sunnuntaina, syyskuuta 06, 2009

Tässä näette lehmiä!

Neuleinnostus laantui syksyn ja kiireiden tullessa, mutta nyt olen kaivanut keskeneräisen Kevätpyörylän jemmasta! Aion selättää sen talven aikana viimestään valmiiksi. Lupasin tehdä myös vuosia täyttävälle kummitädille huivin. Lisäksi sisko tilasin vauvan asusteita annettavaksi työkaverinsa vauvalle.

Vauvaneuleet neuloinkin pikaisesti pois alta niin pääsen tikuttamaan pitsihuiveja :)
Vauvaneuleohjeiden etsimiseen meni tuhottomasti aikaa. Miksi ne ohjeet tulevat vastaan aina silloin kun niitä ei tarvi ja kun niitä tarvii on ne aina hukassa! Ohjeita löytyi, mutta niissä oli aina jotain vikana enkä kelpuuttanut niitä... Yhdet tossut mörvelöityivät. Vaikka ohje oli suomeksi en ymmärtänyt silmukoiden poimimislogiikkaa.

Pieniä laatuvaatimuksia sisko asetti, neuleiden tuli olla lehmäkuosia! Menetin hermoni silmukoidessa lapasiin täpliä joten lehmät saa kuvitella omassa päässään. Kypärämyssy on suomenkarjaa, koska se on yksivärinen ja sitten on näitä uusia jalostettuja raitalehmiä.

Lankaa jäi vielä jäljelle lapasten ja myssyn jälkeen niin tein sukat. Vielä sukkienkin jälkeen lankaa oli niin tekaisin jämistä huivin.
Vauvan setti
Ohjeet:
Kypärämyssy: Novita Wool-kerän vyötteestä
Lapaset: Fiinaneuleen ilmaisohje
Sukat: Novita, marttojen vauvasukat
Huivi: Dropsin ilmaisohjeet
Lanka: Novita Wool, valkoista meni kaksi erää eli 100g ja mustaa vajaa kerä
Puikot: 3mm bambusukkikset ja lapasissa 2,5mm sormikaspuikot


Minisukat valmistuivat yllättävän nopeasti. Viimeistely ja päättely veivät taas eniten aikaa, koska langanpäät saivat odottaa ahkeraa päättelyneulaa tovin jos toisenkin.

Huomasin, että olen neulonut todella vähän vauvaneuleita. Tuttavapiirissä ei ole vauvoja eivätkä kaveritkaan ole lisääntyneet vielä. Luultavasti kaikilla iskee lisääntymisvaihe sitten kertarysäyksellä ja isona buumina.


5 kommenttia:

Una kirjoitti...

Sää oot monitaituri. =)

Hansu kirjoitti...

Una, En mä ehkä niinkään sanois, mutta kiiti! :)

Lotta kirjoitti...

Raitalehmiä :D. Vauvaneuleet on juu hankalia, pienille söpöille tyttösille löytyis vaikka mitä ohjetta, mutta entä jos vaikkapa veli saa ison pojanroikaleen? Mutta paljon hienompia musta noi oman pään mukaan tehdyt juttuset, raitalehmäks mäki voisin omat lapseni pukee :).

Irana kirjoitti...

Nyt on sitten koko karja koolla! Aushire vaan puuttuu!
Mutta ihan hyvinhän noi onnistu vaikka vähän epäilit.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Voitit arvonnan mun blogissa. Saisinko yhteystietosi osoitteeseen Supris82 (at) gmail piste com ?

Onnittelut voitosta :)