maanantaina, maaliskuuta 23, 2009

Sitä viheriää taas kerran!


Fitted Knits on oiva kirja, siitä löytyy vaikka mitä kivaa neulottavaa ja varsinkin muut vinkkaa valmiiksi! Lotan keltaista neuletakkia matkien omani on eri väriä, mutta samaa materiaalia Isoveikkaa. Edullista ja kelpo villaa neuletakkiin. Pikkusen se kutittaa, mutta jospa se huuhteluainekylpy auttaa (jahka jaksan laittaa tuon sinne kylpyyn).

Tuli yhtenä päivänä testattua neuletakkia, vähän oli liian lämmin jo tähän talvi-kevätsäähän. Hiki meinas tulla! On valmiina sitten ensi talveksi. Ohje oli mukava, sillä mitään suurempia kommervenkkejä siinä ei tullut vastaan. Takki on neulottu Stefanie Japelin tapaan ylhäältä alas saumattomasti.

Muokkauksia ei pahemmin tullut, käsivarsista jätin vain kavennukset pois, koska neuloin pienemmillä puikoilla, kädet ei olisi mahtuneet hihoihin... Pienimmällä koolla tein tämän takkiroisen. Isoveli olisi vaatinut isommat puikot, mutta oman käsialan tuntien minun täytyy ottaa aina paljon pienempi puikkokoko. Muuten tulee rivi reikiä!


Takana neuletakissa on kavennuksia, mutta muutoin se on lähes putki! Silti se on ihan hyvä päällä. Ihan 100% tyytyväinen en ole tuohon yläosaan, se jää vähän lörpöksi. Ehkäpä omassa kuppikossa ja rinnanympäryssä on se syy..

Napit löytyivät omista kätköistä. En millään olisi jaksanut lähteä kauppaan hakemaan nappeja... Vihreät ihanuusnapit jäivät vielä jemmaan johonkin muuhun työhön. Huomasin taas ettei mulla ikinä tule nuo napinreiät tismalleen oikeille kohdille...


Short-sleeved cardigan with ribbing (ravelry)
Ohje: Stefania Japel Fitted Knits-kirjasta.
Lanka: Novita Isoveli vihreä (75% villaa, 25% polyamidia) menekki noin 500g.
Puikot: KnitPicksin ihanuudet: 4,5mm ja 6mmKiitos Tess tästä tunnustuksesta! En nyt jaksa tässä vaiheessa sitä laittaa etiäpäin kenellekään. Kaikki ihanat blogit ovat hyvän mielen blogeja! Hyvää kevään alkua kaikille!

7 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Mäkään en pysty enää käyttämään sitä mun omaa takkia, paksut puuvillaset takit jo käytössä. Tosi kiva tuo sunki versio, väri sopii sulle tosi hyvin!

WeirdRockStar kirjoitti...

Hieno takki ja taas... kaunis vihreä!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan vihreä neuletakki :)

Heh, mie sain oman vihervaarani valmiiksi hiukkasen myöhässä tätä talvea ajatellen. Pitää nyt katsoa, jos sitä voisi käyttää takin asemasta.

Hansu kirjoitti...

Lotta, Juu mäkin siirryin perusneuleisiin ja peruspaitoihin. Talvella mä palelenkin sitten yhtenään, että ens talveks on tuossa neuletta :) Kiitti, tiedän että mulle sopii vihreä. Se on mun väri :)

Weirdrockstar, Hihii. Vihreää! Kiitti!

Tess, Mulla on Vihervaara ollut aika vähällä käytöllä. se on ihana ja lämmin, kun on pakkasta niin sillon vaan käytän. Mä en vaan osaa käyttää neuleita takkina. Mun päässä on joku vika...

-maria- kirjoitti...

Kyllä se talvi sieltä taas tulee, tämä kyllä saisikin jo mennä pois, mutta niin vaan lunta tänäänkin tuntuu tulevan... Kivan näköinen neule joka tapauksessa.

Hansu kirjoitti...

-maria-, En odotoa talvea vaan kevättä ja kesää. Valitettavasti talvikin tulee väistämättömästi, joten on varauduttava neuletakeilla! :D

Limeadine kirjoitti...

Hyvännäköinen villatakki! Vihreä väri tuntuu sopivan sulle. Otat muuten tosi jänniä kuvia aina, niissä on tunnelmaa!