maanantaina, maaliskuuta 02, 2009

Huivi kaamoksen keskelle


Keväthankien keskelle valmistui koulussa pari kudottua huivia. Toinen huivi odottaa vielä kierrehapsuja (joiden tekemiseen menee ihan rutosti aikaa! Että pitikin haluta ne...). Toisen sain viimeisteltyä näin loman aikaan. Karmiva arviointi on edessä ensi viikon perjantaina...

Mikään helppo nakki ei tämäkään projekti ole ollut. Loimen kanssa oli hiukka ongelmia ja viime metreillä nämä huivit sain puista. Koeloimessa mulla oli muitakin lankoja ja siihen sitten solmuilla jatkettiin tämä huiviloimi. Toisen huivin lopussa alko pikkusen langat napsuun ja katkeileen... Loimi katkes aika kiitettävästi siitä keskeltä, missä oli koeloimessa se paskin lanka, jota en kuuna päivänä enää ikinä käytä, vaikka olis ilmasta tavaraa!


"Häivähdys alpakkaa"- huivit
* 8-vartinen Ruusukas kudekuviollisen tapaan
* Loimi: (300g) 5 m itävaltalaista kampavillaa
* Pirta: 70/1
* Kude: 110g kampavillaa ja kuviokuteena 70 g alpakkaa
* Kuteen tiheys: 5 l/cm
* Huivin pituus: 1,8 m + 10 cm hapsut
* Huivin leveys: 50 cm


Ihan soppelin kokoinenhan tuosta onneksi tuli! Hyvin saa kierrettyä kaulan ympärille taikka voi pitää harteilla. Kerrankin on tasalaatuista kangasta :) Reunoihinkin olen tyytyväinen.

Neulomuksia ei sitten nyt ole paljon keritty jatkamaan. Hinku ois kova, mutta ensin pitäis vääntää raporttia kouluhommista kasaan ja miettiä opinnäytetyön aihetta. Mua alko kiinnostaa tuftaus, jos sitä miettis oppariksi. Vuoden päästä keväällä jo aloitan opinnäytetyön! Huimaa vauhtia tää kouluaikakin menee!

Tänään pistäydyin äipän kanssa täällä pikkukylässä erään kaupan loppuunmyynnissä. Sieltä kotiutui Marimekon Kaivo-kangasta kolme metriä. Oli kympin metri. Ei mun mielestä sikahalpaa, mut vois olla paljo kalliimpaakin. Suurin osa tuotteista oli -30% eli ei juuri minkäänlaisessa alessa mun mielestä.

Mua odotti kotona ylläri. Äiti oli aiemmin käynyt samassa kaupassa ostamassa Unikko-kangasta. Saan kuulemma tehä siitä jotain. Joo ja mähän en tykkään Unikosta. Yök. Teen siis äitille itelleen jotain kivaa näistä. Mulla välkkyy mielessä kaikki ne Unikko-rekvisiitat. On patalappua, magneettia ja tilpehööriä paidoista puhumattakaan. Ei oo mun juttuni. Himoitsin Ananas-kuosia, mutta ei siellä kaupassa ollut Unikon lisäksi kuin tuota Kaivoa ja jotain raitakangasta....

13 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Huivi on IHANA!!!!
Tällä käsityönsaralla mulla ei ole minkäälaistoa tietoa eikä taitoa. Mutta tämä kyllä rohkaisee opettelemaan (sitten joskus..)

Lotta kirjoitti...

Olipa herkullisen näköstä toi Kaivo! Ja liityn seuraan Unikko-inhossa, se on kyllä niin puhkikulunu kuosi. Kaiken huippu tais olla ne kävelysauvat...

Kankaan kutomisesta en tiiä mitään, mutta kunnioitan :).

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi :)

Mulla on ollut jo pidempään haaveena kangaspuilla kutominen, mutta tähän mennessä en ole räsymattoa kummempaa vielä tehnyt. Ehkä joskus sitten...

