tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Shetland Triangle


Shettis, kuten moni muu huivimalli on ollut to-do-listalla jo aikaa! Kun sain ohjeen käsiini aloitin tikuttamaan tätä hetimiten! Lankana minulla oli aluksi yksinkertainen Xie, 100% bambulanka, vaan oli niin ohutta, että oli pakko aloittaa kaksinkertaisella langalla.


Xien myötä huivissa on mahtava kiilto, lankaa voisi luulla viskoosiksi, mutta bambua se on. Toisaalta haittapuolena oli se, että en saanut venytettyä huivin reunaan "sakaroita", vaikka tein päättelyn isommilla puikoilla ja superlöysästi, ehkäpä tämäkin johtui langasta, se ei halunnut joustaa ja antaa myöten juuri ollenkaan.

Huivista tuli kuitenkin todella kaunis ja malli oli huisin helppo sekä kaunis. Tätä mallia käytän varmasti muussakin huivissa jatkossa! Kiillon vuoksi en varmaan raaski käyttää huivia kuin spesiaalipäivinä, eikä tämä taida lämmittää samalla lailla kuin villa. Suorastaan juhlava huivi.


Shetland Triangle
Ohje: Evelyn A. Clark Shetland Triangle (rav)
Puikot: 3,5 milliset pyöröpuikot
Lanka: Titityyltä Xie, 100% bambulanka kaksinkertaisena. (100g~900m) En osaa sanoa menekkiä, kartioista (siis molemmista kartioista!) jäi noin kolmasosa käyttämättä.
Koko:220x79cm
Fiilis: Tosi upea huivi! :)


15 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Huivi näyttää tosi hyvältä! Mullakin on kartion verran xietä. Menikö tohon huiviin tosiaan alle kartio lankaa, vaikka neuloit kaksinkertaisella langalla?

JossuP kirjoitti...

WAU! Minäkin tilasin viimeksi tuota Xie:tä ja yllätys? ajattelin juuri tuon Shettiksen siitä ainakin tehdä, kiva nähdä etukäteen, että kaunis tulee!

Hansu kirjoitti...

Anna, Siis sori molemmilta kartioilta meni lankaa alle kartion verran. Yhteensä laskettuna lankaa kyllä meni yli kartio. Lanka on niin ohutta, että saattaa mennä hermot yksinkertaisena!

Jossup, Xie on kauniin kiiltävää ja juhlallista lankaa. Ei meinaa uskoa 100% bambulangaksi.

Anonyymi kirjoitti...

kaunis huivi olet saanut. oma on vielä alkuvaiheessa.
thamara

SatuA kirjoitti...

Ompas kiva huivi! Kauniin värinenkin. Shettis on mulla tekemäti, mutta on niin nätti että jossain vaiheessa semmoinen täytyy varmaankin pyöräyttää puikoille : )

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä tosi kauniin näköinen huivi!

Oletkos kokeillut päättelyyn esim. Aquila-huivissa käytettyä päättelytekniikkaa (http://www.ullaneule.net/0108/ohjeet_aquila.html). Itse käytän nykyisin ainoastaan tuota päättelytekniikkaa kolmiohuiveihin, koska perinteisellä päättelytekniikalla en saa reunuksen kärkiä venytettyä näkyviin.

Tytti kirjoitti...

Kaunis tuli! Mä olen neulonut tasan yhden pitsihuivin ja se oli just shettis. Tykästyin kyllä malliin niin, että jos toista pukkaa, sekin on shettis.

Maiju kirjoitti...

Kaunis!

Satu H kirjoitti...

shettis on kyllä ihana malli. täytyy varmaan itsekin tehdä joskus toinen..

Hansu kirjoitti...

Thamara, Kiitos. Kyllä sunkni huivista tulee yhtä upea!

Tess, En ole kokeillut, paitti taisin tehdä Swallowtailissa jonkun erilaisian päättelun ja siihen sain tosi hyvät sakarat! Pitää pistää mieleen. Tota en ala purkamaan... En vissinä.

Tytti, Mulla on listaa vielä vaikka kuinka, haluaa kokeilla erilaisia malleja :)

Maiju, Kiitos :)

Satu,H, Kyllä mäkin varmasti teen jossain vaiheessa toisen tällasen ellen kolmannenkin.

Markka kirjoitti...

Ihan mielettömän kaunis huivi. Mulla on ollut suunnitteilla sama huivi, samasta langasta. On jäänyt laatikkoon vaan joka kerta tuo lanka kun näkee miten ohutta se on.
Taidan joutua minäkin tilaamaan toisen kartion samaista lankaa, eihän tästä tuu muuten mitään :D

Hallatar kirjoitti...

Apua! =)

Missä ihmeen välissä sää ehdit töiden ja opiskelun lisäksi tehdä näitä ihanuuksia käsitöitä!?? =)

Sää varmaan unissasikin tikutat jotakin?
Mahdottoman ahkera nainen! =)))

Sanna kirjoitti...

ihana huivi ja lanka näyttää sopivan siihen tosi nätisti. hauskoja tampereen messuja! sinne mäkin oisin halunnut mut oli "tyytyminen" niihin helsingin :D

Hansu kirjoitti...

Markka, Ja samalla tilaat jotain muuta, eikös vain? :) Niin minäkin sain tekosyyn tilata jotain muuta "samalla".

Hallatar, On kausia juu jolloin teen aika tehokkaasti kaikkea. Iltaisin näitä tikuttelen ja koulussa olen tässä jaksossa neulonut pienempiä juttuja kun ei jaksa muuten kuunnella ja keskittyä.

Sanna, Kiitos!

Saaga kirjoitti...

Kaunis Shettis. :)