja koko ajan parempaan suuntaan menossa. Kaavotukset on viimeinki tullu 80-luvulta tähän päivään, leiska on parempi, ohjeet on kivempia - ihmeen paljon se päätoimittaja vaikuttaa ilmeisesti.

Limeadine kirjoitti...

Vaikuttaapas hurjalta meno messuilla! Mä olen usein miettinyt, miksi sellaiset nuorehkot mummot on tosi päällekäyviä. Vanhat mummelit on taas yleensä tosi mukavia. Hyvä kuitenkin, että löytyi lankoja!

Hansu kirjoitti...

Tiinatuuli, Ainakin ruokailun jälkeen mulla tulee puutuminen ja auditoriossa nukun ihan aina! Vaikka ois mielenkiintonen luento niin silti tulee uni silmään. Mulla on nyt näitä kirjoneulelapasia koulussa kuletettavaksi. Ne pitää ainakin hereillä!

Lotta, Rahattomana ois ehkä ollut tuskaa lähteä kässämessuille! Niin, en mä sen kummemmin huudellut tulemistani Treelle. Pakko päästä kyllä ens vuonna, kun vielä täällä Kuopiossa mitä luultavemmin asun. Pohjanmaalta ei viitti Treelle asti lähteä autolla.

Onneks se vanha päätoimittaja lähti sieltä, jouti jo tulla uus! Se oli vissiin sen 10 vuotta ollut päätoimittajana ja no, lehti on välillä ollut mitä on. Eniten on ottanut pattiin järkyttävät kaavamallit ja neuleohjeet.. Kaippa se siitä paranis!

Limeadine, Kyllä ne oli nuoria ja vanhoja mummuja, siis ihan molempia sielä kyynärpää eellä tunkemassa joka paikkaan! Kahvijonossakin yritettiin etuilla mummojen voimin.

Ois niitä lankoja ollut vaikka kuinka, mutta piti malttaa...

Satu H kirjoitti...

harmi ettei oltu liikkeellä samana päivänä, ois ollu kiv treffata!

jennuska kirjoitti...

heissan pitkästä aikaa!
Aikaa on kulunut vaikka kuinka kun olen täällä viimeksi käynyt, muutto omaan kotiin ymsi ymsi on vienyt kyllä viimeiset ajat aika tehokkaasti.
Langat meni muutossa "hoitoon" äidille, taka-ajatuksena tietysti että niistä siellä syntyisi tällä välillä jotain mielenkiintoista.
Mokkasukan "herra kanerva" odottaa pianonkulmalla ideaa, any ideas?
Jotain simppeliä sen pitää yhä olla ja aika aivotontakin että pääsen takaisin vauhtiin.

Nyt pitää taas livahtaa tänne jatkossakin katsomaan mitä olet saanut aikaan.
Talven odotuksia,

Jenni

Lotta kirjoitti...

Teen sinulle hyvin edullisen tarjouksen m-kirjaimesta. Lähtee jopa Anttila-hintaa edullisemmalla.

Ja apinoi ihmeessä Isoveljen kanssa, se sopi tohon malliin hyvin, tiheys kerranki kohdalleen. Luonnonvalkonen tosiaan käyttäyty pikkusen paremmin ku keltanen, mutta ihan jees sitäki oli neuloa... vihreehän siinä on kans ihana, mutten vielä oo löytäny mitään mallia sille. Ehkä huomaa, että mä oon nyt innostunu siitä langasta - ku kerranki novitalainen toimii just niinku haluais :).

Hansu kirjoitti...

Lotta, Otan vastaan ämmän ja haen sitä sammaleen vihreää Isoveljeä Anttilasta! Siihen juuri minä iskin silmäni, kun olen tällainen vihreysfriikki... Mitäs messuiltakin toin, aika paljon vihreää!

Satu H kirjoitti...

mulla on sulle perhonen, käys kattoon mun blogista. :)