sunnuntaina, marraskuuta 13, 2011

Kun lanka ei riittänytkään junasukkiin

 Nyt on sukkabuumi päällä kun lisää sukkia vaan tulee täältä tehtaasta. Edelliset kun saa neulottua samantien tulee uudet puikoille! Hyviä kuvia en saanut sitte mitenkään. Aina on pimeetä ja kun sitä lisäsalamaa ei nyt ole. Uusi tuttavuus minulle oli tämä Regian Hand-dyed Effect-lanka. Kauniin liukuva väri tulee sukkiin, mutta muuten lanka on varsin halkeilevaa ja löyhäkierteistä. Langasssa kulkeva musta säie meinaa jäädä kiinni puikoille ja löyhäkierteisyyden vuoksi tahtoo lanka halkeilla.

Jotta langan väri pääsisi oikeuksiinsa piti sukkamalliksi etsiä jokin simppeli, mutta ei ihan puuduttava malli. Viime aikoina olenkin neulonut monia malleja Ullasta ja niin on tämäkin malli sieltä. Oikein mukava ohje oli, siinä oli hyvin ulkoa muistettava mallikerta, joka toi sukkaan jotain jujua.

 Ohje: Eestaas by Pirre Nakola (rav.link)
Lanka: Regia Hand-dyed Effect, 420m/100g.
Puikot: 2,5mm
Fiilis: Jee, toivottavasti lahjan saaja pitää näistä

Loppukerästä aloitin junasukkia aiempien sukkien pienokaiselle, mutta eipä lanka riittänyt edes yhteen sukkaan! Purin sukan ja tein tavalliset sukat johin lanka sitten riitti juuri ja juuri :)

Muutoin täällä mennään kiireisissä merkeissä, ei tahdo keretä neuloakaan töiden ja koulujuttujen lomassa. Jostakin syystä pidän oman rimani niin korkealla noiden avoimen tehtävien suhteen, että huh huh. Tein virallisen alustuksenkin ryhmätyöhön. Ryhmän toinen jäsen alusti puolestaan etänä kuunellun luennon muistiinpanojen pohjalta joita oli rustannut luentodioihin. Että onko mulla rima korkeella häh? Ja saa sitten kysyä mihin mun aika menee kun pitää täydellisesti lukea noita kirjoja ja yrittää täydellisesti tehdä noita tehtäviä. Odotan niin innolla noiden kurssien loppumista!! Toki ensi vuoden puolella alkaa taas uudet kurssit, mutta josko niihin osaisin suhtautua eri tavalla ja en vetäisi ressiä...

Niin ja sukkiahan tässä tehdään kohta lisää kun ilmoittauduin sukkavaihtoon ja sitten on jouluvaihtokin menossa :)

4 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Sävyt on kyllä kauniit vaikka neulomiskokemus taisi olla lähinnä ärsyttävä :D

ArualMaria kirjoitti...

Lahjoja on niin mukava tehdä. :) Mua ärsytti tuossa langassa ihan hirveästi tuo erillinen musta säie ja langan halkeilu neulottaessa. Vaikka onkin ihan nättiä lankaa ja kauniita värejä.

Hansu kirjoitti...

Emma, Sävyt on tosiaan herkulliset, mutta tuo neulominen ei oo kovin herkullista :/

ArualMaria, Juu niin on :) Ajatus toisessa ihmisessä :) Toivottavasti lahjan saajat tykkää... Ja purkaminen oli tolla langalla kans ärsyttävää!

Andra kirjoitti...

Mä oon neulonut tota vastaavaa Novitan versiota, Puroa. Tein huivin 5 mm puikoilla, siinä sen erillisen säikeen kesti ihan hyvin, mut ohuilla olis varmasti puikko sujahtanu sen alle jatkuvasti :D