sunnuntaina, tammikuuta 17, 2010

Kalajoki


Koulu alkoi taasen ja tällä kertaa meillä on myös runsaasti teoriaopintoja ja istumista, vaikka jakso onkin Kädentaidot ja tuotteistaminen. Niinpä käytän hyödyksi istumisen ja neulon sukkia! :D Lisäksi tässä jaksossa toteutamme pienissä ryhmissä kaksi ohjaustuokiota. Ensin vertausohjauksen muulle ryhmälle ja sitten 10 tunnin ohjauksen jollekin muulle taholle.

Nyt olen taas päässyt neulonnan makuun kun tuo loppuvuosi meni nihkeästi. Sukkia voisi tehdä enemmänkin ja mitä luultavemmin niitä on vähä pakko tehdä, koska vertausohjauksessa neuvomme kantapään neulomisen,vaikka itsessään neulonta ei kuulukkaan meidän opintoihimme.
Ensimmäisiksi koulussa ja luppoajalla tehtäviksi sukiksi valitsin Kalajoet ihan luonnollisista syistä. Olen itse kotoisin Pohjanmaalta Nivalasta, jonka läpi myös Kalajoki virtaa. Tämä oli todella kiva malli toteuttaa joen takia. Kärkikavennuksissa hiukan tuskailin ja toisessa sukassa onkin sitten ihan peruskavennukset nauhakavennusten sijaan. Menin jossain vaiheessa sekaisin puikoista niin toteutin toisen sukan vähän eri tavalla. Ei haittaa itseä, koska en ole perfektionisti.

Kalajoki-sukat
Ohje: Tiina Seppälä, Yliveto-blogista. (rav.link.)
Lanka: Ravelryn vaihdossa Vihervillalta saatu Ilun sukkalanka
Menekki. Ei hajuakaan. Lankaa jäi vielä ehkä toisiinkin sukkiin!
Puikot: 2,5 milliset bambusukkikset
Fiilis: jee! Ohuet sukat! :)

4 kommenttia:

Andra kirjoitti...

Hienot sukat ja ihanan väriset! Mua houkuttelee myös tuo malli, vaikkein sieltä suunnalta kotoisin olekaan..

kio kirjoitti...

ihanat sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Onko jokin tuossa mallissa tehty väärin, kun ei niin hirveästi kalajokea muistuta, tai sitten lanka hämää. Ihana väri kuitenkin. :)

Hansu kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)

Anonyymi, Paljon mahdollista, että olen jonkun kohdan tehnyt väärin. Yritin kyllä seurata tarkasti mallia. Lanka hämää todella paljon. Yksivärisenä malli erottuisi paljon paremmin. Jos ei ihan Kalajoki ole niin sitten oma versio. :D Jaloille ainakin kelpaa.