sunnuntaina, helmikuuta 12, 2012

Puffa-huivi

Suunnittelin jo joulun jälkeen aloittavani huivia kaverilleni synttärilahjaksi. Sen aloittaminen kuintenkin jäi...Ensin oli sukat sitten baskeri... No vihdon pääsin etsimään mallia ja lankaa. Lanka oli tupsahtanut postiluukusta jo alkuvuodesta kun ostin Puffalan puodista sukkalankoja yllätyserän. Yksi vyyhdeistä puhutteli heti kaverin huivina ja malliksi valikoitui uusimmasta Modasta pitsireunuksinen huivi. Lanka kun on itsessään niin värikästä niin en halunnut malliksi mitään turhan monimutkaista hörhelöä tai kuvioita.

 Aluksi kyllä mietin sitä väriliukumaa, että mitäköhän tästä tulee..Mutta ei tuo pahalta nyt näytä ja kaveri tykkää pinkistä :) Pieniä kommelluksia matkalla oli, sillä enhän minä sitten muistanut kaverin synttäripäivää oikein..Oli huivi vähän myöhässä ja sitten kun sen kiireessä väänsin valmiiksi sairastuin... Tämä viikko on nyt maattu sängyn pohjalla ja katsottu tv:tä sekä elokuvia. Alkaa jo kovasti kypsyttää! Pakko päästä huomenna töihin!
Sen lisäksi, että muistin kaverin synttäripäivän väärin luulin häntä myös vuotta vanhemmaksi...No sattuuhan sitä :D

Modan ohjeesta voisin vähän motkottaa. Tämähän oli hyvinkin perusmalli kera aaltopitsin. No eipä siinä mitään, mutta vihaan niitä pitsimallien ohjeita, kun ne on printattu kärpäsen kakan kokoisella fontilla ohjeen yläosaan ja vain sanallisesti. Lisäksi mulla ei rivit ja kuvat täsmänneet parin kerroksen jälkeen...Sen jälkeen aloin soveltamaan itse ja tyydyttävähän tuosta tuli. Pitsikerroksia ei ole niin paljoa kuin mallissa. Ei olis lanka muuten riittänyt...

Happy B-Day and Valentines Day, ohje Modasta 1/2012 Pitsireunuksinen huivi
Lanka: Puffa-lanka, Sukka-Puffa, 75% villaa, 25% polyamidia, 100g/400m
Puikot: 3,5mm Addit. Olis saanut olla 3mm
Fiilis: jees, toivottavasti lahjan saaja tykkää!

4 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Aijai miten hyvät värit langassa. Moda taas kunnostautuu näköjään ohjeden laadussa. Pitsiin pitäis AINA olla kaaviot, samoin palmikkoihin ja melkein kaikkiin vähän monimutkaisempiin mallineuleisiin myös!

ArualMaria kirjoitti...

Nätti synttärilahjahuivi, malli toimii ihan hyvin tuolle langalle. Voihan räkä, miksi ihmeessä siinä ei ollut kaavioita, ärsyttävää.

Neulisti kirjoitti...

Meneepä tässä värit kauniisti! :)

Hansu kirjoitti...

Emma, Eikös ookki kivat väri :) Joo todellakin suosittelen Modan ohjeita...NOT! No toi pitsineule on tosi yksinkertainen, mutta ei ne rivit kyllä mitenkää täsmänny, ehkä olis täsmänny kaavion kanssa!

ArualMaria, Kiitti :) Moda on moda...Ne säästää :D

Neulisti, Kiitos :)