Irina kirjoitti...

Epistä! Miekii oisin halunnu tohon hintaan sitä kaivoo! Tosin eri värisenä. Aina kun mie oon kattonu, niin se on sikakallista.
Vitsi että harmittaa se oma mattoprojekti, lopputulos on ihan pers...tä.
Vai kauhu-arviointi... Ainakin miun kohalla, mut siullahan on todella hieno työ mitä esitellä, niin mikäs siinä!

Hansu kirjoitti...

Maiju, Kiitos :) Ei muutakuin mun vetämälle kurssille sitten kun Savoon muutat ja mä oon töissä jossain neuvontakeskuksessa tai opistolla....

Lotta, Unikko on :( elänyt kuosi... se myy edelleen tietyssä ryhmässä...


Tess, Kiitos. Kutominen vaatii malttia. Räsymaton kutominen eroaa aika paljon huivista, mutta kaikkea oppii!

Irina, Dramatisoin vähän meidän arivointia. En usko, että se kauhea on. Kunhan vitsailin. En raaskinu ostaa Kaivoa kuin kolme metriä..Sitä ois ehkä ollu viis sillä akalla. En muuten saanu kuittia. vissiin möi pimiänä. Laitto rahan vaa kassaan ja anto takas. höh! Paljoko Kaivon normaalihinta sitten on? Oisko pitäny tuua sulle kans tota Unikkoa..? Sähän sitä rakastat kans...

Onhan sulla hienot matot ja hyvä idea!

Limeadine kirjoitti...

Huh, kun on upea huivi! Valtavan hieno kerrassaan.

Marsvin kirjoitti...

IHANA huivi! Mulla on jo pidemmän aikaa siintänyt mielessä huivin kutominen, mutta en ole vielä keksinut missä ja miten. Ja kuka opettais. Haluu haluu haluu! Ja tahtoo tahtoo tahtoo!

Kutuharju kirjoitti...

Herttinen miten taitava sinä olet käsistäsi! Tyylikästä ja kätevää. Selasin noita aiempiakin taidonnäytteitä ja ihan vetää hiljaiseksi tämmöisen joka ei ole saanut edes sukkaa kudotuksi sitten kaukaisten kouluaikojen!

Christina kirjoitti...

Kaunis huivi! Haaveilen kovasti, että voisin joskus vielä kutoa kangaspuilla jotain. Mitähän sitä sidosopista vielä vuosien jälkeen muistais. Kauniin värinen kaivo, muistelen että serkkulassa ois ollu tuota kangasta 70-luvulla violetin sävyissä.

Lotta kirjoitti...

Joo se blogilista on ihan ahterista... jollen vaikeuttais sillä ihmisten elämää niin oisin jo ihan kypsä poistamaan blogini sieltä. Ite oon käyttäny Google Readeria jo pitkään.

Satu H kirjoitti...

hieno tuli huivista. oli siinä varmaan paukuttamista? :)

määpäs tykkään unikosta. kyllä monesta muustakin marikuoseista mutta unikosta varmaan eniten. vaikken muuten tod. pidä kukkakuoseista. :)

Hansu kirjoitti...

Kiitos vielä kerran lukuisista kommenteistanne! :) Huivit pääsevät varmasti käyttöön jahka ne joskus koululta saan itselleni.

Hansu kirjoitti...

Niin Satulle ja muillekin kiinnostuneille voisin vielä kertoa, että ensimmäiseen huiviin kutomisaikaa meni semmoset 16 tuntia, toiseen huiviin 10 tuntia. Siihen ei ole laskettu kuin kutominen, ei suunnittelua tai kankaan rakennusta.. ne vie paljon enemmän aikaa. Kierrehapsuihin kahdessa huivissa meni kahdeksan tuntia... Että semmosta. Yhden huivin materiaalit olivat 19 euroa. Koulussa laskettiin niille myyntihintoja niin katetuotolla tuli 335€ ja omakustannehinnalla 550€.