sunnuntaina, tammikuuta 29, 2012

Oravia ja rusinoita

 Tein kivat oravasukat Ravelryn Kaheleitten OravaKAL:in innoittamana. Langat löytyivät omasta varastosta joten nämä ovat myös osa varastoKAL-neulontaa. Sukkia aloittaessa mietin kovasti tätä väritystä ja sitä, että mitä lankoja otan sukkiin. Sitten jostain laatikon peruilta silmiin iskeytyi turkoosi/petrooli Pirkka-lanka. Se oli hautunut ihan tarpeeksi kauan ja oli aika päästä käyttöön! Vähän ruskeaa Sisua ja Nallea sekä luonnonvaalea Nallea höysteeksi niin tuli Kurren sukat.

Tein nämä kuten ohjeessa, kärjestä aloittaen. Ainut mikä tässä ohjeessa tökki oli tiimalasikantapää. En vain pidä siitä ja se ei jotenkin istu omaan jalkaan niin soppelisti kuin muut kantapäämallit. Tulipahan kuitenkin tehtyä taas tiimalasikantapäät, vaikka monet kerrat olen kironnut etten enää koskaan tee!
Lanka: Pirkanmaan ohutta Pirkka-lankaa, Sisua, Nallea
Puikot: 2,5mm


Viime viikolla olin Kuopion neulojien kanssa Kaavilla Lankakauppa Kujeessa neuletapaamisessa. Tuli vähän shoppailtuakin :) Cascaden 220 ruskeasta tulee Brambles, Heritageista Daybreak ja Cherry tree hillistä myös jokin ihana huivi :) Ostin myös neliskanttiset Knit Pro:n sukkapuikot ja pienen kokemuksen jälkeen voin omasta puolestani suositella niitä :) Tosin 2mm sukkapuikkoja en suosittele, mutta minkäs teet kun pitää saada tiheys kohdilleen seuraavassa Oravakalin neuleessa.Kaavilla Emma kuvasi valmistuneita neuleita ja myös nämä Rusinasta otetut kuvat ovat Emman kamerasta :) Kiitos kuvaajalle! Onneksi viime viikolla ei ollut tämän viikon pakkasia. Vähän olisi voinut paleltaa -20 asteessa ilman takkia ja lapasia...
Rusina, ravelryssä Rusinaton pulla
Lanka: Rowan felted tweed
Puikot: 3,5mmRusina oli mukava neuloa, mutta kun en niistä tupsuista oikein välitä niin jätin tupsut tekemättä. Valitsemani lanka tähän oli ohuempaa kuin ohjeessa, joten vähän löysäksi jäi tämä baskeri. Hakkasinkin pipoa kuuman ja kylmän veden alla vähän toivoen, että se pienisi ja toive toteutui! Jes!

6 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Oooh! Mä olen ihan rakastunut tuohon omaan pipooni, aina päässä :D Kiva että sinäki tykkäät <3

Jos se resori on ihan kamalan löllö, niin mulla on joissain hatuissa auttanut resorin yläreunassa semmonen virkkauslangan paksuinen kuminauha. Sitä 2 tai 3 kerrosta pujoteltuna miten kuten, eipä putoa silmille kenkiä laittaessa ;)

Tess kirjoitti...

Ihanat sukat ja myssy!

Itselläni on auttanut tuohon tiimalasikantapään huonoon istuvuuteen jonkin verran se, että olen lisännyt silmukoita jalkapöydän reunoihin ennen kantapään aloitusta ja kantapään jälkeen kaventanut ne pois. En vieläkään tykkää kovin paljoa kyseisestä kantapäästä neulomisen suhteen (enkä istuvuuden), mutta joihinkin malleihin se nyt vain on se toimivin vaihtoehto.

Emma kirjoitti...

Oravasukat valmistuivat :D Ihanaiset niistä tulikin, onnistuneet värivalinnat.

Hyvä että rusina kitistyi käytettäväksi, sekin on mainio :)

Hansu kirjoitti...

Jatta, Mulla on ollut tähän asti aina päässä Ysoldan yks baskeri, katota viekö Rusina siltä voitoin :) Nyt on silti liian kylmä ilma tälle. Piti kaivaa paksuin pipo mitä löyty, että tarkenee kävellä töihin!

Mukavan ohjeen oot suunnitellu :)
Pitää laittaa korvan taa toi kuminauhavinkki!

Tess, Kiitos. Pitää pitää mielessä tämäkin vinkki, vaikka tuskin hirveesti tulen tiimalasia tekemään kun aina saa kirota..

Emma, Juu valmistui ne ja valmistuu se Still lightkin! Taas vaan jyrää huivit ja muut sen eteen :D

Neulisti kirjoitti...

Kaunis myssy. Felted Tweed on ihan parasta lankaa. :) Ja kylläpä se Cherry-vyyhti näytti houkuttelevalta.

Hansu kirjoitti...

Neulisti, Kiitos :) En ollut aiemmin Rowanin lankoihin tutustunut ja tätä myssyä tehdessä oli kyllä mukavaa neulottavaa.
Cherrystä tulee huivi jossain vaiheessa :)